Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Turlajs

Ievenieks: "Izdevies atkal ieinteresēt komandas”

Ievenieks: "Izdevies atkal ieinteresēt komandas”
"Canadien Cup 2008" simboliskā izlase

Foto: www.lino.lv

1.aug . 10:00

Rubene - Latgranula

1.aug . 10:30

Valmiera - Mazsalaca

1.aug . 11:00

Tēvi un dēli - Bulta

1.aug . 11:30

Madona - IBK "Jäger"

Augusta pirmajās divās dienās Kocēnos desmito gadu pēc kārtas norisināsies SIA "Lino&Co” organizētais vasaras turnīrs "Canadien Cup 2009”. Dalībai pieteikušās 16 komandas, kas ir sadalītas četrās apakšgrupās.

Tādēļ eSports.lv uzsāk rakstu sēriju par šo turnīru un uz nelielu interviju aicināja turnīra organizatoru Normanu Ievenieku, lai no viņa uzzinātu vairāk par šo turnīru un tā vēsturi.

Kurā gadā pirmo reizi notika "Canadien Cup”?

Pirmais turnīrs notika 2000. gadā, mūsu mājas lapā lino.lv ir pieejama informācija par katra turnīra uzvarētājiem.

Ar ko "Canadien Cup” atšķiras no citiem Latvijā rīkotiem vasaras turnīriem?

Varbūt ar to, ka tas notiek jau 10 gadu (smaida). Bet nu, iespējams, ka tā tas arī pa lielam ir, jo kaut kā ir izdevies desmito gadu pēc kārtas ieinteresēt dažāda līmeņa komandas atgriezties pie mums.

Kādēļ jau trešo gadu par mājvietu turnīram ir izvēlēti Kocēni?

Pirmajos gados kausa mājvieta bija Bauskā, kā arī pāris reizes Lielvārdes sporta centrā. Kocēnos tāpēc, ka šeit atrodas arī manas firmas "Lino&Co”, kura izplata florbola inventāru, birojs un sporta veikals, kā arī uzskatu, ka šeit ir vieni no labākajiem apstākļiem Latvijā florbolistiem, lai piedalītos sacensībās un rīkotu treniņnometnes.

Kurš "Canadien Cup” Jums ir palicis visspilgtāk atmiņā?

Noteikti ne tikai man, bet arī daudziem tās spēles dalībniekiem un skatītājiem palicis atmiņā 2006. gada fināls, kurā tikās "Rubene" un "Ķekava". Spēle beidzās neizšķirti, un uzvarētājs tika noteikts ar pēcspēles soda metienu izpildi. Visa šī sērija ievilkās gandrīz stundu, jo, ja nemaldos, pie 17 sērijas par uzvarētājiem kļuva Rubene!

Kādēļ šis turnīrs ir pievilcīgs komandām?

Nezinu, jāprasa laikam viņiem pašiem, bet, aprunājoties ar daudziem citiem florbolistiem, vieniem florbola sezona sanāk tik gara, ka viņi vienkārši vēlas no tā atpūsties, kaut vai pludmales volejbola laukumos. Tādēļ šis turnīrs daudzus gadus ir kā pirmais sagatavošanās posms tieši sporta zālē, pārbaudot sevi, kā arī rodot kaut nelielas atbildes citiem par saviem sastāviem jaunajai sezonai.

Vai formāts saglabāsies iepriekšējais, kad vispirms spēlēja rangā vājākas komandas, un tad pievienojās virslīgas komandas?

Jā, tā tas bija visus iepriekšējos gadus, taču šoreiz izmēģināsim jau pierastāku izspēles formātu, kur visas komandas turnīru uzsāk vienlaicīgi.

Vai turnīrs varētu sniegt pirmās atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem par komandu sastāviem nākamajai sezonai?

Jā, kā jau teicu, šis ir daudzu komandu pirmais sagatavošanās posms jaunajai sezonai.

Vai ir paredzētas arī kādas aktivitātes ārpus florbola laukuma turnīra laikā?

Komandas blakusesošajā stadionā varēs izmēģināt savus spēkus minifutbola turnīrā. Būs iespēja vinnēt balvas konkursā par spēcīgāko bumbiņas sitienu uz vienīgā šāda ātruma mērītāja Latvijā, bet galveno balvu - jaunās sezonas florbola nūju "Canadien ICS” iegūs tas, kurš spēs izdarīt spēcīgāko sitienu "Canadien Cup” un "Latvian Open” turnīru laikā. Galvenā balva tiks pasniegta "Latvian Open” turnīra noslēgumā. Tāpat jācer, ka uz to laiku būs atnākušas nākošās sezonas florbola nūjas un citas preces, ko visi interesenti vārēs arī uz vietas aplūkot, notestēt un iegādāties.

Autora piezīme - dalībnieku saraksts, turnīra nolikums un spēļu kalendārs pieejams turnīra organizatoru mājas lapā - lino.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.