Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rīgā, Kocēnos, Bauskā un Ķekavā sākas jaunā florbola sezona

Rīgā, Kocēnos, Bauskā un Ķekavā sākas jaunā florbola sezona
Vai "Lielvārde" arī nākamajā pavasarī varēs priecāties par čempionu kausu?

Ar piecām spēlēm vīriešu turnīrā un dāmu pērnās sezonas fināla atkārtojumu Kocēnos, Rīgā, Bauskā un Ķekavā startēs jaunā Elvi florbola līgas sezona. Centrālā spēle pulksten 22:00 norisināsies zem klajas debess pie Brīvības pieminekļa.

"Rubene" – "FK NND",
17.septembrī pulksten 15:00, Kocēnos
Sieviešu florbola čempionāts sāksies ar pērnā gada fināla atkārtojumu, Kocēnos satiekoties pēdējo gadu čempionēm "Rubenei" un "FK NND". Ja pērn pirmās divas abu komandu savstarpējās spēles izvērtās ļoti spraigas, "Rubenei" divreiz tiekot pie dramatiskām uzvarām papildlaikā ar 3:2 (mājās) un 4:3 (viesos), tad turpmākajos divos mačos uzvaras nāca jau vieglāk (9:6 mājās un 9:2 viesos). Finālā īsta spēkošanās par uzvaru tā arī neizvērtās, "Rubenei" jau pirmajā periodā tiekot pie trim vārtu guvumiem, kas nodrošināja uzvaru ar 6:1 un kārtējo čempionu titulu.

Tomēr tā visa ir pagātne un šosezon varētu izvērsties ļoti spraigs čempionāts, kurā par uzvaru cīnītos vismaz trīs komandas. Pērn FK "NND" sezonas gaitā tomēr nespēja turēt līdz "Rubenei" un FK "Ķekava", sekmīgi nospēlējot izslēgšanas turnīrā. Šovasar rīdziniecēm izdevies piesaistīt vairākas labas spēlētājas, ieskaitot Latvijas izlases kapteini Gunitu Kārkliņu, Somijas florbolisti Emīliju Vahakoski, kā arī Zani Justamenti, kura pēc daudziem gadiem "Rubenes" rindās karjeru turpinās tieši FK "NND" plecu pie pleca ar māsu Ilzi. Tajā pašā laikā "Rubene" pastiprinājumu meklējusi savā 1.līgas komandā, jo prom devusies ne vien Justamente, bet arī Latvijas izlases spēlētāja Paula Egle, kura kopā ar Aneti Blumu devusies uz Cēsu "Lekrings". Pieredze gan viennozīmīgi arī šajā sezonā būs "Rubenes" trumpis. Redzēsim vai to izdosies likt lietā jau sezonas startā.

FK "Rīga" – "Kurši",
17.septembrī pulksten 15:00, Electrum OC, Rīga
Hronoloģiski jaunās sezonas pirmā spēle norisināsies Rīgā, kad savā starpā sacentīsies FK "Rīga" un Liepājas "Kuršu" komandas. Aizvadītajā sezonā abas komandas spēlēja izslēgšanas turnīrā, taču tālāk par ceturtdaļfināliem netiekot. Liepājnieki tika pie vienas uzvaras pār "Lielvārdi", kuri bija uzskatāmi par izteiktiem favorītiem sērijā, savukārt FK "Rīga" ļoti spraigās cīņās apstājās pēc zaudējuma "Ulbroka/FS Masters". Savā starpā komandas pērn uzvaras dalīja uz pusēm, vispirms Liepājā uzvaru ar rezultātu 6:5 (1:2, 2:1, 3:2) svinot "Kuršiem", bet pēc nepilna mēneša rīdziniekiem savā laukumā revanšējoties ar pārliecinošāko 13:6 (5:1, 3:2, 5:3). Kopējā savstarpējo spēļu bilance ir graujoši labākā galvaspilsētas komandai, kas uzvarējusi 13 savstarpējās spēlēs, zaudējot vien četros mačos. Turklāt savā laukumā FK "Rīga" uzvarējuši pēdējās četrās spēlēs, vienīgo zaudējumu astoņos dueļos piedzīvojot tālajā 2007.gadā (4:10).

Starpsezonu periodā rīdzinieki šķīrušies no sava pēdējo gadu līdera Toma Bitmaņa, kurš devies uz Zviedriju. Prom devies arī Mārtiņš Kājiņš, kurš atgriezies Valmierā, taču šo par lielu zaudējumu nebūtu jāuzskata, jo valmieriešu bijušajam līderim galvaspilsētā neizdevās atrast savu spēli. Viņu vietā piesaistīti vairāki spēlētāji, no kuriem vairāk izcelt varētu Jāni Škutānu no "Talsi/Krauzers" un Mārtiņu Zelču, kurš gatavojas atgriezties laukumā pēc vienas sezonas pārtraukuma. Liepājnieki iztikuši bez būtiskām sastāva rokādēm, kas ļauj cerēt uz sekmīgu snieguma demonstrēšanu laukumā.

"Rubene" – "FBK Valmiera",
17.septembrī pulksten 18:00, Kocēnos
Jau pirmajā spēļu kārtā īsts derbijs norisināsies Kocēnos, kur savā starpā tiksies pēdējo gadu nesamierināmās konkurentes – "Rubene" un "FBK Valmiera". Kocēnu komanda starpsezonu periodā šķīrusies no sava ilggadējā kapteiņa Jāņa Bagāta, šīs funkcijas uzticot Jurim Zilbertam. No pamatsastāva spēlētājiem sākotnējā pieteikumā nav atrodams arī Leo Lapiņa vārds un nomināli otrais vārtsargs Āris Ulmanis. Papildinājumi meklēti savos apcirkņos, virslīgas pieteikumā iekļaujot veselu plejādi no "Rubene-1" komandas, kas pērn kļuva par 1.līgas čempioniem – Dāvi Zēmeli, Emīlu Šūmani, Mārtiņu Muižnieku, Renāru Jēkabsonu un vārtsargu Robertu Trepšu.
Vēl mazākas izmaiņas vasarā skārušas Valmieras komandu, kuras sākotnējā pieteikumā nav atrodami Mārča Medņa un Kārļa Dedumieša uzvārdi, kuri pērn nospēlēja mazāk kā pusi no kopējā spēļu skaita. Kārtējo reizi laukumā atgriezties centīsies Ivars Laktiņš, kurš pēdējos gados allaž mocījies ar savainojumiem. Jau pirms laba laika tika izziņots, ka mājās atgriezīsies bijušais kapteinis Mārtiņš Kājiņš, kurš centīsies "restartēt" savu karjeru. Iespējams, viens no būtiskākajiem papildinājumiem būs meklējams aiz laukuma apmales, jo treneru korpusam piesaistīts Ilvars Balodis.

Pērn abās savstarpējās spēlēs "Rubene" izrādījās pārāka pār saviem oponentiem, Valmierā izcīnot uzvaru ar rezultātu 6:4 (1:1, 2:2, 3:1), bet savā laukumā konkurentus burtiski saplosot īsi pirms izslēgšanas turnīra sākuma – 10:1 (2:0, 2:1, 6:0). Kopumā Latvijas čempionātā abas komandas nūjas savā starpā krustojušas 17 reizes, "FBK Valmiera" komandai pie uzvaras tiekot vien trīs reizes, vēl divreiz panākot neizšķirtu. Interesanti, ka, spēlējot viesos, Valmieras florbolisti vēl ne reizes nav apspēlējuši "Rubeni", vienīgi tālajā 2005.gadā nospēlējot neizšķirti 5:5.

Lai gan valmierieši jau pērn bija gana ambiciozi, izslēgšanas turnīrs noslēdzās negaidīti ātri, netiekot pie panākuma nevienā spēlē, kamēr "Rubene" īstā florbola drāmā vien septītajā ceturtdaļfināla mačā atzina Cēsu "Lekrings" pārākumu.

Valmieriešu pēdējo sezonu vadošais spēlētājs Mārtiņš Broks piecu sezonu laikā komandas labā guvis 99 vārtus, līdz ar to jau pirmajā jaunās sezonas spēlē var sasniegt zināmu jubileju. Broks (158) tāpat kā Ints Vilks (173) šosezon noteikti cīnīsies par to, lai kļūtu par kluba visu laiku rezultatīvāko spēlētāju virslīgā, no līdera goda cenšoties nobīdīt Gati Liepiņu (175).

"FK Bauska" – "Lekrings",
17.septembrī pulksten 18:00 Bauskā
Bauskā savā starpā tiksies divas komandas, kas pēdējos gados turnīra tabulā atradušās diametrāli pretējās pusēs, taču kuru savstarpējās cīņas bijušas ļoti spraigas. Baušķeniekiem sezonas sākumā būs jāiztiek bez galvenā vārtsarga Reiņa Kirilko, mājās nav atgriezies arī Elvis Holsts, līdz ar to viss smagums uz saviem preciem būs jāiznes Artim Barkovam. No citiem pamatsastāva spēlētājiem "Bauskai" iztrūks Uģis Ritvars Jirgensons. Savukārt sastāvā atgriezies Aivis Barkovskis, pašlaik pieteikumā vēl nav Jānis Akmentiņš, taču arī viņa pievienošanās komandai ir ļoti reāla. Tiek runāts, ka kluba formu pēc daudzu gadu pārtraukuma mugurā varētu vilkt arī viens no visu laiku rezultatīvākajiem Bauskas florbolistiem Māris Akmentiņš.

Palielas izmaiņas notikušas arī Cēsu komandas nometnē, kuriem vairs nepalīdzēs Ingus Laiviņš, vārtsargs Anrijs Vents, kā arī Andis Višņevskis un Kristiāns Miezītis. Kā vienīgais papildinājums starpsezonu periodā minams Olafs Zvīnis, kurš jau paspējis pierakstīties kā viens no potenciālajiem vadošajiem spēlētājiem.

Ņemot vērā faktu, ka abas komandas Latvijas čempionātā startē kopš pašiem pirmsākumiem, savstarpējās spēlēs nūjas krustotas ļoti bieži – spēlējot Bauskā bilance ir mājiniekiem nelabvēlīga (10 uzvaras, 19 zaudējumi, kā arī viena cīņa nospēlēta neizšķirti), savukārt kopējā bilance ir graujoši labāka "lēcējpelēm" – 49 uzvaras un 13 zaudējumi. Pērn Bauskā cēsnieki uzvarēja ar rezultātu 7:4 (1:0, 5:3, 1:1), savukārt savā laukumā vidzemnieki bija pārāki ar 10:1 (3:0, 1:1, 6:0). Šā gada vasarā Bauskas novads un Cēsu novads sacentās cīņā par trešo vietu Latvijas IV Olimpiādē, uzvaru izcīnot baušķeniekiem.

Savai 19.sezonai gatavojas cēsnieku pieredzējušākais spēlētājs Andris Malkavs, kurš kluba rindās izcēlies ar 397 punktiem un ir skaidrs, ka tuvākajā laikā varēs atzīmēt kārtējo apaļo jubileju.

"Ķekava" – "Talsi/Irlava"
17.septembrī pulksten 19:00 Ķekavā
Svarīga spēlē jau turnīra ievadā norisināsies Ķekavā, kur savā starpā tiksies divas komandas, kas pēdējos gados atradušās ārpus izslēgšanas turnīra jeb labāko astotnieka. Ķekavnieki starpsezonu periodā pastiprinājušies ar tādiem zināmiem spēlētājiem kā Henrijs Uzraugs un Matīss Jansons, kā arī līdz lielajai komandai izauguši vairāki vietējie talanti, no kuriem daļa jau spēlē būtisku lomu Latvijas junioru izlasē. Abu klubu talantīgākie spēlētāji (attiecīgi Klāvs Ozoliņš un Artis Raitums) savas karjeras joprojām gan turpinās Somijā, pārstāvot "SC Classic" junioru un Turku TPS pieaugušo komandas. Tikmēr Talsu komandu pametuši vairāki spēlētāji, kas devušies galvaspilsētas virzienā vai, kā piemēram, Matīss Jansons, kurš jau ne pirmo reizi atgriezies savā dzimtajā komandā un jaunajā sezonā pirmo maču aizvadīs tieši pret talsiniekiem.

Pērn abas komandas savā starpā aizvadīja četras spēles – vispirms priekšsacīkstēs "Talsi/Krauzers" savā laukumā uzvarēja ar 7:4 (0:0, 2:1, 5:3), pēc tam ar 9:4 (1:1, 4:1, 4:2) uzvarot arī Ķekavā. Turpinājumā abas komandas piedalījās turnīrā, kurā tika sadalīta 9. līdz 12.vietai, vispirms talsiniekiem svinot vēl vienu pārliecinošu uzvaru mājās ar 10:4 (1:1, 3:3, 6:0), bet pēdējā savstarpējā spēlē "Ķekavas Bulldogs" tomēr prata revanšēties ar 8:5 (2:1, 4:1, 2:3). Kopējā bilance ir tāda, ka no 12 savstarpējām spēlēm astoņās uzvarējuši kurzemnieki, tomēr Ķekavā katra no komandām izcīnījusi pa trim uzvarām.

Interesanti, ka tieši pret Talsu komandu "Ķekavas Bulldogs", kas šosezon turnīrā startēs ar nosaukumu "Ķekava" izcīnījusi visu laiku pārliecinošākās uzvaras virslīgā savā laukumā – 2013. gada rudenī triumfējot ar 14:7, bet 2015. gada ziemā esot pārākiem ar 11:4. Te gan jāpiebilst, ka 2012. gada oktobrī Talsu komanda tieši Ķekavā pret "buldogiem" izcīnījusi savu visu laiku pārliecinošāko uzvaru viesos, triumfējot ar 16:4. Gribētos gan domāt, ka šie rekordi jaunās sezonas ievadā netiks laboti un laukumā būs vērojama līdzvērtīga divu komandu cīņa.

"Triobet/Ulbroka" – "Lielvārde/FatPipe"
17.septembrī pulksten 22:00 Rīgā pie Brīvības pieminekļa
Oficiālā atklāšanas spēle jaunajā sezonā ieplānota zem klajas debess Brīvības pieminekļa tuvumā. Tas būs kas jauns Latvijas florbola vēsturē. Spēles sākums gan rada nelielas bažas, taču jācer, ka laikapstākļi būs labvēlīgi un spēli nenāksies pārcelt.

Pēdējos gados par ierastu praksi bija kļuvis sezonas atklāšanas mačā savā starpā savest iepriekšējā gada čempionus un vicečempionus, bet ilgā neziņa ap pērnā gada finālistu "Rockets" startu turnīrā šoreiz likusi atkāpties no šā nodoma. Tā rezultātā savā starpā tiksies pērnā gada ceturtā labākā komanda "Triobet/Ulbroka" un "Lielvārde FatPipe" jeb vienības, kurām daudzi paredz zelta dalīšanu arī nākamā gada pavasarī. Pērn abas komandas ierindojās pirmajā un otrajā vietā regulārajā sezonā, bet ulbrokiešiem pirmo reizi līdz finālam aizspēlēties tomēr neizdevās, kamēr Lielvārdes komanda otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē varēja kārt kaklā godam nopelnītās zelta medaļas.

Interesanti, ka neiztiks bez pērnā gada čempionu un vicečempionu dueļa šajā spēlē, jo starpsezonu periodā no "Mogo-RTU/Rockets" uz Ulbroku pārcēlās Juris Gribusts un īsi pirms čempionāta starta arī vārtsargs Andis Blinds devies talkā ulbrokiešiem. Tas nozīmē, ka jaunā sezona atkal varētu sākties ar dvīņubrāļu Ata un Anda Blindu duelēšanos laukumā zem tumšajām Rīgas debesīm.

Lielvārdes florbolisti pērn regulārajā sezonā piedzīvoja tikai trīs zaudējumus un kas interesanti – divi no tiem bija tieši pret Ulbrokas komandu, turklāt abas reizes tika kapitulēts pēcspēles metienu sērijā – vispirms savā laukumā ar 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1), bet pēc tam arī viesos ar 7:8 (2:1, 2:3, 3:3, 0:0, 0:1). Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā nūjas virslīgā krustojušas 14 reizes, pa septiņām uzvarām izcīnot katrai no komandām. Mačos, kuros ulbrokieši bijuši laukuma saimnieku lomā, viņiem izdevies uzvarēt piecās cīņās no septiņām, bet šoreiz par mājiniekiem viņus varēs uzskatīt ļoti nosacīti.

Kura komanda uzvarēs oficiālajā atklāšanas spēlē

  • 15

  • 4



Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.