Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde" pārmet "Lekringu", uzvar arī jogevieši, irlavnieki un ulbrokieši

"Lielvārde" pārmet "Lekringu", uzvar arī jogevieši, irlavnieki un ulbrokieši
"Lekrings" tā arī netika galā ar "Lielvārdes" Nr. 91 - Tomu Akmeņlauku
Foto: Ritvars Raits

Šodien notika četras Latvijas Atklātā florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēles: "Lielvārde" pirmo reizi komandas vēsturē spēja uzveikt Cēsu "Lekringu" – 10:8, Jogevas SK "Selver/Tahe" neļāva augstāk par 10. vietu tikt baušķeniekiem – 6:5, pastarīšu duelī Irlavas "Telms/Energokomplekss" pierādīja Liepājas "Kuršiem", ka pulveris vēl sauss – 11:9, bet "Ulbroka", ar 6:4 pārspējot "Talsi/Triobet", turpina cīņu par 4. vietu.

"Lielvārde" jau vakar zaudēja cerības uz 4. vietu un brīvbiļeti uz ceturtdaļfinālu, toties uzvaras gadījumā saglabāja cerības uz 5. vietu. Cēsu "Lekringam" joprojām bija cerības, lai arī stipri teorētiskas, uz regulārā turnīra uzvarētājas godu un visām no tā izrietošajām priekšrocībām. Spēli, kas notika Lielvārdes novada sporta centrā, pārliecinošāk uzsāka cēsnieki, kuri 15. minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 32. minūtē viņu pārsvars jau bija gluži iespaidīgs – 5:2. Mača otrajā daļā it kā pamodās laukuma saimnieki, kuri vienus vārtus atguva vēl otrajā trešdaļā (3:5), 48. minūtē panāca izlīdzinājumu (6:6), bet 52. jau izvirzījās vadībā ar 8:6. "Lekrings" rādīja raksturu un 55. minūtē arī izlīdzināja rezultātu – 8:8, bet laukuma saimnieki neapjuka – 56. minūtē Jānis Virsnītis guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus (9:8), punktu spēlei pielika Toms Akmeņlauks, pēdējā minūtē raidot bumbiņu jau tukšos pretinieku komandas vārtos – 10:8. Akmeņlaukam šajā spēlē pieci vārti, viena rezultatīva piespēle un labākā spēlētāja gods "Lielvārdes" rindās, viesus sastāvā par labāko tika atzīts Toms Šmits. Par lielvārdiešu uzvaru noteikti priecājas arī "RTU/Inspecta", kas nu ir kļuvusi par regulārā turnīra uzvarētāju.

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds ar savas komandas sniegumu spēlē pret "Lekringu" bija ļoti apmierināts. Cēsnieki lielvārdiešiem vienmēr ir bijuši ļoti neparocīgi pretinieki, par to var pārliecināties, ja kaut vai atceras pagājušās sezonas izslēgšanas spēles, kad ceturtdaļfinālā "Lielvārde" tieši pret "Lekringu" piedzīvoja divus smagus zaudējumus. Šodienas uzvara ir ļoti nozīmīga tieši psiholoģiskajā ziņā, tā lielvārdiešiem noteikti dos pārliecību par saviem spēkiem. "Lielvārde" vēl nezina savus pretiniekus astotdaļfinālā - tikai rīt izšķirsies, vai tie būs baušķenieki vai līgatnieši. Īpašas atšķirības gan neesot, galvenais, ka lielvārdiešiem ir sava laukuma priekšrocības, jo "Lielvārde" ir izteikta sava laukuma komanda, šosezon mājās piedzīvoti tikai trīs zaudējumi - "RTU/Inspecta", "Selver/Tahe" un "Ulbrokai".

FK "Bauska" uz Igaunijas pilsētu devās ar cerībām vismaz uz 9., ja ne pat 8. vietu turnīra tabulā. Tiesa, jau pirmajā periodā "Selver/Tahe" viņus pamatīgi atvēsināja, uzvarot ar 3:0. Toties otrajā trešdaļā baušķenieki spēja atspēlēties un pirms pēdējā perioda rezultāts bija neizšķirts – 3:3. Trešajā periodā jogeviešiem vajadzēja vien nepilnas četras minūtes, lai iegūtu divu vārtu pārsvaru – 5:3. Viesiem vēlreiz izdevās panākt neizšķiru – 52. minūtē rezultāts bija 5:5. Tomēr nākamie vārtus atkal guva laukuma saimnieki – jau 54. minūtē Margus Guss pārspēja Elvi Holstu (6:5), kā izrādījās, tie bija SK "Selver/Tahe" uzvaras vārti. Jogevas komanda jau iepriekš sev bija nodrošinājusi 3. vietu, bet baušķenieki pašlaik ieņem 10. vietu, tiesa, viņus diezgan reāli var apsteigt Virslīgas debitante - "Latgranula/Līgatne".

Irlavas "Telms/Energokomplekss" jau kādu laiku kā zaudējusi tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā. Tas gan nenozīmē, ka irlavnieki būtu jau metuši plinti krūmos un katrā mačā necīnītos par uzvaru. To viņi pierādīja šodien, savā laukumā uzvarot Liepājas "Kuršus". Mača sākumā gan ar 2:0 vadībā izvirzījās viesi, tomēr pārtraukumā labākā garastāvoklī devās laukuma saimnieki – 4:3. "Telms/Energokomplekss" vadību vairs neatdeva līdz pat spēles beigām – pēc otrās trešdaļas rezultāts bija 7:6, bet, skanot finālsvilpei – 11:9. Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija Alvis Dāle ar 5 (3+2) un Klāvs Fogelis ar 4 (3+1) punktiem, bet "Kuršus" nespēja glābt pat aizsarga Ginta Siliņa pieci gūtie vārti. Pirms šī mača liepājniekiem vēl bija izredzes pakāpties uz 11. vietu, apsteidzot "Latgranula/Līgatne", bet nu vairs nekā – rīt viņi uzzinās savu izslēgšanas spēļu pretinieci, kas būs vai nu "Ulbroka" vai "Ķekava".

"Telms/Energokomplekss" uzbrucējs Normunds Jansons pēc spēles portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka viņa komandai uzvarēt šodien noteikti palīdzējis tas, ka nav vairs nekādas atbildības nastas. Vieta vārtos tika uzticēta somu leģionāram Hannu Heinonenam, jo pamatvārstargs savainots, paši cīņā devušies tikai astoņu laukuma spēlētāju sastāvā, jo seniori izvēlējušies piedalīties veterānu čempionāta posmā. Bet rezultāts pozitīvs, pat neskatoties uz to, ka pretiniekiem uzvara bijusi diezgan nozīmīga. Rīt būs tāda pati spēle pret "RTU/Inspecta", tikai nu jau abām komandām neko īpašu nevajadzēs, irlavnieki ir pēdējie, bet rīdzinieki - pirmie. Nu ko - uzspēlēs savam priekam...

Regulārā turnīra pēdējo divu dienu lielākā intriga ir tajā, kas – "Ulbroka" vai "Ķekava", ierindosies 4. vietā un izslēgšanas spēlēs izsaistīsies tikai no ceturtdaļfināla. Rīt abas šīs komandas tiksies savā starpā, bet jau šodien ulbrokiešiem bija iespēja atvieglot sev mērķa sasniegšanu – uzvara pār "Talsi/Triobet" pamatlaikā nozīmētu, ka rītdienas spēlē nav jārēķina nekādas vārtu attiecības, pietiktu uzvarēt, pie tam vienalga – pamatlaikā, pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Kā jau talseniekiem pēdējā laikā pierasts – rezultātu atklāja tieši viņi – jau 3. minūtes sākumā Artis Raitums panāca 1:0. Tomēr pirmais periods noslēdzās neizšķirti (1:1), arī pēc otrā uz rezultātu tablo līdzsvars – 3:3. 55. minūtē rezultāts kārtējo reizi kļuva neizšķirts – 4:4, bet atlikušajās minūtēs "Ulbroka" guva vēl divus vārtus – izcēlās Kaspars Šķēls (5:4) un Mārtiņš Lapsiņš (vienu (!) sekundi pirms pamatlaika beigām) – 6:4. Ulbrokiešiem tā bija jau piektā uzvada pēc kārtas, bet talseniekiem – sestais zaudējums...

"Talsi/Triobet" spēlējošais treneris Mārtiņš Maķevics par spīti šodien piedzīvotajam zaudējumam noskaņots optimistiski. Šovakar bijušas pāris paviršības kļūdas, kas izšķīrušas spēles likteni - ulbrokiešiem vairāk paveicies. Jā, tas bija sestais zaudējums pēc kārtas, var teikt, ka īsta bedre. Nevarot saprast, varbūt būšot jāčurā uz rokām, lai tā spēle aizietu, joko Mārtiņš. Jautāts, kuru komandu gribētu pretī izslēgšanas spēlēs, viņš nedomājot atbildēja, ka "Latgranula/Līgatne". Interesanti, ka pavisam nesen arī līgatniešu treneris Noirmunds Zvejnieks izteicās, ka Talsu komanda līgatniešiem ir parocīga. Uz to talsenieks attrauca, ka Zvejnieks sevi jau esot izsmēlis un neko jaunu vairs neizdomāšot, "Talsi/Triobet" gribot tikties ar Līgatnes komandu. Lai tā notiktu, rītdienas spēle "Latgranula/Līgatne" jāzaudē kaut viens punkts Liepājas "Kuršiem"...

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 12. februāris

"Lielvārde" – "Lekrings" 10:8 (1:2, 2:3, 7:3)

Metienu attiecība:
25:43 (7:13, 7:12, 11:18)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 6 (5+1), Artis Savins 3 (2+1), Sandris Virsnītis 3 (0+3), Jānis Virsnītis 2 (2+0).
"Lekrings" – Mārtiņš Rajeckis 2 (2+0), Morics Krūmiņš 2 (2+0), Andris Malkavs 2 (1+1), Jānis Freivalds 2 (1+1).

SK "Selver/Tahe" – FK "Bauska" 6:5 (3:0, 0:3, 3:2)

Metienu attiecība:
35:26 (13:6, 11:9, 11:11)
Rezultatīvākie:
SK "Selver/Tahe" – Svens Ūe 3 (2+1), Vladimirs Nurmi 3 (2+1), Margus Guss 2 (1+1).
FK "Bauska" – Ģirts Laugalis 3 (1+2), Pēteris Zeltiņš 2 (1+1).

"Telms/Energokomplekss" – "Kurši" 11:9 (4:3, 3:3, 4:3)

Metienu attiecība:
37:41 (13:11, 8:15, 16:15)
Rezultatīvākie:
"Telms/Energokomplekss" – Alvis Dāle 5 (3+2), Klāvs Fogelis 4 (3+1), Normunds Jansons 3 (2+1), Edijs Hammers 2 (2+0), Toms Dāle 2 (1+1).
"Kurši" – Gints Siliņš 5 (5+0), Raitis Bušs 4 (0+4), Ingars Jansons 3 (2+1), Elans Zīverts 2 (2+0).

"Ulbroka" – "Talsi/Triobet" 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)

Metienu attiecība:
25:27 (8:9, 9:9, 8:9)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka" – Kārlis Bulāns 2 (2+0), Kaspars Šķēls 2 (1+1).
"Talsi/Triobet" – Artis Raitums 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-12 21:27, pirms 13 gadiem
jūtu šogad bus interesanti playoff
, 2011-02-12 21:30, pirms 13 gadiem
Bļindieši uzvar grunckiešus, saksingieši penteļejeviešus, juškevičieši uzvelk volajiešus un visbeidzot krūmieši pakāš stabiņiešiem. Maticiniešiem rīt būs smaga cīņa ar juškevičiešiem!!!
, 2011-02-12 21:56, pirms 13 gadiem
rozmari rakstīja: Nevis volajiešus, bet makevičiešus. Labāk pastāsti, kāpēc tu esi tāds īblis? Varbūt kāda bērnības trauma???
Ar tevi izskatās par maz darbojušies, ja tevi tas uztrauc!!!
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.