Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Sieviešu florbola izlasei cīņa par ceļazīmi uz 9. pasaules čempionātu

Sieviešu florbola izlasei cīņa par ceļazīmi uz 9. pasaules čempionātu
Foto: Raivo Sarelainens

2013.gada decembrī Čehijā notiks 9. pasaules čempionāts florbolā sievietēm. Latvijas sieviešu valstsvienībai būs jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā, kas no 29.janvāra līdz 2.februārim norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā (Valmierā), lai cīnītos par iespēju sacensties ar pasaules spēcīgākajām florbola komandām.

Latvijas izlases pretinieces šajā atlases turnīrā būs Dānijas, Vācijas, Slovākijas, Igaunijas un Itālijas valstsvienības. Vēl viens kvalifikācijas turnīrs tieši tajā pašā laikā notiks Polijā, kur kopā ar mājiniecēm par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu Čehijā spēkosies Krievijas, Ungārijas, Nīderlandes, Spānijas un Slovēnijas izlases. Pasaules čempionātam kvalificēsies katra turnīra pirmo trīs vietu ieguvējas un viena labākā 4.vietu ieņēmusī komanda starp abām apakšgrupām.

Latvijas izlases spēļu kalendārs:

DatumsPlkst..Spēle
29.janvāris19.00Latvija – Slovākija
30.janvāris19.00Vācija - Latvija
31.janvāris19.00Itālija - Latvija
1.februāris18.00Latvija - Dānija
2.februāris16.00Igaunija - Latvija

Latvijas sieviešu florbola izlases treneri Jānis Freivalds un Jānis Dainis komandā iekļāvuši 20 spēlētājas – divas vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 12 uzbrucējas. Desmit florbolistes pārstāv Latvijas čempionvienību RSU, sešas – Kocēnu "Rubeni", divas – FK "Ķekava", un divas ārvalstīs spēlējošās – Diāna Isjomina (Šveicē) un Lauma Višņevska (Zviedrijā). Latvijas izlases sastāvā ir iekļautas gan ļoti pieredzējušas spēlētājas, kā Baiba Juruša, kura piedalījusies astoņos pasaules čempionātos, Liene Adamane un Linda Līce, gan arī starptautiska līmeņa turnīra debitantes – Evelīna Garbare, Ilze Justamente un Elīza Elizabete Bērziņa.

Sieviešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Liāna AldiņaVRSU
2.Lauma VišņevskaVEndre IF Ungdom A
3.Tatjana VaršaARSU
4.Gunita KārkliņaARSU
5.Evelīna GarbareARSU
6.Linda LīceARubene
7.Baiba JurušaARubene
8.Ilze JustamenteARSU
9.Luīze BiļinskaURSU
10.Signe OseURSU
11.Aija KuncīteURSU
12.Santa TorstereURSU
13.Edīte BankavaURubene
14.Madara AdamaneURubene
15.Gundega VancāneUFK Ķekava
16.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
17.Madara RudzīteURubene
18.Līga GarklāvaURSU
19.Liene AdamaneURubene
20.Diāna IsjominaUBurgdorf Wizards

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeits: Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas sieviešu izlasei Kocēnos notika pēdējā treniņnometne pirms kvalifikācijas turnīra, kuras laikā mūsu florbolistes aizvadīja divas pārbaudes spēles ar vīriešu komandām. Pirmajā no tām ar 5:4 tika pārspēta Valmieras veterānu komanda (vārtu guvējas: Līga Vancāne (2), Gunita Kārkliņa, Madara Rudzīte un Aija Kuncīte), bet otrajā meitenes nospēlēja neizšķirti (3:3) ar Kocēnu novada čempionāta komandu "Eži" (vārtus guvējas: Madara Adamane, Gunita Kārkliņa un Madara Rudzīte).

Valstsvienības galvenais treneris Jānis Freivalds pēc treniņnometnes pastāstīja, ka pēdējos treniņos vislielākā uzmanība tikusi pievērsta spēlētāju maiņu izveidošanai un sapratnes panākšanai savā starpā. Ar meiteņu sniegumu pārbaudes spēlēs treneris ir apmierināts, mikroklimats komandā ir labs. Par izlases kapteini ievēlēta Gunita Kārkliņa, kurai šajā amatā ir jau ļoti liela pieredze.

Runājot par Latvijas valstsvienības izredzēm kvalifikācijas turnīrā, Jānis Freivalds uzsvēra, ka latvietes katrā spēlē cīnīsies tikai par uzvaru. Mūsu komandas mērķis noteikti ir viena no pirmajām trim vietām, kas garantē ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Informācijas par pretinieču patreizējo spēku nav daudz, tomēr izlases treneris J. Freivalds uzsver, ka Latvijas izlases galvenās konkurentes šajā turnīrā varētu būt Vācijas un Dānijas florbolistes. Labu sniegumu varētu sagaidīt arī vēl no kādas citas izlases, jo florbols pasaulē attīstās ļoti strauji.

Ieeja pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā būs bez maksas. Skatītāji aicināti apmeklēt ne vien Latvijas izlases spēles, bet arī citu valstsvienību mačus. No 29. līdz 31.janvārim izlašu cīņas Vidzemes Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 13.00, 1.februārī – pulksten 12.00 un 2.februārī – pulksten 10.00.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.