Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Frisbija federācija

Sestdien Rīgā tiks atklāta Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2011./2012. gada sezona

Sestdien Rīgā tiks atklāta Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2011./2012. gada sezona
Spēles epizode no pērnā gada pusfināta starp Wild Things un Flying Worms. Bilde no Ventspils Frisbija kluba arhīva.

Sestdien, 26. novembrī, Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, tiks atklāta Latvijas Frisbija čempionāta telpās sezona. Par godu sezonas atklāšanai notiks frisbija noteikumu seminārs, preses konference, kā arī tiks aizvadīta pirmā spēļu kārta.

Kā pirmais sezonas atklāšanas pasākums plkst. 11:00 notiks noteikumu seminārs, kurā tiks apspriestas telpu frisbija aktualitātes. Jāatgādina, ka frisbijs starp citiem sporta veidiem atšķirās ar to, ka tajā nav tiesnešu un noteikumu ievērošanu laukumā kontrolē paši spēlētāji, tāpēc šāds seminārs tiek rīkots, lai izglītotu spēlētājus un akcentētu svarīgākos aspektus.

Noteikumu semināram sekos preses konference, kura notiks plkst. 12:20 Olimpiskā sporta centra konferenču telpā. Preses konferencē piedalīsies Latvijas Frisbija federācijas un frisbija klubu pārstāvji, kuri informēs par frisbiju Latvijā, paudīs viedokli par gaidāmo frisbija telpu sezonu un atbildēs uz interesentu jautājumiem.

Plkst. 13:15 OSC sporta spēļu un vieglatlētikas zālē uz abiem laukumiem notiks pirmās šīs sezonas frisbija spēles. Vīriešu konkurencē pirmās laukumā dosies komandas „Flying Worms” (Ventspils) un „Wild Things” (Salaspils), kuru ceļi pēdējo reizi krustojās pērnā gada pusfinālā – toreiz dramatiskā cīņā ar rezultātu 12:11 pāraki izrādījās ventspilnieki, kas čempionāta noslēgumā izcīnīja sudraba godalgas.

Sieviešu konkurencē sezonu atklās pērnā gada finālistes, komandas „Moments” (Ogre) un „Salaspils FK” – pavasarī ar rezultātu 14:11 pārākas bija ogrēnietes, izcīnot kārtējo čempionu titulu. Dienas turpinājumā laukumā dosies visas čempionāta komandas, spēles notiks līdz plkst. 20:30. Spēļu grafiks pieejams Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.

Šī gada Latvijas Frisbija čempionātā telpās startēs septiņas komandas vīriešu konkurencē un astoņas sieviešu. Sezonas laikā no novembra līdz martam notiks septiņas spēļu kārtas Rīgā, Ogrē, Ventspilī un Valmierā, kurās komandas izspēlēs divus apļus, noskaidrojot regulārās sezonas uzvarētājus un izspēles kārtību Latvijas Frisbija kausa telpās izcīņai, kas notiks 31. martā un 1. aprīlī.

Pērnā gada Latvijas Frisbija čempionātā telpās kārtējo reizi triumfēja komandas „Hardcore Ultimate” (Rīga) vīriešu konkurencē un „Moments” (Ogre) sievietēm, kas saņēma arī „spēles gara” balvu citu komandu vērtējumā. Vīriešu finālā rīdzinieki spraigā spēlē ar rezultātu 11:10 bija pārāki pār Ventspils vienību „Flying Worms”, bet „spēles gara” balva tika piešķirta jau pieminētajai Salaspils komandai „Wild Things”.

Jāatzīmē, ka nesen Ogrē norisinājās starptautisks frisbija turnīrs „Rīgas Rudens 2011”, kurā tradicionāli piedalās spēcīgākās komandas no Lavijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Šogad latviešu komandas demonstrēja labu sniegumu – vīriešu konkurencē starp sešām spēcīgākajām vienībām piecas bija pašmāju. Dramatiskā finālā Salaspils komanda „Wild Things” ar rezultātu 12:11 piekāpās Maskavas vienībai „Sokol”. Sieviešu konkurencē triumfēja jau pieminētās salaspilietes „Salaspils FK” komandas, starp četrām spēcīgākajām vienībām, ļaujot iespraukties tikai vienai ārzemju komandai. Tas liek domāt, ka gaidāma interesanta frisbija sezona ar daudzām spraigām cīņām.

Vairāk informācijas par Latvijas Frisbija čempionātu telpās un frisbiju Latvijā var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.


Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi