Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Ar uzvaru sāk "Ulbroka/FS Masters", "Lielvārde", "Lekrings" un "Mogo-RTU/Rockets"

Ar uzvaru sāk "Ulbroka/FS Masters", "Lielvārde", "Lekrings" un "Mogo-RTU/Rockets"
"Mogo-RTU/Rockets"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla pirmajā spēlē vissīvākā spēkošanās notika Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, kur laukuma saimniece "Mogo-RTU/Rockets" tikai papildlaikā uzvarēja "Valmieru/ViA" - 6:5 ET. Pārējās spēlēs "Ulbroka/FS Masters" ar 9:5 pieveica "Rīgu", "Lielvārde" ar 9:2 sagrāva Liepājas "Kuršus", bet Cēsu "Lekrings" ar 9:3 sakāva Kocēnu "Rubeni". Papildturnīrā "Talsi/Krauzers" ar 10:4 uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus.

"Mogo-RTU/Rockets" tikai pagarinājumā pieveic valmieriešus

Regulārā turnīra 3.vietas ieguvēja "Mogo-RTU/Rockets" šovakar ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Rīgas Olimpiskajā sporta centrā uzņēma FBK "Valmiera/ViA", kam iepriekšējā savstarpējā mačā bija zaudējusi ar 4:10. Šovakar rīdzinieki cīņu sāka ļoti pārliecinoši, 14 minūšu laikā pēc Gvido Laugas, Mārtiņa Brigmaņa un Mārtiņa Mendes metieniem izvirzoties vadībā ar 3:0. Tomēr valmieriešus tāds spēles sākums nesalauza - līdz pirmajam pārtraukuma viņi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3), bet pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts - 4:4. 49.minūtē pēc Mārtiņa Broka metiena vadībā ar 5:4 izvirzījās Valmieras komanda, tomēr, laukuma saimniekiem izdevās atspēlēties - 54.minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Oskars Fīrmanis (5:5). Jau papildlaika 15.sekundē rīdzinieks Gvido Lauga ar precīzu metienu sniedza atbildi uz jautājumu par šīs spēles uzvarētāju - panākumu ar 6:5 svinēja "Mogo-RTU/Rockets".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Andis Blinds, kurs atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Gvido Lauga, ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Oskars Fīrmanis. Par labāko starp valmieriešiem arī atzina vārtsargu - Agri Rogaini, kurš tika galā ar 22 no 28 pretinieku metieniem. 2 (1+1) punktus viņa komandas labā guva Mārtiņš Broks, ar divām piespēlēm izcēlās Ivo Balodis. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījusies "Mogo-RTU/Rockets".

"Ulbroka/FS Masters" ceturtdaļfinālu pret "Rīgu" sāk ar uzvaru

"Ulbroka/FS Masters" šovakar savā laukumā sāka ceturtdaļfināla sēriju pret "Rīgas" florbolistiem. Jau pašā spēles sākumā rezultātu atklāja ulbrokietis Toms Niedre (1:0), bet līdz perioda beigām vadībā ar 2:1 izvirzījās FK "Rīga", kuras rindās pa precīzam metienam padevās Madaram Plepim un Dēvidam Osītim. Savu pārsvaru nosargāt viesi gan nespēja - jau otrās trešdaļas laikā Ulbrokas komanda izvirzījās vadībā ar 5:3, pēdējā periodā panāca pat 9:3, bet mača galarezultāts - 9:5.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Toms Niedre, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa diviem goliem iemeta Kārlis Bulāns un Eduards Stūre. Labākā spēlētāja balvu Rīgas komandā saņēma Lauris Zaicevs, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē "Lielvārde" sakauj "Kuršus"

Regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde" izslēgšanas spēļu pirmo kārtu sāka pret Liepājas "Kuršiem", kura kā pēdēja kvalificējās "play-off". Lielvārdē notikušās spēles pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - mājiniekus vadībā ar 1:0 izvirzīja Sandris Virsnītis. Spēles vidū liepājnieks Kaspars Klamers panāca izlīdzinājumu (1:1), bet cīņas turpinājumā iniciatīva pārgāja lielvārdiešu pusē, kuri pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 6:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 9:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trīs iemestiem goliem bija Atis Blinds, pa 3 (1+2) punktiem savāca Gints Klēģers un Sandris Virsnītis, bet pa 2 (1+1) punktiem - Toms Akmeņlauks, Pēteris Freimanis, Mikus Valpēters un Aivis Kusiņš. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā arī saņēma vārtsargs - Edgars Rimarenko, kurš neitralizēja 18 no 25 metieniem. 2 (1+1) punktus viņa komandas labā savāca Rolands Kovaļevskis.

Vidzemes derbijā "Lekrings" grauj "Rubeni"

Regulārā turnīra pēdējā kārtā Kocēnu "Rubene" turnīra tabulā pakāpās uz 4.vietu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sev pretiniecēs ieguva čempioni Cēsu "Lekringu". Kocēnieši pirms šīvakara spēles bija izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas, bet šovakar viņiem neizdevās turpināt savu panākumu sēriju. Jau pirmā perioda laikā vadībā ar 4:1 izvirzījās "Lekrings". Arī pēc otrās trešdaļas triju vārtu pārsvaru saglabāja viesi - 6:3. Pēdējā periodā laukuma saimniekiem pie vārtu guvuma tikt vairs neizdevās, bet viņu ciemiņi iemeta vēl trīs golus un svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 9:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Aleksandrs Abramovs, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija arī rezultatīvākais. Ar "hat-trick" izcēlās Toms Rīsmanis, bet Paulam Erenbotam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp kocēniešiem atzina vienu vārtu autoru Ivaru Jēkabsonu, 2 (1+1) punkti Ata Stepāna kontā.

Talsenieki pamostas un svin rekorduzvaru pār buldogiem

Šovakar Talsos notika papildturnīra spēle, kurā vietējā komanda "Talsi/Krauzers" uzņēma "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts (1:1) - uz ķekavieša Toma Gredzena metienu ar tikpat precīzu raidījumu atbildēja talsenieks Jānis Ragovskis. Otrās trešdaļas laikā viesiem izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, bet pirms otrā pārtraukuma rezultāts atkal bija neizšķirts - 4:4. Pēdējā periodā laukumā dominēja talsenieki, kuri guva sešus bezatbildes vārtus, svinot savu šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru - 10:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma divu vārtu autors Rūdis Laizāns, pa 2 (1+1) punktiem guva Reinis Neimanis un Jānis Ragovskis, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Krišs Treimanis. Par labāko starp ķekaviešiem atzina vārtsargu Robertu Blumbergu, kurš atvairīja 28 no 38 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Klāvs Jansons. "Talsiem/Krauzeram" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir jau 26 punkti, kas talseniekiem garantē vietu Virslīgā arī nākamsezon.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.