Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Ārmanis: "Ar rezultātu esmu apmierināts, bet spēlējām ļoti slikti"

Ārmanis: "Ar rezultātu esmu apmierināts, bet spēlējām ļoti slikti"
"Blāzmas" galvenais treneris Žanis Ārmanis
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodienas LMT Virslīgas jeb Latvijas futbola čempionāta spēles starp Rīgas "Daugavu" un Rēzeknes "Blāzmu" (0:3) domās par spēli sarunā ar eSports.lv dalījās abu komandu galvenie treneri - Vladimirs Beļajevs un Žanis Ārmanis.

Beļajevs: "Audzināsim savus jaunos"

Ne visai apmierināts ar savas komandas sniegumu bija arī Rīgas "Daugavas" galvenais treneris Vladimirs Beļajevs: "Pirmajā puslaikā ne ar ko nebijām sliktāki. Negaidīti ielaidām pirmos vārtus, otrajā momentā bija jāspēlē vārtsargam. Pēc spēles pat varbūt pirmajā puslaikā bijām labāki. Pašiem bija četri momenti - neizdevās iesist, un atkal jāakcentē šī problēma, ka mums nav laba uzbrucēja - neviens nevar iesist. Mēģinājām [Kristapu] Priedēnu pārvirzīt uz priekšu, bet radās nervoza un haotiska spēle. "Blāzmas" pieredzējušie futbolisti spēlēja uz rezultāta noturēšanu un mums iespējas atspēlēties nedeva. Kad vēl iespējas atspēlēties bija, neiesitām."

Beļajevs tomēr negribēja piekrist, ka "Daugavas" spēlētājiem trūka motivācijas: "Ja tribīnēs sēž vairāku klubu pārstāvji, tostarp skauti no Krievijas augstākās līgas, tad kādu vēl motivāciju spēlētājiem vajag? Parādīt rokā simtnieku? Bet man ir tikai roka [smejas]... Jaunajiem futbolistiem jābūt motivācijai, lai tiktu spēlēt labākā klubā, taču tas ir jāparāda laukumā. Turklāt varējām tikt ārā no pēdējās vietas. Varbūt kādam nebija papildmotivācijas? Es taču nezinu, ko spēlētāji darīja vakar - varbūt kāds negatavojās mačam, bet bija diskotēkā. Patiešām nezinu."

Runājot par sastāvu, Beļajevs atzina, ka sezonas turpinājumā "Daugava", visticamāk, iztiks tikai no saviem jaunajiem futbolistiem. "Sergejs Mišins grib spēlēt ārzemēs, viņš tikai gaidīja šeit līdz transfēru loga sākumam. Vadims Žuļevs pieder Daugavpils "Daugavai" un bija izīrēts. Viktors Šekovs grib mācīties, viņam esot variants Anglijā. Igors Korabļovs gan turpmāk spēlēs - viņš šodien vienkārši nebija laukumā, jo nesen nomira viņa māte. Sezonas turpinājumā ceram uz jaunajiem futbolistiem - piemēram, Ulimbaševu no jaunatnes izlases. Šodien jau divi jaunie futbolisti debitēja. Varbūt komanda līdz ar gados jaunāku spēlētāju piesaisti vairs nebūs tik stipra, bet, manuprāt, tas ir pareizais ceļš - gatavot savus spēlētājus. Jā, esam pēdējā vietā, bet priekšā vēl gandrīz divi apļi. Arī pārspēles, ja netiksim augstāk."

Ārmanis: "Tā turpināt spēlēt nedrīkst"

Par spīti visai pārliecinošajai uzvarai, ne visai apmierināts pēc mača bija Rēzeknes "Blāzmas" galvenais treneris Žanis Ārmanis: "Ar rezultātu esam apmierināti, ar spēli gan ne. It īpaši nepatika pirmais puslaiks - nopietni pastrādājām pagājušajā nedēļā, un varbūt pie vainas bija slodzes. Varbūt brauciens autobusā vai laika apstākļi patraucēja, bet biju gaidījis, ka komanda būs labākā stāvoklī. 15 minūtes vispār spēlējām bez bumbas, pie mūsu vārtiem bija divi-trīs bīstami momenti, un varējām arī ielaist. Pirmajā puslaikā guvām labus vārtus ar standartsituāciju, kuru visu laiku trenējam. Pārtraukumā ar spēlētājiem parunājām, taču esmu ļoti neapmierināts."

Komentējot Vladimira Volkova debiju "Blāzmā", Ārmanis bija pozitīvāk noskaņots: "Viņš ir nopietns spēlētājs - labi saņem bumbu, uzreiz iet cīņā utt. Jūtams, ka tas ir labs uzbrucējs. Skaidrs, ka Volkovam šodien bija grūti, jo viņš ar komandu trenējas tikai divas nedēļas un aizvadīja pirmo spēli. Rit sarunas vēl ar pāris spēlētājiem - ceram, ka sastāvu papildinās vēl kāds pieredzējušāks futbolists - tad varētu būt drusciņ citādāki mērķi. Ceru, ka spēlēsim daudz labāk nekā šodien. Neuzvaram jau katru dienu ar 3:0, kas ir labs rezultāts, bet sniegums tiešām nebija labs. Būs nopietna saruna - tā spēlēt nedrīkst. Uzvarējām, tikai pateicoties augstākai meistarībai. Varbūt tas skan skaļi, bet pārtraukumā pateicu, ka spēlē divas 1. līgas līmeņa komandas. Runājām vienu, laukumā darījām pavisam citu."


, 2009-08-01 19:36, pirms 15 gadiem
Tur jau tā lieta ka dažiem vajag to simtu uzreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-01 19:59, pirms 15 gadiem
čalis rūbī fišku
, 2009-08-01 20:12, pirms 15 gadiem
''brauciens autobusā vai laika apstākļi patraucēja''

20 gadus atpakaļ Rīgas ''Daugava'' (ar Beļajeva-Bahareva-Hačatrjana ''Daugavu'' nekāda sakara) spēlēja Lančhutī, Alma-Atā, Bakū, Tjumeņā, Kemerovā, Krasnodarā, Rostovā un neviens par attālumiem neko neteica.
, 2009-08-01 22:32, pirms 15 gadiem
Malacis Žani! Tikai kritiski attiecoties pat uzvarētās spēlēs,var likt komandai sasparoties.Par 1.līgu arī tev taisnība,tur arī Tranzītam vieta.
, 2009-08-02 15:50, pirms 15 gadiem
Jā, es arī vakar jau tūlīt pēc spēles savos pierakstos ierakstīju "Paradokss": "Daugava" spēlēja mazliet labāk (īpaši pirmajā puslaikā), taču zaudēja ar 0:3! Izšķīra starpība uzbrucēju līmenī (izcēlās Volkovs, arī divu vārtu autors Novožilovs), arī Dzelmem nebija sevišķi veiksmīga diena. Nu un, kā vienmēr, veiksme: vismaz viens no diviem Zotova sitieniem no labas pozīcijas spēles sākumposmā varēja arī trāpīt vārtos, un tad skats būtu savādāks.
Ērlings Holanns. Foto: Zumapress.com/Scanpix
1

Neklātienes cīņās izšķirsies Premjerlīgas tituls un Eirokausu ceļazīmes

Šovakar pulksten 18.00 ar desmit spēlēm vienlaicīgi sāksies Anglijas Premjerlīgas 38. jeb pēdējā kārta, kurā izšķirsies čempiontituls un Eirokausu ceļazīmes. Spēļu translācijas ''Go3'' platformā.
Marko Regža un "Riga" futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
1

''Riga'' viesosies Jelgavā, Mežaparkā vēlajā cīņā ''Auda'' uzņems ''Liepāju''

''TonyBet'' futbola Virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas spēles. 18.00 ''Riga'' viesosies pie ''Jelgavas'' futbolistiem, bet trīs stundas vēlāk ''Auda'' Mežaparkā uzņems liepājniekus. Abu spēļu translācijas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Artjoms Puzirevskis. Foto: Football Macedonia
1

Dāvim Ikauniekam uzvaras vārti Lietuvas līgā, Puzirevskim pirmie Ziemeļmaķedonijā

Lietuvas meistarsacīkstēs futbolā Dāvis Ikaunieks šodien pirmā puslaika izskaņā guva Šauļu komandas otros vārtus, palīdzot pārspēt (3:1) Viļņas "TransINVEST".