Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubene-1" atpaliek no līderiem

"Rubene-1" atpaliek no līderiem
"Rubene-1"
Foto: www.floorball.lv

Pagājušajā nedēļā savas kārtējās Latvijas Florbola čempionāta spēles aizvadīja visas desmit vīriešu 1. līgas komandas. Nu jau kārtējo uzvaru izcīnīja līgas līderi - "Valmiera", kas ar 7:6 pārspēja "Ķekava 2" florbolistus, savukārt "Rubene-1" piedzīvoja diezgan negaidītu zaudējumu spēlē ar turnīra jaunpienācēju - "FK Ādaži" (3:5).

"Valmiera" un "Ķekava 2" spēkojās Vidzemes Olimpiskajā centrā. Lai arī valmierieši 2. perioda sākumā bija izvirzījušies vadībā ar 5:1, viesi parādīja raksturu un spēles 59. minūtē Jānis Stikāns panāca izlīdzinājumu – 6:6. Līdz pagarinājumam mačs tomēr nenonāca, jo pēc 42 sekundēm "Valmieras" spēlētājs Ivars Laktiņš savas komandas labā guva uzvaras vārtus – 7:6, tas bija valmieriešu sestais panākums sešās aizvadītajās spēlēs. Tieši Laktiņš arī bija rezultatīvākais savā komandā, viņam 3 (1+2) punkti, bet pretinieku rindās ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Atis Lazdiņš.

Pie savas šīs sezonas pirmās uzvaras tika "Burtnieku novads", kas savā laukumā uzņēma FK "Jūrmala". Cīņa bija ārkārtīgi sīva, bet lielāko pārsvaru burtnieki ieguva 3. perioda vidū, kad vienas minūtes laikā divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu – 7:5. Jūrmalnieki vienus vārtus atguva, taču atņemt mājiniekiem uzvaru nespēja – 7:6. Uzvarētāju komandā rezultatīvākie bija Rolands Kanapolis un Raivo Dinsbergs – abiem pa trim punktiem.

FK "Madona" savā laukumā uzņēma 1. līgas čempionus - SK "Cēsis/CB". 3. perioda sākumā viesi izvirzījās vadībā ar 6:3. Madonieši uzsāka izmisīgu iedzīšanu, tomēr neko vairāk par 5:6 panākt nespēja. Rezultatīvākais šajā mačā bija FK "Madona" spēlētājs Renārs Vārsbergs, kurš izcēlās ar hat-trick.

Ļoti rezultatīva spēle notika Valkā, kur vietējais FK "Valka" tikās ar SK "Babīte". Mājinieki uzvarēja ar 12:8, bet visvairāk punktu uzvarētāju labā guva Artis Kazaks 6 (4+2) un Roberts Līviņš 5 (3+2).

"Rubene-1" Kocēnos uzņēma FK "Ādaži", kam piekāpās ar 3:5. Ādažnieki izšķirošo pārsvaru guva 2. periodā, iemetot trīs bezatbildes vārtus. Uzvarētāju komandā rezultatīvākais bija Iļja Olijevskis, kuram 3 (2+1) punkti.

Pēc sešām kārtām līderes godā ir "Valmiera" (18 punktu), seko SK "Cēsis/CB" (15) un "Rubene-1" (12). Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī atrodas valmierietis Ints Vilks 17 (10+7) punktu, uzreiz aiz viņa ķekavietis Atis Lazdiņš 16 (14+2) un Renārs Vārsbergs 15 (12+3). Vārtsargu topā līderis joprojām ir cēsnieks Guntars Irbe ar 87,37 % atvairītu metienu.

Tagad 1. līgas komandu spēļu kalendārā paredzēts neliels pārtraukums, cīņas atsāksies 12. novembrī.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums


, 2010-11-01 11:05, pirms 14 gadiem
Go, Go, ĀDAŽI!
, 2010-11-01 12:51, pirms 14 gadiem
rozmari rakstīja: Go, Go, ĀDAŽI!
GO,GO, Burtnieku novads!
, 2010-11-01 19:29, pirms 14 gadiem
Ādaži I līgas TOP 3 komanda!
Vīriešu 1. līgas čempioni - "Leģions/Grobiņas SC" florbolisti. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.
Liepājas FK "Kurši" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

Liepājas "Kurši" pārliecinoši izcīna 1. līgas bronzu

Par Latvijas čempionāta florbolā vīrieši 1.līgas klubu turnīra bronzas medaļniekiem kļuvuši Liepājas FK "Kurši" florbolisti, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 11:4 pieveica komandu "FK Ogre/PGD.LV". Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Dainis Mašņikovs.
Pēteris Freimanis (vidū) guvis izšķirošos vārtus. Foto: Māris Vancevičs, floorball.lv

"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.