Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: FK Ķekava

Andrejs Zaķis: „Panākumu atslēga: pacietīga aizsardzība un pārdomāts uzbrukums”

Andrejs Zaķis: „Panākumu atslēga: pacietīga aizsardzība un pārdomāts uzbrukums”
Andrejs Zaķis. Foto: Ritvars Raits

Klāt ir Hipolīzings Florbola Virslīgas vīriešiem ceturtdaļfināli, kuros vienā no sērijām tiksies FK "Ķekava" un RTU-INSPECTA komandas. Savos pirmssērijas iespaidos dalījās Ķekavas komandas galvenais treneris Andrejs Zaķis.

Kā vērtējiet savas komandas sagatavotības līmeni pirms izšķirošajām spēlēm?
Izslēgšanas spēles vienmēr ir īpašas ar savu sasprindzinājumu un neprognozējamību. Domāju,
ka Ķekavas komandai stiprā puse būs psiholoģiskā sagatavotība. Visā sezonas garumā akcentējām kolektīvo darbību. Pret komandu, kurā ir Latvijas izlases spēlētāji, papildus motivācija ir parādīt labāko sniegumu. Lai pastiprinātos pirms izšķirošām spēlēm, uzaicinājām pieredzējušo aizsargu Kasparu Loginu, kurš ir aizvadījis ļoti rezultatīvu sezonu mūsu pirmās līgas komandā. Regulārās sezonas gaitā daudz uzticējāmies mūsu jauniem spēlētājiem, kā rezultātā esam ieguvuši stabilu atbalstu līderiem, lai sekmīgi varētu aizvadīt saspringto izslēgšanas spēļu grafiku.

Vai visi spēlētāji ir ierindā?
Visi spēlētāji ir „kaujas” gatavībā. Neskatoties uz vairāku spēlētāju veselības problēmām, esmu
pārliecināts, ka ne skatītāji, ne pretinieks to nemanīs. Diemžēl šīs spēles ir jāaizvada arī uz veselības rēķina – spēlētāji ir gatavi savas likstas nolikt malā.

Kā vērtējiet gaidāmos pretiniekus – RTU-INSPECTA komandu?
Jau atzīmēju, ka RTU-INSPECTA komandā ir Latvijas izlases līderi. Tādēļ pagaidām atturēšos
plašākai sabiedrībai analizēt pretinieka stiprās un vājās puses. Taču varu apsolīt, ka komandas iekšienē sagatavosim pretiniekam pārsteigumus, kas ļaus mūsu spēlētājiem būt skaidrībā par savu darbību laukumā.

RTU komandai šosezon divreiz zaudēts ar minimālu rezultātu – kādas mācības šīs spēles devušas?
Jau no sezonas pirmās spēles esam veidojuši maksimāli saliedētu komandas darbību. Pacietīga aizsardzība un pārdomāts uzbrukums, īpaši uzlabojot metienu efektivitāti, ir ieroči, ar kuriem var cīnīties pret jebkuru pretinieku - zaudētajās spēlēs kaut kas no tā visa nav izdevies. Diemžēl līdz šim grēkojam ar nevajadzīgiem noraidījumiem. Protams, divi minimāli zaudējumi ir atstājuši zināmas nepatīkamas mieles, taču tajā pašā laikā redzam arī lietas, kuras uzlabojot, svaru kausus varam nosvērt savā pusē.

Kuras, Jūsuprāt, būs galvenās lietas, kuras izšķirs šīs sērijas rezultātu?
Pirmkārt - komanda!!!
Nosvērta vārtsargu darbība, pārliecinoša un droša aizsargu spēle un aukstasinība uzbrucējiem.
Otrkārt - līdzjutēji! Kā zināms Ķekavas līdzjutēji ir mūsu sestais laukuma spēlētājs. Neskatoties uz ažiotāžu, kas radīta ap mūsu „mājas” spēļu vietu, esam pārliecināti, ka līdzjutēju arguments būs ļoti svarīgs faktors pozitīva rezultāta iegūšanai.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.