Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Virsligas statistikā dominē jaunie florbolisti

Virsligas statistikā dominē jaunie florbolisti
Kristers Eglītis
Foto: Floorball.lv

Šajā nedēļas nogalē Elvi vīriešu florbola līgā spēļu vairāk nebūs, tādēļ šis ir īstais brīdis, lai ielūkotos dažādos statistikas rādītājos. Vairumā no tiem dominē gados jaunie florbolisti.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī izvirzījies "Triobet/Ulbroka" jaunais uzbrucējs Kristers Eglītis, kurš pēdējās trijās spēlēs izcēlies ar "hat-trick", bet sezonā kopumā piecos mačos ticis pie 16 (12+4) rezultativitātes punktiem. Viņš arī pašlaik ir turnīra labākais "bombardieris". Otrs rezultatīvākais ar 14 (11+3) punktiem ir vēl jaunākais Klāvs Jansons no "Ķekavas", kura pieredzējušākais brālis Matīss Jansons arī ticis pie 14 (6+8) punktiem, esot trešajā vietā. Matīss ir līderis izdarīto piespēļu ziņā. Aiz šī trio seko vairāki florbolisti, kuri ierasti ir starp līgas rezultatīvākajiem – Toms Niedre, Gvido Lauga, Alvis Dāle.

FK "Rīga" uzbrucējs Mārtiņš Zelčs šosezon izcēlies ar 11 vārtu guvumiem, no kuriem četri gūti skaitliskajā vairākumā un šajā rādītājā viņš ir labākais līgā. Trīs reizes vairākumā izcēlušies Klāvs Jansons un Kristers Eglītis. Tikmēr cēsnieku jaunais uzbrucējs Pēteris Trekše šosezon divas reizes ticis pie vārtu guvuma skaitliskajā mazākumā. Viņš ir vienīgais, kurš guvis divus vārtus mazākumā.

Klāvs Jansons un Kristers Eglītis cīnās par līderpozīcijām vēl vienā rādītājā – viņi ir vienīgie, kuri šosezon divas reizes tikuši pie uzvaras vārtiem, kas apliecina, ka jaunie florbolisti spēj uzņemties iniciatīvu arī spēles izšķirošajos brīžos.

Kristers Eglītis ir vienīgais, kurš šosezon ticis pie trim "hat-trick", turklāt to iespējot trīs spēlēs pēc kārtas vienas nedēļas laikā. Pēteris Trekše un Mārtiņš Zelčs šosezon divreiz sasnieguši šo rādītāju. Talsinieks Krišs Treimanis šosezon vienīgais spēles laikā izpildījis divus soda metienus, vienu izdevību izmantojot, bet vienreiz paliekot zaudētājos duelī ar vārtsargu. Savukārt Ivars Dišereits vienīgais no vārtsargiem trīs reizes mača gaitā bijis spiests atvairīt soda metienus, tiekot galā ar diviem no tiem.

Tiesnesis Dmitrijs Ivanišaks kopā ar savu kolēģi vidēji spēlē piešķir 20 soda minūtes, kas ir lielākais rādītājs starp visiem soģiem. Aivaram Māliņam vidēji 18.2 soda minūtes, kamēr Matīsam Bičevskim un Vitālijam Ksenzovam vidēji 18 soda minūtes. Ksenzovs šosezon apkalpojis jau deviņas vīriešu virslīgas spēles, kas ir lielākais skaits. Vismaz vienu spēli virslīgā tiesājuši 14 tiesneši.


, 2016-10-13 20:10, pirms 8 gadiem
Un neviens vārds par talantīgo Ārniju Kuratņiku no Rubenes
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.