Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Pusfinālā arī "Lekrings" un Lielvārde, "Talsi/Triobet" nepadodas

Pusfinālā arī "Lekrings" un Lielvārde, "Talsi/Triobet" nepadodas
"Talsi/Triobet"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika trīs ceturtdaļfināla spēles: Cēsu "Lekrings" viesos ar 8:7 pārspēja "Bausku", bet "Lielvārde" ar tādu pašu rezultātā pieveica Liepājas "Kuršus". Gan cēsnieki, gan lielvārdieši savā ceturtdaļfināla sērijā uzvarēja ar 3:0. Tas neizdevās "Ķekava", kas šodien viesos ar 2:7 piekāpās "Talsi/Triobet" florbolistiem. Šajā sērijā "Ķekava" joprojām vadībā - 2:1, ceturtais abu komandu mačs notiks rīt Talsos.

Cēsu "Lekrings", kas pēc pirmajām divām ceturtdaļfināla sērijas spēlēm pret "Bausku" bija izvirzījies vadībā ar 2:0, šodien devās pēc trešās uzvaras baušķenieku laukumā. Tieši tāpat kā abos pirmajos mačos, arī šovakar cēsniekiem neklājās viegli – pirmā perioda laikā izvirzījušies vadībā ar 5:1, bet pēc otrā joprojām saglabājot četru vārtu pārsvaru (7:3), pēdējā trešdaļā cēsnieki bija ļoti tuvu sērijas pagarinājumam - "Bauska" piekāpās tikai ar 7:8.

Par labāko "Lekringa" rindās tika atzīts divu vārtu autors Gints Bērtulis, pa diviem punktiem arī Andra Malkava, Toma Rīsmaņa un Mārtiņa Rajecka kontā, bet rezultatīvākais ar trim gūtiem vārtiem bija Artūrs Jurševskis. "Bauskas" sastāvā labākā spēlētāj gods tika Ģirtam Laugalim, kuram 3 (2+1) punkti, rezultatīvi bija arī Pēteris Zeltiņš ar 4 (2+2) un Toms Niedre ar 3 (1+2) punktiem. "Bauskai" sezona beigusies, bet "Lekrings" turpinās cīņu pusfinālā, kur to jau gaida Rīgas "RTU/Inspecta".

"Lekringa" spēlētājs Mārtiņš Rajeckis pēc smagi nākušās uzvaras Bauskā atzina, ka pēdējā periodā cēsniekiem palīdzējusi arī veiksme, jo paši nerealizēja vairākas vārtus gūšanas izdevības, kamēr pretinieki sāka gūt vienus vārtus pēc otriem. "Lekringa" trumpis šosezon ir tas, ka izšķirošos brīžos vairāki florbolisti var būt rezultatīvi – ja spēle neiet vienam, tad iniciatīvu uz sevi var paņemt kāds cits. Cēsnieki jau zina savu pretinieci pusfinālā un saprot, ka cīnīties ar "RTU/Inspecta" būs ļoti grūti.

FK "Bauska" - "Lekrings" 7:8 (1:5, 2:2, 4:1), sērijā 0:3

Metienu attiecība:
28:40 (5:19, 11:11, 12:10)
Rezultatīvākie:
FK "Bauska" – Pēteris Zeltiņš 4 (2+2), Ģirts Laugalis 3 (2+1), Toms Niedre 3 (1+2), Dinārs Vaitaitis 1 (1+0), Gints Velmunskis 1 (1+0), Uģis Ritvars Jirgensons 1 (0+1), Andis Levītis 1 (0+1).
"Lekrings" – Artūrs Jurševskis 3 (3+0), Gints Bērtulis 2 (2+0), Toms Rīsmanis 2 (1+1), Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Andris Malkavs 2 (0+2), Dāvis Vilders 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1).

"Lielvārde" pēc diviem ļoti pārliecinošiem panākumiem pār "Kuršiem" savā laukumā Liepājā bija ieradusies tikai pēc uzvaras, pretējā gadījumā lielvārdiešiem vēju pilsētā nāktos palikt pa nakti, lai rīt vēlreiz krustotu nūjas ar liepājniekiem. Tomēr pretī šoreiz bija pavisam cita komanda, lai arī tajās pašās formās – pirmā perioda sākumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 3:1. Ar pamatīgu piepūli "Lielvārdei" izdevās vēl pirmās trešdaļas laikā panākt izlīdzinājumu (3:3), bet otrā perioda sākumā pat izvirzīties vadībā ar 4:3. Tomēr arī laukuma saimnieki atbildēja ar diviem precīziem metieniem – 5:4. Pēdējā trešdaļā viesi izvirzījās vadībā ar 8:6 un ar lielām grūtībām nosargāja uzvaru – 8:7, bet sērijā – 3:0.

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 27 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Toms Akmeņlauks ar 5 (3+2) un Sandris Virsnītis ar 4 (2+2) punktiem. Labākā gods liepājnieku rindās tika Kasparam Klameram, kuram 4 (2+2) punkti, bet viņa komandas biedram Gintam Siliņam 4 (3+1) punkti. "Kuršiem" sezona beigusies, bet lielvārdiešiem vēl jāpagaida, lai uzzinātu, kas būs viņu pretiniece pusfinālā - "Ķekava" vai "Talsi/Triobet".

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs pēc uzvaras Liepājā uzskata, ka lielvārdieši nenospēlēja sliktāk kā pirmajos divos mačos, daudz labāk nospēlējuši "Kurši". Lielvārdes komandai visādam gadījumam viesnīca Liepājā bija rezervēta, tomēr spēlētājiem tas nebija pateikts, jo vajadzēja uzvarēt jau sestdien. Pēc pirmajām divām pārliecinošajām uzvarām šīs mačs "Lielvārdei" bija visgrūtākais un visatbildīgākais, tāpēc trenerim prieks, ka puiši parādīja raksturu un spēja izcīnīt uzvaru.

"Kurši" - "Lielvārde" 7:8 (3:3, 2:2, 2:3), sērijā 0:3

Metienu attiecība:
34:34 (11:14, 12:8, 11:12)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Gints Siliņš 4 (3+1), Kaspars Klamers 4 (2+2), Elans Zīverts 1 (1+0), Ingars Jansons 1 (1+0), Raitis Bušs 1 (0+1), Kārlis Laucis 1 (0+1), Edgars Freimanis 1 (0+1).
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 5 (3+2), Sandris Virsnītis 4 (2+2), Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Mihails Kostusevs 2 (1+1), Mikus Valpēters 1 (1+0).

"Ķekava" Talsos ieradās kā sērijas favorīte ar divām uzvarām bagāžā. Tiesa, pretinieku laukumā ķekaviešiem spēle nemaz nevedās tā, ka pagājušās nedēļas nogalē Kocēnos. Pēc pirmā perioda "Talsi/Triobet" atradās vadībā ar 3:1, otrās trešdaļas laikā panāca jau 4:1, bet visā mačā izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 7:2, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām panākot 1:2.

Labākā spēlētāja tituls uzvarētāju rindās tika vārtsargam Mārim Ronim, kurš atvairīja 38 no 40 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie bija Matīss Jansons ar 4 (3+1) un Artis Raitums ar trim piespēlēm. Par labāko "Ķekavas" sastāvā atzina Gunāru Klēģeru. Rīt, 10.martā, abas komandas vēlreiz tiksies Talsos, spēles sākums pulksten 18.00.

"Talsi/Triobet" pārstāvis Mārtiņš Maķevics atklāja, ka šoreiz talseniekiem izdevies nepieļaut tās kļūdas, kas bija iepriekš, komanda ne uz brīdi "nenosēdās" ne fiziskajā ziņā, ne emocionāli. Spēles pirmajā daļā, kad ķekavieši mēģināja Talsu florbolistus noskriet, mājinieki labi nospēlējuši pretuzbrukumos, bet mača beigās viesiem atspēlēties vairs neizdevās, gluži pretēji - "Talsi/Triobet" varēja uzvarēt vēl pārliecinošāk.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.