Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgā četras spēles, centrālā - "RTU/Inspecta" pret "Rubeni"

Vīriešu Virslīgā četras spēles, centrālā - "RTU/Inspecta" pret "Rubeni"
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notiks četri mači, pulksten 20.00 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā nūjas krustos divas galvenās pretendentes uz uzvaru regulārajā turnīrā – "RTU/Inspecta" un Kocēnu "Rubene".

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 13.00 SK "Pārgauja" – "Cēsu alus/Lekrings" (Stalbes sporta zālē)
Stalbes SK "Pārgauja" (12.v.) 24 spēlēs uzvarējis septiņas reizes. Iepriekšējā mačā stalbieši viesos ar 3:7 atzina Kocēnu "Rubenes". Pirmajā aplī, tiekoties ar komandu "Cēsu alus/Lekrings" viesos, Stalbes komanda piedzīvoja sakāvi ar 2:12. "Pārgaujas" uzbrukuma līderis ir Lauris Ābols, kuram 74 (51+23) punktu. Vārtsargs Juris Rubcovs atvairījis 75.42 % pretinieku metienu.
"Cēsu alus/Lekrings" (3.v.) 24 spēlēs uzvarējusi 19 reizes, šobrīd izcīnīti deviņi panākumi pēc kārtas, pēdējais no tiem – pretinieku laukumā ar 4:3 pār "Ulbroka/FS Masters". Rezultatīvākais Cēsu komandā ar 56 (23+33) punktiem ir Mārtiņš Rajeckis. Vārtsargs Normunds Krūmiņš atvairījis 82.30 % metienu. "Cēsu alus/Lekrings" ir no to četru komandu kvarteta, kas turpina saspringtu cīņu par uzvaru regulārajā turnīrā, bet diemžēl, ar vismazākajām izredzēm – cēsniekiem jāuzvar abās atlikušajās spēlēs un jācer, ka punktus zaudēs visi konkurenti.

Pulksten 16.00 "Lielvārde" - "Kurši" (Lielvārdes novada sporta centrā)
"Lielvārde" (4.v.) 22 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras, šobrīd lielvārdiešiem ir jau 17 nezaudētu maču sērija. Iepriekšējā mačā "Lielvārde" savā laukumā ar 10:9 pārspēja "Bausku". Tiekoties ar "Kuršiem" pirmā riņķa mačā Liepājā, "Lielvārde" uzvarēja ar 10:8. Lielvārdes komandā rezultatīvākais ar 60 (27+33) punktiem ir Toms Akmeņlauks, bet vārtsargs Armands Puķītis atvairījis 83.67 % metienu. "Lielvārde" var kļūt par regulārā turnīra uzvarētāju, ja paņems visus iespējamos punktus, bet "RTU/Inspecta" pazaudēs kaut vienu punktu.
Liepājas "Kurši" (8.v.) 24 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras. Iepriekšējā mačā liepājnieki savā laukumā ar 4:8 piekāpās "RTU/Inspecta" florbolistiem. Rezultatīvākais Liepājas komandā ar 53 (27+26) punktiem ir Gints Siliņš. Vārtsargs Mārtiņš Saulītis atvairījis 79.03 % pretinieku metienu. Liepājnieki ir vienīgie Virslīgā, kuru pozīcija turnīra tabulā vairs nevar mainīties.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 19.00 "Ķekavas Bulldogs" – FK "Rīga" (Ķekavas sporta namā)
"Ķekavas Bulldogs" (13.v.) 23 spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras. Iepriekšējā mačā ķekavieši savā laukumā ar 3:14 piekāpās "Ķekavas" florbolistiem. Turnīra pirmajā riņķī "Ķekavas Bulldogs" šīsdienas pretiniekiem zaudēja ar 3:12. Rezultatīvākais "Ķekavas Bulldogs" rindās ar 42 (32+10) punktiem ir Klāvs Ozoliņš. Vārtsargs Atis Upenieks atvairījis 72.53 % metienu. Ķekavieši jau zaudējuši tiesības nākamajā sezonā spēlētā Virslīgā.
FK "Rīga" (5.v.) 24 mačos izcīnījis 14 uzvaras. Iepriekšējā spēlē rīdzinieki viesos ar 4:9 atzina "Bauskas" pārākumu. Rezultatīvākais Rīgas komandā ar 91 (56+35) punktiem ir Alvis Dāle, bet vārtsargs Edgars Jemeļjanovs atvairījis 82.79 % metienu. Rīdzinieku galvenais uzdevums atlikušajās divās spēlēs ir nosargāt 5.vietu, kas varētu būt diezgan grūti, jo uz papēžiem min "Ķekava", kurai viena spēle rezervē.

Pulksten 20.00 "RTU/Inspecta" – "Rubene" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
Rīgas "RTU/Inspecta" (2.v.) 23 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras. Iepriekšējā mačā rīdzinieki viesos ar 8:4 pieveica Liepājas "Kuršus". Turnīra pirmajā riņķī, kad Rīgas komanda ar kocēniešiem tikās pretinieku laukumā, viņi piedzīvoja zaudējumu ar 2:5. Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 78 (39+39) punktiem ir Atis Blinds, bet vārtsargs Andis Blinds atvairījis 83.68 % metienu. "RTU/Inspecta" tuvākais mērķis ir tikai viens – uzvara regulārajā turnīrā, bet, lai to sasniegtu, viņi nedrīkst zaudēt ne punkta.
Kocēnu "Rubene" (1.v.) 23 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras. Iepriekšējā mačā kocēnieši savā laukumā ar 7:3 pieveica Stalbes "Pārgauju". Rezultatīvākais Kocēnu komandas rindās ar 56 (30+26) punktiem ir Atis Stepāns. "Rubenes" vārtsargs Āris Aldiņš atvairījis 83.59 % pretinieku metienu. Arī "Rubene" vairs nedrīkst atļauties zaudēt, ja grib uzvarēt regulārajā turnīrā.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.00 "Rubene" - "Ķekavas Bulldogs" (Kocēnu sporta namā)
Kocēnu "Rubene" (1.v.) uzvarējusi 13 no 15 spēlēm, tostarp pēdējos 10 mačos pēc kārtas. Pēdējā spēlē kocēnietes viesos ar 7:1 sakāva "Ādažu" florbolistes. Ar "Ķekavas Bulldogs" Kocēnu florbolistes šosezon tikušās trīs reizes, pirmajā mačā zaudējot ar 4:6, bet divos pārējos uzvarot ar 7:4 un 14:3. Rezultatīvākā Kocēnu komandas sastāvā ar 39 (18+21) punktiem ir Edīte Bankava, bet vārtsardze Jolanta Tauriņa-Ieveniece neitralizējusi 93.75 % pretinieču metienu.
"Ķekavas Bulldogs" (4.v.) aizvadījusi 13 spēles, kurās izcīnītas sešas uzvaras. Savā iepriekšējā mačā ķekavietes papildlaikā ar 8:7 pārspēja "Ķekavu". Rezultatīvākā "Ķekavas Bulldogs" komandas sastāvā ir Inga Ametere ar 38 (30+8) punktiem. Vārtsardze Agnese Rekēviča atvairījusi 83.75 % pretinieču metienu.

Pulksten 19.30 RSU – FK "Ķekava" (Ulbrokas sporta kompleksā)
RSU (3.v.) aizvadījusi 13 spēles, kurās izcīnītas septiņas uzvaras. Iepriekšējā mačā rīdzinieces savā laukumā ar 5:3 pieveica "Ķekavas Bulldogs" florbolistes. Ar "Ķekavu" Rīgas komanda tikusies divas reizes, tiekot pie divām uzvarām – 2:1 un 4:3. Rezultatīvākās Rīgas komandas sastāvā ir Aija Kuncīte un Ieva Priede – pa 11 punktiem. Vārtsardze Monta Čēma atvairījusi 88.85 % pretinieču metienu.
FK "Ķekava" (2.v.) 14 spēlēs izcīnījis septiņas uzvaras. Iepriekšējā mačā ķekavietes papildlaikā ar 7:8 piekāpās "Ķekavas Bulldogs". Gundega Vancāne Ķekavas komandas labā guvusi 21 (10+11) punktus, bet vārtsardze Ivanda Bērziņa atvairījusi 84.33 % pretinieču metienu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kura no vīriešu Virslīgas līderēm šodien uzvarēs?

  • 8

  • 8



Latvijas junioru izlase. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas juniorēm jāiztur čehiešu pārbaudījums

Šodien Somijas pilsētā Lahti noslēgsies pasaules čempionāta florbolā sieviešu U19 izlasēm grupu turnīri. Mūsu juniores pulksten 19.30 dosies laukumā, lai mērotos spēkiem ar titulētajām Čehijas florbolistēm. Turnīra tabulas ziņā šim mačam nekādas nozīmes gan nav, jo čehietes jau pirms tam sev bija nodrošinājušas 1. vietu, bet mūsu meitenes ierindojās ceturtajā pozīcijā.
Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Marta Reke. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores salūst 3. periodā un zaudē slovākietēm

Šodien pasaules čempionātā Lahti Latvijas izlases pretiniece apakšgrupas otrajā spēlē bija mūsu "svara kategorijas" komanda - Slovākijas valstsvienība. Spraigā cīņā tika aizvadīti pirmie divi periodi, pēc kuriem rezultāts vēl bija neizšķirts (3:3), bet pēdējā trešdaļā slovākietes guva piecus bezatbildes vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 8:3. Labākā starp latvietēm – Marta Reke.
Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā pelnīti saņēma vārtsardze Estere Elbrete (#88). Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniorēm neveiksmīgs spēles sākums un zaudējums Šveices izlasei

Šodien Somijas pilsētā Lahti sākās 11. pasaules čempionāts florbolā sieviešu U19 izlasēm. Latvijas valstsvienība turnīru sāka ar spēli pret vienām no favorītēm šveicietēm, kam kapitulēja ar 1:8. Goda vārtus mūsu komandas labā guva Katrīna Dārta Kārkliņa, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura vārtos stājās mača otrajā pusē un ielaida tikai divus vārtus.