Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Šodien 5 florbola spēles, divas no tām – interneta tiešraidē

Šodien 5 florbola spēles, divas no tām – interneta tiešraidē
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šodien notiks piecas spēles, divas no tām (no Liepājas un Kocēniem) interneta tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV (http://sportacentrs.com/sportacentrs_tv).

Vīriešu Virslīga

Pulksten 12.00 FK "Jūrmala" – "Latgranula/Līgatne" (sporta centrā "Pīlādzītis", Spuņciemā)
Virslīgas debitante "Jūrmala", lai arī jau tikusi pie vienas uzvaras (pār "Valmieru"), turnīra tabulā joprojām ieņem pēdējo rindiņu. Līgatniešiem septiņās spēlēs tikai divi panākumi, toties pār "Ķekavu" un "Lekringu", kā arī 11. vieta 13 komandu konkurencē. Jūrmalnieku sastāvā rezultatīvākais ir Juris Keisters ar 5 (4+1) punktiem, bet "Latgranula/Līgatne" – Pēteris Freimanis, kuram 21 (10+11) punkts. Vārtsargu konkurencē ievērojami augstāk ir abi līgatnieši – Renāram Arājam 83,62 % atvairītu metienu, bet Edgaram Jemeļjanovam – 82,07 %. FK "Jūrmala" spēlētāji izdarījuši vismazāk metienu pa pretinieku vārtiem – tikai 131, pie tam – ar viszemāko precizitāti (11,5 %). Nav brīnuma, ka jūrmalnieki līdz šim guvuši vismazāk vārtu – tikai 15, kā arī visvairāk ielaiduši – 70. 13 reižu "Jūrmala" kapitulējusi, spēlējot skaitliskajā mazākumā, bet vairākums izmantots tikai 2 reizes.

Pulksten 15.00 SK "Ulbroka/FS Masters" - "RTU/Inspecta" (Ulbrokas sporta namā)

Kad tiekas šīs divas komandas, vienmēr rodas jautājums, kurā "frontes" pusē cīnīsies Ainārs Juškēvičs – vai viņš spēlēs "RTU/Inspecta" formā kā uzbrucējs, vai arī vadīs ulbrokiešus no trenera komandtiltiņa. Līdz šim Juškēvičs vienmēr bijis kopā ar "Ulbroka/FS Masters", protams, ja neskaita vienu spēli, kas notika pirms gada, kad, lai labāk sagatavotos Eiropas Čempionu kausa izcīņas turnīram, treneris uzspēlēja pret saviem audzēkņiem. Šoreiz situācija ir sarežģītāka, jo pēc vakardienas zaudējuma Lielvārdē "RTU/Inspecta" diez vai var atļauties piedzīvot vēl vienu neveiksmi, ja grib izcīnīt 1.vietu regulārajā turnīrā un visas ar to saistītās privilēģijas. Tomēr Juškēvičs ir konsekvents – šodienas spēlē viņš būs "Ulbroka/FS Masters" treneris.
"Ulbroka" septiņās spēlēs ieguvusi 11 punktus un ieņem 7.vietu. Rīdziniekiem tik pat spēlēs 15 punktu un 2.vieta. Ulbrokiešu sastāvā rezultatīvākais ir Kārlis Bulāns ar 16 (13+3) punktiem, bet "RTU/Inspecta" galvenie punktu guvēji ir Atis Blinds ar 29 (13+16) un Ainārs Juškēvičs ar 27 (17+10) punktiem. Vārtsargu sarakstā augstāk atrodas ulbrokietis Edgars Augstkalns ar 86,67 % atvairītu metienu, bet uzreiz aiz viņa – rīdzinieks Andis Blinds (85.62 %), kurš gan vakar nespēlēja, bet šodien to darīšot. "RTU/Inspecta" līdz šim metusi ar vislabāko precizitāti (24,6 %) un ielaidusi vismazāk vārtu (27), nodrošinot sev vislabāko vārtu attiecību Virslīgā - +27.

Pulksten 15.00 "Kurši" – "Ķekava" (Liepājas Olimpiskajā centrā)

"Kurši" vakar uzvarēja Talsos un turnīra tabulā pakāpās uz 9. vietu. "Ķekava" ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem 4.vietu. Liepājnieku sastāvā rezultatīvākais ir uzbrūkošā stila aizsargs Gints Siliņš ar 11 (5+6) punktiem, bet ķekaviešu sastāvā veseli trīs florbolisti guvuši pa 15 punktiem – Ēriks Akulovs, Alvis Dāle un Gunārs Klēģers. Ja salīdzina vārtsargus, ievērojami labāk veicies ķekavietim Ivaram Dišereitam, kurš atvairījis 90,79 % pretinieku metienu.

Pulksten 17.00 "Rubene" – "Lekrings" (Kocēnu sporta namā)

Kocēnu "Rubene" pēc diviem zaudējumiem sezonas ieskaņā turpina uguņot – jau piecas uzvaras pēc kārtas un vieta labāko trijniekā. Cēsu "Lekrings", lai arī turnīru uzsāka ar uzvaru pār "RTU/Inspecta", nepārliecina – sešās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi un tikai 5. vieta. Zinot, cik principiālas ir spēles starp šim abām komandām, var prognozēt, ka šovakar Kocēnu sporta namā būs ko redzēt. Par "Rubenes" uzbrukuma līderiem kļuvuši Atis Stepāns un Ivars Jēkabsons – abiem pa 17 punktiem. Arī cēsnieku rindās divi rezultatīvākie – Aleksandrs Abramovs un Mārtiņš Rajeckis – pa 12 punktiem. Vārtsargu konkurencē kocēnietis Kaspars Urbāns ar 82,46 % atvairītu metienu bijis nedaudz veiksmīgāks par cēsnieku Gunti Bundzenieku (81,25 %).

Pulksten 19.30 "Valmiera" – "Lielvārde" (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Valmierieši šosezon spējuši sagādāt zaudējumu "Rubenei", kā arī atņemt punktu "Kuršiem", ieņemot priekšpēdējo vietu turnīra tabulā. Interesanti ir ar lielvārdiešiem, kuri līdz šim spēlējuši kā pēc grafika, vienu spēli uzvarot, bet nākamajā zaudējot. Vakardienas mačā lielvārdiešiem bija jāuzvar, un viņi to arī izdarīja, lai arī pretī stājās čempione "RTU/Inspecta". Vai viņiem šodien izdosies lauzt tradīciju, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas? "Valmiera" vakar ar 6:10 zaudēja "Pārgaujai", bet tās rezultatīvākais spēlētājs Gatis Liepiņš, kuram līdz šim 13 (8+5) punktu, palika tukšā. "Lielvārdes" rindās visvairāk punktu joprojām ir komandas spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam – 17 (12+5). Lielvārdes sastāvā pēc veselības problēmu atrisināšanas atgriezies vārtsargs Igors Ivanovs, kurš spēlē pret čempioniem atvairīja 92,50 % metienu. Valmieriešu vārtos labāk līdz šim veicies Jānim Sīkam – 80,85 %.

Abas video translācijas būs iespējams noskatīties ne vien tiešraidē, bet arī ierakstā Lattelecom interaktīvās televīzijas 411. kanālā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2011-10-16 15:01, pirms 13 gadiem
Ģeniāli! Pieminētas 5 spēles bet" tās abas varēs redzēt tiešraidē!"
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.