Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Autors: normiic

FK "Jūrmala" pagarinājumā uzveic SK "Cēsis/CB"

FK "Jūrmala" pagarinājumā uzveic SK "Cēsis/CB"
FK "Jūrmala" četrās spēlēs iekrājusi astoņus punktus.

Šodien Bulduru Dārzkopības vidusskolā pie savas trešās uzvaras četrās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgas spēlēs tika FK "Jūrmala". Līdzīgā spēlē pagarinājumā ar 5:4 tika pieveikti pašreizējie 1. līgas čempioni - "Cēsis/CB". Uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē guva jūrmalnieku aizsargs Kārlis Kvāls.

Situācija turnīra tabulā

Pirms šīs spēles jūrmalniekiem bija izdevies izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas - mājās pret FK "Ādaži" (9:6) un viesos pret "Ķekava 2" (13:5). Vienīgo zaudējumu FK "Jūrmala" piedzīvojusi sezonas pirmajā spēlē Kocēnos, spēlējot pret "Rubene-1" (3:6). Turnīra tabulā Jūrmalas klubs ar sešiem punktiem ieņēma piekto vietu.

Savukārt, šīsdienas pretinieki SK "Cēsis/CB" šo sezonu uzsākuši ar trim uzvarām. Pirmās spēles aizvadot viesos, gūta pārliecinoša uzvara pret "Ķekava 2" (8:2) un pagarinājumā apspēlēts arī "Burtnieku novads" (6:5). Pirms divām nedēļām Cēsīs pieveikts arī SK "Babīte" (7:4). Līdz ar to pagaidām bija nopelnīti astoņi punkti, kas deva trešo vietu turnīra tabulā.

Turnīra tabulas līderi ar trim uzvarām pamatlaikā, attiecīgi katra ar deviņiem punktiem, ir "Valmiera" un "Rubene-1". Tieši šie klubi šovakar tiksies Valmierā, noskaidrojot 1. līgas līdervienību pēc četriem izspēlētiem mačiem.

Komandu sastāvs

Taču, atgriežoties pie dienas spēles, šodien jūrmalnieku vārtos Edgars Ošiņš, cēsnieku - Lavrentijs Šarovs. Pēc Latvijas Florbola savienības datiem Lavrentijs ieņem ceturto vietu atvairīto metienu procenta ailītē (84.00%), bet Ošiņš tikai desmito (80.00%). Jāatzīmē, ka abu komandu labākie vārtu vīri (vismaz pēc atvairīto metienu procentu statistikas un nospēlēto minūšu daudzuma) - Guntars Irbe( Cēsis, 88.33%) un Ģirts Vaitužis (Jūrmala, 84.21%) - spēlē nepiedalījās, iespējams, slimības dēļ. Ošiņš nospēlēja nepilnas 48 minūtes pret "Ķekava 2", atvairot 12 no 15 metieniem, un tika nomainīts (atlikušajās minūtēs jūrmalnieku vārtus sargāja Aleksandrs Jakovļevs - atvairīti 2 no 4 metieniem). Šarovs laukumā devās pret SK "Babīte", visa mača garumā atvairot 21 no 25 metieniem.

FK "Jūrmala" sastāvs:
1. maiņa - Keisters - Bušs -Naumovs, Miks - Vasaraudzis;
2. maiņa - Lahdesmaki - Kļimovs - Kvāls, Krickis - Lanka;
3. maiņa - Teļkovs - Kreicmanis - Auzāns, Puķītis - Kokars;
Vārtos - Ošiņš.

Spēles tiesneši:
V. Ksenzovs, R. Ūdris.

Spēles gaita

Pirmo periodu aktīvāk uzsāka mājinieki, tādējādi jau 4. minūtē iegūstot tiesības spēlēt vairākumā. Spēles rezultātu ar precīzu sitienu pa cēsnieku" vārtiem atklāja Juris Keisters. Izmantots vairākums un trešie vārti Keisteram šosezon. Cēsnieki pirmā perioda vidū neizmantoja skaitlisko vairākumu un šķita, ka, perioda beigām tuvojoties, rezultāts nemainīsies. Nepilnas divas minūtes pirms perioda beigu signāla katra komanda nopelnīja pa noraidījumam. Pirmajā periodā bija jāspēlē vien pāris sekundes, bet, neuzmanīgi nospēlējot mājiniekiem, pēc Šarova piespēles izgājienā pret vienu aizsargu nokļuva divi cēsnieki! Šādu iespēju garām nelaida Toms Šmits - vārtu guvums pēdējā sekundē un, pārtraukumā ejot, rezultāts neizšķirts - 1:1!

Otrā perioda 5. minūtē abas komandas atkal nopelna pa noraidījumam un 6. minūtē, spēlējot četri pret četriem, savus otros vārtus cēsnieku labā guva Toms Šmits. Šajā vārtu guvumā jāatzīmē cēsnieku lieliskā spēle vārtu priekšā, nosedzot vārtsarga redzesloku. Lai lauztu spēles gaitu, otrā perioda 14. minūtē jūrmalnieki paņēma 30 sekunžu pārtraukumu un tas deva rezultātu. Komanda otro periodu turpināja daudz aktīvāk, izveidojot vairākas labas vārtu gūšanas iespējas. Vienu no tām, saņemot Renāra Buša piespēli no labās malas, izmantoja vārtu priekšā nepiesegtais Jānis Naumovs, rezultāts - 2:2!

Trešā perioda sākumā cēsnieki divreiz spēlē mazākumā un abas reizes nospēlēja neveiksmīgi. Vispirms pēc Ritvara Lankas piespēles netverams metiens vārtu augšējā stūrī trešā perioda 1. minūtē un pēcāk , 4. minūtē, no Ronalda Kļimova piespēles vārtu priekšā - vārtu guvums Sakari Lahdesmaki! Laba iespēja atspēlēt vienus vārtus cēsniekiem radās perioda 6. minūtē, kad par spēli bez nūjas savu vārtu priekšā uz divām minūtēm tika noraidīts Juris Keisters. Cēsiniekiem tika piešķirts soda metiens uz Ošiņa vārtiem, kuru izpildīt devās Šmits. Lēnā solī ejot pret vārtiem, Šmits centās apspēlēt vārtsargu un no maza attāluma raidīt bumbiņu vārtu augšējā stūrī, taču bumbiņa pēc metiena ar nūjas lāpstiņas ārmalu lidoja pāri vārtiem. Tomēr spēle vēl nebija galā. Pēc 12 sekundēm cēsinieki izmantoja vairākumu un vienus vārtus atguva - pēc Kārļa Bulmeistara piespēles precīzs bija Roberts Krūmiņš. Astoņas minūtes līdz trešās trešdaļas beigām bumbiņu FK "Jūrmala" vārtos raidīja Jānis Brants. Neskatoties uz jūrmalnieku iebildumiem, kuri uzskatīja, ka vārti gūti ar apzinātu kājas kustību, tiesneši tos ieskaitīja. Perioda izskaņā divu minūšu noraidījumu nopelnīja Lahdesmaki, kurš neslēpa savu sašutumu par to. Pēdējās minūtes aizritēja aktīvā (un pat nedaudz nervozā) spēlē no abu komandu puses, bet vārti netika gūti - 4:4.

Pagarinājuma trešajā minūtē Jānis Parms tika gandrīz tīrā izgājienā viens pret jūrmalnieku vārtsargu, taču nespēja viņu apspēlēt. Un ko neizdarīja cēsnieks, to paveica jūrmalnieks! Pēc mirkļa tika realizēta laba vārtu gūšanas situācija pie pretinieku vārtiem - 5:4 panāca Kārlis Kvāls!

Kopsavilkums

Tieši cīņasspars un mērķtiecība palīdzēja jūrmalniekiem šajā spēlē izcīnīt divus punktus. Ja ņem vērā komandas ne visai stabilo sniegumu un spēcīgo pretinieku, tad iznākums vērtējams pozitīvi. Jūrmalniekiem jānovērš neuzmanības kļūdas, kas saistītas ar koncentrēšanās trūkumu spēlei no pirmās līdz pēdējai sekundei, un jāuzlabo aizsargu spēle savu vārtu priekšā, lai turpmāk neļautu pretinieku uzbrucējiem nosegt vārtsarga redzesloku. Jāuzteic Lahdesmaki, kurš parādīja savas snaipera prasmes, realizējot divas iespējas mazākumā.

Metienu attiecība: 39 (Šarovs - 34 no 39) :31 (Ošiņš - 27 no 31)
Noraidījumi: 14:12
(FK Jūrmala : SK Cēsis / CB)

Paldies 47 skatītājiem par atbalstu!

Nākamā spēle

Turnīra tabulā FK "Jūrmala" pakāpusies uz ceturto vietu, nākamā spēle Spuņciemā (piektdien, plkst. 20.00) pret SK "Babīte", kas ieņem devīto jeb pirmspēdējo vietu. Ieskats gaidāmajā spēlē būs pieejams spēles dienā!

Noderīga informācija:

1. līgas turnīra tabula

FK "Jūrmala" spēļu kalendārs

FK "Jūrmala" komandas sastāvs un statistika

Spēles protokols (FK Jūrmala pret SK Cēsis / CB)

Izmantotie materiāli:
Latvijas Florbola savienība | Sākums

Vai sekojat līdzi florbola norisēm Latvijā?

  • 67

  • 3



, 2010-10-17 20:07, pirms 14 gadiem
Malachi!!!
, 2010-10-18 00:15, pirms 14 gadiem
Riebjas, ka manu rakstu kāds izlabo, ieviešot savas kļūdas!
"Paldies" sportacentrs.com
, 2010-10-18 07:46, pirms 14 gadiem
Vairākas neprecizitātes, bet vienalga žetons par milzīgo aprakstu!
, 2010-10-18 10:56, pirms 14 gadiem
Interesanti, kad sāksies 2. līga?
Vīriešu 1. līgas čempioni - "Leģions/Grobiņas SC" florbolisti. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.
Liepājas FK "Kurši" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

Liepājas "Kurši" pārliecinoši izcīna 1. līgas bronzu

Par Latvijas čempionāta florbolā vīrieši 1.līgas klubu turnīra bronzas medaļniekiem kļuvuši Liepājas FK "Kurši" florbolisti, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 11:4 pieveica komandu "FK Ogre/PGD.LV". Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Dainis Mašņikovs.
Pēteris Freimanis (vidū) guvis izšķirošos vārtus. Foto: Māris Vancevičs, floorball.lv

"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.