Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Frisbija federācija

LČ frisbijā Ventspils posmā veiksmīgākie starti "Flying Worms" un "Moments" komandām

LČ frisbijā Ventspils posmā veiksmīgākie starti "Flying Worms" un "Moments" komandām
Spēles epizode no "Salaspils FK" un "Hands Up" cīņas
Foto: Sandis Griezis, Ventas Balss

15. janvārī, Ventspilī, Pārventas sporta hallē, tika aizvadīta 2. kārta Latvijas čempionātam frisbijā telpās. Šajā sabraukumā piedalījās 4 vīriešu un 4 sieviešu komandas kopā izspēlējot 11 spēles.

Vīriešu grupā savā starpā tikās „Flying Worms”(Ventspils), „Ultimate Decision”(Rīga), „Outlawz”(Ogre) un „SoulFly UD”(Rīga).

Kā pirmās laukumā devās „Flying Worms” un „Ultimate Decision” komandas. Spēli veiksmīgāk uzsāka rīdzinieki un spēja panākt divu punktu pārsvaru(2:0, 3:1, 4:2), taču šo pārsvaru neizdevās noturēt ilgāk par 10 minūtēm, kad beidzot arī mājnieki pamodās, atguvās un spēja panākt jau sev viena punkta pārsvaru (5:4). Ventspilnieki šo pārsvaru spēja saglabāt arī līdz puslaika beigām un pārtraukumā devās pie sev labvēlīgu rezultātu 7:6. Otro puslaiku veiksmīgāk prata iesākt „Flying Worms” spēlētāji, kuri spēja izvirzīties vadībā pat ar 3 punktu pārsvaru(10:7). Tomēr „Ultimate Decision” komanda parādīja raksturu un vairākas reizes ļoti veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, spēles gaita izlīdzinājās. Beigas izvērtās ļoti aizraujošas, jo pie rezultāta 11:11 rīdziniekiem bija iespēja gūt pēdejo punktu un uzvarēt spēli. Taču ventspilniekiem bija kas cits padomā, labi nospēlējot aizsardzībā, viņi atguva uzbrukuma priekšrocības un spēja rezultatīvi to arī noslēgt. 12:11 „Flying Worms” uzvara.

Arī turpmākajās dienas spēlēs ventspilnieki izcīnīja uzvaras (13:8; 13:10) attiecīgi pret „Outlawz” un „SoulFly UD”.
Tikpat sīva izvērtās spēkošanās starp jau pieminēto „Ultimate Decision” un Ogres komandu „Outlawz”. Spēle jau no paša sākuma bija ļoti līdzīga un ritēja punkts punktā. Puslaika pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru (7:6) devās „Ultimate Decision” komanda.

Pēc neilgās atpūtas cīņu laukumā veiksmīgāk uzsāka ogrēnieši, kuri ļoti ātri guva divus punktus un izvirzījās vadībā ar rezultātu 8:7. Šo pārsvaru gan „Outlawz” noturēja nepilnas 10 minūtes, kad rezultāts bija 10:9, un, kā izrādījās, šī bija arī pēdējā reize atlikušajā spēles laikā, kad ogrēnieši atradās vadībā. „Ultimate Decision” līdz spēles beigām spēja gūt 4 punktus, uz ko pretinieki atbildēja tikai ar 1 punktu. Spēles galarezultāts 11:13 rīdzinieku labā.
„Ultimate Decision tika arī pie panākuma spēlē pret „SoulFly UD”, uzvarot ar rezultātu 13:10.

Ļoti neveiksmīgu spēļu kārtu aizvadīja Ogres „Outlawz” vienība, kura zaudēja arī „SoulFly UD” ar rezultātu 8:12.

Sieviešu grupā savā starpā tikās ventspilnieces – „Hands Up”, „Salaspils FK” un „DejaVu” (abas no Salaspils), kā arī daudzkārtējās valsts čempiones „Moments”(Ogre).

Visgaidītākā spēle sieviešu konkurencē noteikti bija divu galveno čempionāta favorītu – „Moments” un „Salaspils FK”,savstarpējā tikšanās. Spēles sākums bija ļoti līdzīgs. Komandas ļoti veiksmīgi realizēja uzbrukumus, un punkti krājās ļoti ātri. Mazliet nozīmīgāku pārsvaru (5:3) izdevās iegūt „Moments” vienībai, kas prata šo divu punktu pārsvaru saglabāt arī līdz puslaika pārtraukumam (7:5). Otrajā puslaikā ogrēnietes ātri spēja pārsvaru palielināt līdz 3 punktiem (9:6), un pieredzes bagātā Ogres komanda spēja kontrolēt arī turpmāko spēles gaitu, svinot uzvaru ar rezultātu 13:9, tādējādi revanšējoties salaspilietēm par piedzīvoto zaudējumu atklāšanas spēlē.

Latvijas čempiones turpmākajās spēlēs izcīnīja ļoti pārliecinošas uzvaras pret „Hands Up” (13:1) un „DejaVu” (13:4).

„Salaspils FK” komanda pēc zaudējuma savām galvenajām konkurentēm „Moments” vienībai, par mata tiesu spēja izvairīties no zaudējuma arī „Hands Up” komandai. Pašās spēles beigās atspēlējot 5 punktu deficītu, spēja pieveikt ventspilnieces tikai ar viena punkta pārsvaru (10:9).

Ventspils vienībai „Hands Up” neveiksmīga izrādījās arī spēle pret „DejaVu”, kurā piedzīvoja 3. zaudējumu sezonā ar rezultātu 10:11. Abu Salaspils komandu tikšanās tika pārcelta uz vēlāku datumu.

Nākamā čempionāta kārta paredzēta 22. janvārī Ogrē, kad spēles notiks tikai sieviešu konkurencē.

Vairāk informācijas par Latvijas Frisbija čempionāta telpās rezultātiem un kalendāru var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.


, 2012-01-24 23:16, pirms 12 gadiem
ļoti interesanti
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi