Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Lielais florbols šodien Jūrmalā, Cēsīs un Rīgā

Lielais florbols šodien Jūrmalā, Cēsīs un Rīgā
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šodien paredzētas trīs spēles – FK "Jūrmala" uzņems "Ķekavu", Cēsu "Lekrings" – Kocēnu "Rubeni", bet Rīgas "RTU/Inspecta" - "Ulbroka/FS Masters".

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 12:00 FK "Jūrmala" – "Ķekava" (Sporta centrā "Pīlādzītis", Spuņciemā)
Virslīgas debitante "Jūrmala" turnīra tabulā ieņem stabilu pēdējo vietu, lai gan, piemēram, vakar pretinieku laukumā izrādīja sīvu pretestību "Talsi/Triobet" florbolistiem, piekāpjoties tikai spēles otrajā daļā ar 2:5. Ķekavas florbolisti uzvarējuši iepriekšējos divos mačos, bet turnīra tabulā ieņem 6.vietu. Par rezultatīvāko spēlētāju Jūrmalas rindās kļuvis Mārtiņš Lapsiņš, kuram 15 (9+6) punkti. Ķekaviešu līderis ir Ēriks Akulovs ar 42 (21+21) punktiem. "Ķekavas" vārtsargs Ivars Dišereits atvairījis 82,44 % pretinieku metienu, kamēr jūrmalnieks Edgars Ošiņš – 75,72 %. Pirmā apļa spēlē ar 23:3 uzvarēja ķekavieši.
Pulksten 18:00 "Lekrings" – "Rubene"
(Cēsu sporta kompleksā)
Cēsu florbolistiem vakar nācās papulēties, lai aizvestu trīs punktus no Ulbrokas (7:5), bet jau šovakar jāaizvada mačs ar savu principiālo sāncensi – Kocēnu "Rubeni". Cēsnieki turnīra tabulā ieņem 3.vietu, bet kocēnieši – 7.vietu. Pirmā riņķa spēlē Cēsu komanda izglābās no zaudējuma un uzvarēja pagarinājumā – 7:6. "Lekringa" rindās rezultatīvākie ir Mārtiņš Rajeckis ar 38 (22+16) un Andris Rajeckis ar 37 (25+12) punktiem, bet "Rubenes" – Atis Stepāns ar 33 (15+18) punktiem. Vārtsargu konkurencē labāk veicies cēsniekam Guntaram Irbem – 80,30 % atvairītu metienu, bet kocēnietiem Kasparam Urbānam 78,77 %.
Pulksten 19:00 "RTU/Inspecta" – "Ulbroka/FS Masters"
(Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
Pirmā apļa spēlē ar uzvaru ar minimālu pārsvaru (3:2) izcīnīja "RTU/Inspecta", kas pašlaik ieņem 2.vietu turnīra tabulā. Ulbrokieši pēdējās divās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus un tabulā atkāpusies uz 8.vietu. Rezultatīvākais Rīgas komandas rindās ir Atis Blinds ar 55 (25+30) punktiem, bet ulbrokiešu sastāvā – Kārlis Bulāns, kuram 39 (31+8) punkti. Divi no trim "RTU/Inspecta" vārtsargiem atrodas statistikas saraksta augšgalā – Edgars Gailītis atvairījis 88,75 % metienu, bet Andis Blinds – 86,42 %. Labākais no "Ulbroka/FS Masters" ir Indriķis Siliņš, kuram 83,39 % atvairītu metienu, bet viņa komandas biedram Edgaram Augstkalnam – 82,74 %.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.