Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristers Briedis

Favorīti svin uzvaras

Favorīti svin uzvaras
Siguldas"Latgranula" atbalstītāji

Foto: Ritvars Raits, sportacentrs.com

Ceturtdaļfināla spēles Latvijas florbola čempionāta aizvadījušas pirmās līgas komandas, visās spēlēs uzvaras izcīnījušas pāra favorīti, proti, ”Jūrmala” ar 6:1 tika galā ar ”Rubene-1”, ”Cēsis/CB” ar 16:2 sagrāva ”Ķekava-2”, ”Talsi” mača galotnē izrāva uzvaru pār ”Madonu” ar rezultātu 7:6, bet Siguldas ”Latgranula” ar rezultātu 4:2 pieveica ”Kandavu”.

"Jūrmala" pieveic "Rubeni-1"

Mača sākumā lieliska iespēja vadībā izvirzīties bija viesiem no Kocēniem, bet piešķirto soda metienu nerealizēja Rolands Litte. Trešdaļas izskaņā vairākumu izmantoja FK”Jūrmala” spēlējošais soms Sakari Lahdesmakī. Pēc pirmās trešdaļas 1:0.

Otrā trešdaļas sākumā Edgars Dzeguze dubultoja FK”Jūrmalas” pārsvaru, bet pēc nepilnas minūtes rubenietis Ritvars Bērziņš vienus vārtus atspēlēja. Līdz trešdaļas beigām mājnieki guva vēl divus vārtus, noslēdzot otro periodu jau ar 4:1.

Trešās trešdaļas sākumā somu leģionārs Sakari Lahdesmakī guva vēl vienus vārtus, bet spēles izskaņā Oskars Kirkils guva sestos vārtus, tādējādi spēli noslēdzot ar 6:1.

"Cēsis/CB" saplosa "Ķekavu"

Cēsīs mačs sākās ar laukuma saimnieku nospiedošu pārsvaru, ilgi nebija jāgaida, kad tika gūti pirmie vārti, pēc Kerija Ostrovska metiena bumbiņu nenofiksēja vārtsargs un vārtus guva cēsinieks Guntis Jansons. Atlikušajā trešdaļas laikā turpinājās Cēsu kluba dominance un tika gūti vēl pieci vārti. Pēc pirmās trešdaļas graujošs cēsinieku pārsvars – 6:0.

Otrā trešdaļa sākās ar Cēsu uzbrukumu, kura tika iziets trīs uz viens, bet vārtsargs palika nepārspēts, sekoja pretuzbrukums, kurā pirmos vārtus guva ”Ķekava-2”, precīzs bija Edgars Petkus. Trešdaļas turpinājumā vairākumu izmantoja Jānis Platacis un rezultāts kļuva jau 7:1. Līdz trešdaļas beigām cēsiniekiem padevās vēl trīs precīzi raidījumu, tādējādi noslēdzot otro trešdaļu ar 10:1.

Trešajā trešdaļā ”Cēsis/CB” turpināja plosīt ”Ķekavas” aizsardzību, gūstot sešus vārtus, uz ko pretinieki atbildēja ar vienu precīzu metienu. Spēle noslēdzās ar cēsinieku graujošu uzvaru – 16:2.

"Talsi" mača izskaņā izrauj uzvaru

Maču ar diviem precīziem metieniem sāka viesi no Madonas, vispirms Didzis Dumbergs, bet pēcāk arī Aleksandrs Grehovs. Trešdaļas turpinājumā Uvis Norde vienus vārtus atspēlēja. Pirmais periods noslēdzās 2:1 par labu madoniešiem.

Otrās trešdaļas sākumā ātrus trīs vārtus guva talsinieki, ļaujot izvirzīties vadībā jau ar 4:2. Trešdaļas izskaņā Igors Kalnačs varēja rezultāta starpību samazināt līdz minimuma, taču piešķirto soda metienu nerealizēja. Pēc otrās trešdaļas 4:2.

Trešajā periodā abas komandas rezultātu audzēja pakāpeniski, tomēr mača 58. minūtē ”Madona” spēja panākt izlīdzinājumu, prieki gan bija īsi, jo nepilnu pusminūti pirms mača beigām talsinieks Māris Āboltiņš izrāva uzvaru savējiem – 7:6.

Siguldas ”Latgranulas” un SK ”Kandavas” spēlē uzvaru ar 4:2 izcīnīja siguldieši, tiesa uz doto brīdi nav pieejama plašāka informācija.

Ceturtdaļfināla spēļu pāri:

AFK JūrmalaRubene1:0
BCēsis/CBĶekava-21:0
CTalsiMadona1:0
DLatgranulaKandava1:0

Ceturtdaļfināla spēļu kalendārs:

DatumsLaiksMājiniekiViesiVietaRez.
27.0212:00FK JūrmalaRubene-1Spuņciems6:1
27.0214:00Cēsis/CBĶekava-2Cēsis16:2
27.0220:00TalsiMadonaTalsi7:6
28.0214:00LatgranulaKandavaKocēni4:2
05.0320:15Ķekava-2Cēsis/CBĶekava?
06.0312:00MadonaTalsiMadona?
06.0313:00KandavaLatgranulaSpuņciems?
06.0315:00Rubene-1FK JūrmalaKocēni?

Izmantotie resursi:
floorball.lv
skcesis.lv


, 2010-02-28 19:56, pirms 14 gadiem
kura ir Talsu pirmā komanda, ja šī ir Talsi2???
, 2010-02-28 20:07, pirms 14 gadiem
Šitā ir tā pirmā komanda Biju spēlē klatienē. Tie Madonieši tik lecīgi.
, 2010-02-28 20:09, pirms 14 gadiem
archss rakstīja: kura ir Talsu pirmā komanda, ja šī ir Talsi2???
LFS k-kads gļuks, rakstitas divas Talsu komandas, viena Talsi//ZZS un otra Talsi 2, tulit izlabošu
, 2010-03-01 15:38, pirms 14 gadiem
neimanis rakstīja: Šitā ir tā pirmā komanda Biju spēlē klatienē. Tie Madonieši tik lecīgi.
nečīksti
Latvieši ar zelta medaļām un čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
8

Latvieši kļūst par pirmajiem pasaules čempioniem 3x3 florbolā

Šodien Somijas pilsētā Lahti noslēdzās 1. pasaules čempionāts florbolā 3 pret 3. Par pasaules čempioni 29 vīriešu izlašu konkurencē kļuva Latvijas valstsvienība, ar zelta burtiem ierakstot savu vārdu pasaules florbola vēsturē. Trillera cienīgā finālspēlē mūsējie pēcspēles metienos pārspēja florbola lielvalsts Zviedrijas komandu (10:9 PS). Izcīnītā zelta medaļa ir pirmā mūsu valsts godalga pasaules čempionātos florbolā.
Latvijas junioru izlase pēc uzvaras pār vācietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores pārliecinoši pārspēj vācietes un finišē 9. vietā

Šodien Somijas pilsētā Lahti savu pēdējo spēli pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā aizvadīja Latvijas U19 sieviešu izlase, kas mačā par 9. vietu ar 6:2 pieveica Vācijas valstsvienību. Rezultatīvākās mūsu komandā ar 3 (1+2) punktiem katrai bija Elīna Dīce un Madlēna Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 15 no 17 pretinieču metieniem.
Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Elīna Dīce cīņā ar dānietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores zaudē dānietēm un atkāpjas uz B divīziju

Šodien Somijas pilsētā Lahti notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja mūsu juniores, kas izslēgšanas spēlē ar 4:5 piekāpās Dānijas valstsvienībai, izkrītot no A divīzijas. Trīs rezultatīvas piespēles Elīnas Dīces kontā, divus vārtus guva Marta Reke, bet labākās spēlētājas balvu saņēma pirmā gola autore Madlēna Rozīte.