Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Frisbija federācija

PČ frisbijā noslēgusies pirmā grupu turnīra kārta

PČ frisbijā noslēgusies pirmā grupu turnīra kārta
Pēc spēles aplis

Pasaules Frisbija čempionāta pirmā grupu turnīra kārta latviešu grupā noslēgusies bez pārsteigumiem. Nepārspēti palika amerikāņi, otro vietu grupā ieguva ar 24. numuru izsētie jaunzēlandieši - abas turpina cīņu par 1. līdz 24.vietu. Zaudējot sīvā spēlē par iekļūšanu labāko 24 komandu starpā, trešo vietu grupā izcīnīja japāņu „Loquitos” (izsēti ar 25. numuru). Savukārt, latviešu „Ultimate Decision”, mokoties ar stabilitāti uzbrukumā, grupā palika ceturtie.

Šīs dienas spēle latviešiem sākās 10:30 pēc vietējā laika. Tas ļāva gan kārtīgi izgulēties, gan pabrokastot, gan pienācīgi iesildīties spēlei. Spēli ar uzbrukumu sāka latvieši. Pēc abpusējām kļūdām „UD” izdevās gūt pirmo punktu. Diemžēl jau pēc 10 minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja 4:1 japāņu labā. Līdz puslaika beigām „Loquitos” bija spējuši palielināt savu pārsvaru līdz 5 punktiem – rezultāts 9:4.

Aizejot puslaikā, bija skaidras divas lietas – ir jāsāk spēlēt pacietīgāk uzbrukumā un jātiek galā ar japāņu īsajām, asajām piespēlēm, kas „UD” aizsardzību bija padarījušas cauru kā sietu.
Atsākot spēli šķita, ka puslaikā pārrunātais ir sākts likt lietā, jo latvieši spēja atgūt disku, spēlējot aizsardzībā, un pārvērst to punkta guvumā. Kā turpmākajos punktos izrādījās – japāņi ir nenogurdināmi un pacietīgi. Gūstot septiņus punktus pēc kārtas, „Loquitos” izvīrzījās vadībā 16:5. Vēl pēdējo reizi aizķerties aiz cerības stariņa latviešiem ļāva Kirila Timofejeva gūtais punkts pēc skaistas četru cilvēku izspēles, tomēr, gūstot nākošo punktu, japāņi svinēja pirmo uzvaru turnīrā un ierindojās trešajā vietā grupā. Cerēsim, ka mūsējiem uzvaras vēl tikai priekšā.

Ar šīs dienas spēlēm arī noslēdzās pirmā grupu spēļu kārta. Pēc spēlēm komandas tika sadalītas divos grozos – augšējā groza komandas, kas pirmajā kārtā izcīnīja pirmo un otro vietu grupās, turpinās cīņu par čempiona titulu, savukārt, apakšējā groza komandas cīnīsies par 25. līdz 48. vietu. Abos grozos komandas tika sadalītas četrās grupās pa sešām komandām katrā. Šajās grupās izcīnītā vieta noteiks katras komandas iespējas cīnīties par vietu visā čempionātā.

Ultimate Decision” ir vienā grupā ar „Domino” (Dominikānas Republika), „Jack’Suns” (Francija), „Stoly Ultimate” (Krievija), „UFO” (Somija), „Bischi” (Itālija). Rītdien „UD” 16:15 (pēc Latvijas laika) spēle pret „Bischi”, kas, zaudējot vien ļoti sīvās spēlēs (15:16 un 14:16), nevar cīnīties par 1. līdz 24. vietu. Lai gan prognozes par spēli nav pārāk spožas tomēr jāņem vērā „Ultimate Decision” spēlētāja Rūdolfa Sniķersproģa teiktais par aizvadītajām spēlēm: „Aizsardzībā spēlējam samērā labā līmenī. Jāsakārto ir uzbrukums. Ir jānomierinās un jāsāk gūt savi punkti, tad arī tiks izcīnītas uzvaras.” Ja „UD” to spēs izpildīt, tad jau rītdien varam gaidīt, ja ne uzvaru, tad nervus kutinošāku spēli noteikti.




Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi