Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Līderu duelī pārāks "Lekrings"

Līderu duelī pārāks "Lekrings"
Cēsu florbola komanda "Lekrings"
Foto: Zigismunds Zālmanis, skcesis.lv

Vienā no Hipolīzings Florbola čempionāta Vīriešu virslīgā šodienas spēlēm tikās abi turnīra līderi – "RTU/Inspecta" Rīgas Olimpiskajā centrā uzņēma Cēsu "Lekringu". Ļoti sīvā cīņā cēsniekiem izdevās revanšēties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, uzvarot ar 5:4.

Spēle abām komandām bija ļoti svarīga, par to liecināja kaut vai tas, ka ierindā atkal bija arī tie spēlētāji, kuri traumu dēļ kādu laiku bija atturējušies no spēlēšanas, piemēram, brāļi Atis un Andis Blindi mājinieku sastāvā un Ivo Preiss viesiem.

Jau no paša mača sākuma bija redzams, ka rīdzinieki izvēlējušies pretuzbrukumu taktiku – neliels teritoriālais pārsvars piederēja „Lekringam”. Tiesa, pa vārtiem izdarīto metienu ziņā "RTU/Inspecta" ievērojami pārspēja savus pretiniekus (12:6). Šoreiz gan bija tas gadījums, kad kvantitāte nepārvērtās kvalitātē – vienīgos vārtus pirmajā periodā guva tieši viesi, kad 10. minūtē precīzs metiens padevās Andrim Malkavam – 0:1.

Jāsaka, ka Andris šajā mačā bija viens no redzamākajiem spēlētājiem laukumā. Jau pirmās trešdaļas izskaņā viņš spēles protokolā atzīmējās arī ar divu minūšu noraidījumu, kuram gan nebija tādu seku, lai mainītos rezultāts. Otrā perioda vidū viņš savu veiksmi pārbaudīja vēlreiz, par nesportisku izturēšanos nopelnīdams 2+10 minūšu sodu. Šoreiz viesi tika sodīti – 31. minūtē Kristians Lisovskis panāca izlīdzinājumu (1:1), bet pusotru minūti vēlāk Ainārs Juškēvičs vadībā jau izvirzīja rīdziniekus – 2:1.

Kā izrādījās, tad visrezultatīvākais šajā spēlē bija trešais periods. 42. minūtē cēsnieks Toms Rīsmanis rezultātu izlīdzināja (2:2), bet "RTU/Inspecta" vajadzēja tikai astoņas (!) sekundes, lai atgūtu vadību – 3:2, atkal izcēlās Juškēvičs. Tajā pašā 42. minūtē rezultāts mainījās arī trešo reizi – viesi Arta Malkava personā vēlreiz panāca neizšķirtu – 3:3.

46. minūtē jau atkal, tikai šoreiz pozitīvā nozīmē, izcēlās Andris Malkavs, izvirzot „Lekringu” vadībā ar 4:3. 53. minūtē divu minūšu sodu par pretinieka turēšanu nopelnīja rīdzinieku vārtsargs Andis Blinds. Viesi tieši pret vārtiem izspēlēja soda metienu, pret kuru nelīdzēja pat rīdzinieku sieniņa - 5:3, cēsnieku pārsvaru palielināja Mārtiņš Rajeckis.

Drīz pēc tam iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā ieguva arī "RTU/Inspecta", tomēr gūt vārtus studentu komandai šo divu minūšu laikā neizdevās. 58. minūtes izskaņā rīdziniekiem pēc Kaspara Šķēla precīza metiena izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (4:5), tomēr atņemt viesiem kaut vienu punktu viņiem šovakar nebija lemts.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga, 8. janvāris:

"RTU/Inspecta" - "Lekrings" – 4:5 (0:1, 2:0, 2:4)

Metienu attiecība:
29:22 (12:6, 9:8, 8:8)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Artis Raitums 3 (0+3), Ainārs Juškēvičs 2 (2+0).
"Lekrings" – Mārtiņš Rajeckis 3 (1+2), Andris Malkavs 2 (2+0).

Izmatotie resursi: floorball.lv


, 2010-01-08 21:16, pirms 14 gadiem
Pa smuko
, 2010-01-08 22:12, pirms 14 gadiem
spēle vnk pa smuko. sīva spēkošanās līdz pēdējai sekundei. bet lieliska uzvara Lekringam. un lai uzvaras turpina nākt
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.