Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rīgas Tehniskā universitāte nosargā čempionu titulu

Rīgas Tehniskā universitāte nosargā čempionu titulu
Foto: Latvijas Frisbija federācija

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 7. un 8.decembrī, 6 augstskolu studenti no Rīgas, Daugavpils un Jelgavas jau tradicionāli pulcējās Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, lai aizvadītu Latvijas Studentu čempionātu jauktajā grupā. Čempionu godu jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja Rīgas Tehniskās universitātes 1 (RTU1) studenti, sīvā un aizraujošā finālspēlē uzvarot vienu no līderkomandām Latvijas Universitāti (LU) ar rezultātu 13:11.

Pirmo gadu turnīra pastāvēšanas laikā piedalījās mazāk par 10 augstskolu komandām, tomēr arī 6 komandu konkurencē tikai aizvadīts kvalitatīvs čempionāts, izspēlējot 1 apli jeb 5 spēles grupā, un 1 spēli par vietu.

Pirmajā spēļu dienā viena no sīvākajām cīņām norisinājās starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un Daugavpils Universitāti (DU), kurā punktu pēc punkta guva abas komandas, nežēlojot savus spēkus ne stingrā aizsardzībā, ne pārliecinošos un ātros uzbrukumos. Par mata tiesu uzvaru izcīnīja jelgavnieki ar rezultātu 10:8 pārspējot pretiniekus.

Jau prognozēti, dienas gaidītākā un neparedzamākā spēle norisinājās starp pērna gada līderiem RTU1 un trīskārtējiem čempioniem LU. Komandas pārliecinoši cīnījās par katru punktu, aktīvi strādājot kā aizsardzībā, tā uzbrukumos.
Otrā spēļu diena sākās ar atlikušo grupas spēļu izspēlēšanu, kam sekoja spēles par vietām. Šīs spēles tika aizvadītas līdz 13 punktiem, ar puslaikiem, kas komandām pavēra vairāk iespēju taktiskajiem risinājumiem.

Finālmačā tikās par turnīra favorītiem uzskatītās LU un RTU1 komandas. Abas spēja parādīt stabilu sniegumu grupā, un jau grupas savstarpējā spēlē (LU uzvara ar 11:9) parādīja, ka visu var izšķirt viena kļūda vai lieliska aizsardzības epizode.

RTU jau spēles sākumā nonāca iedzinējos, lai arī iesāka spēli ar uzbrukumu. Puslaiks noslēdzās ar 6:5 LU labā, un sākot 2. Puslaiku ar uzbrukumu spēja savu pārsvaru palielināt līdz diviem punktiem. Šāds pārsvars saglabājās līdz 9:7, kad RTU1 ar ciešu komandas aizsardzību spēja piespiest LU vairakkārt kļūdīties un vērst rezultātu sev par labu, 10:9 RTU1 labā. Spēles turpinājumā RTU1 spēja saglabāt minimālo pārsvaru, beigās vēlreiz „salaužot” LU uzbrukumu, izcīnot uzvaru ar 13:11. Pēdējo punktu guva Igors Minovs (#18) pēc Kārļa Kozulāna (#10) piespēles.

Par turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem ar identiskiem vidējiem lietderības koeficientiem, 6,7 punkti spēlē, tika atzīti Valts Boginskis(vīriešu konkurencē) un Lāsma Kublicka(sieviešu konkurencē). Spēles Gara balvu citu komandu vērtējumā ieguva Rīgas Stradiņa universitāte.

Sacensību organizatori pateicas par sadarbību Vidzemes Olimpiskajam Centram, bāram „Tinte” un Latvijas Frisbija Federācijai.


Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi