Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristers Briedis

"Rubene" pecspēles metienos uzvar "RTU/Inspecta"

"Rubene" pecspēles metienos uzvar "RTU/Inspecta"
Izšķirošā pēcspēles metiena autors - Ivars Jēkabsons

Foto: ksk.lv

Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu virslīgā šovakar Rīgā tikās divas spēkos līdzīgas komandas - "RTU/Inspecta" un Kocēnu "Rubene", pēcspēles metienos pārāki ar 5:4 izrādījās "Rubenes" florbolisti.

Spēle sākās ar abu komandu uzbrukumiem, bet nedaudz lielāks pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, proti, "RTU/Inspecta" vienībai, kamēr "Rubene” vairāk izmantoja pretuzbrukumu taktiku. Spēles 8. minūtē "RTU/Inspecta" spēlētājs Oskars Fīrmanis ar spēcīgu metienu norībināja pretinieku vārtu stabu. Trešdaļas turpinājumā abas komandas atkal pieklusa, bet tad spēles 16. minūtē lieliska iespēja bija "RTU/Inspecta" uzbrucējam Kristianam Lisovskim, kurš izskrēja viens pret vienu ar vārtsargu, šajā duelī pārāks izrādījās vārtsargs. Pēc pirmā perioda bezvārtu neizšķirts - 0:0.

Otrās trešdaļas sakumā "Rubenei" bija lieliska iespēja izvirzīties vadībā, kad soda metienu devās izpildīt Atis Stepāns, šoreiz gan vārti netika gūti, jo bumbiņa tika pavilkta atpakaļ. Spēles turpinājumā uz noraidīto soliņu dodas Oskars Keišs, par ko "Rubene” tiek sodīta ar zaudētiem vārtiem, proti, teicamu Arta Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta "RTU/Inspecta" uzbrucējs Ainārs Juškēvičs.

Perioda turpinājumā vairāki lieliski momenti bija "Rubenei", bet allaž vietā atradās rīdzinieku vārtsargs Andis Blinds. Perioda vidū par rubenieša Gata Akūlova grūdienu mugurā noraidījumu saņēma Rihards Fīrmanis, vairākumu zibenīgi realizēja Atis Stepāns, bet pēc nepilnas minūtes jau Oskars Keišs izvirzīja vadībā viesus (1:2).

Spēles turpinājumā "Rubenei" bija lieliska iespēja gūt trešos vārtus, kad noraidījumu saņēma Juškēvičs, bet pēc minūtes arī Raitums viņam pievienojās uz noraidīto soliņa. "Rubenei" nekāda vairākuma izspēle gan nesanāca, jo noraidījumu saņēma "Rubenes" spēlējošais treneris Jānis Iņģists. Spēlējot jau vienādos sastāvos, vārtus guva Juškēvičs. Pēc otrā perioda uz tablo joprojām neizšķirts – 2:2.

Trešā trešdaļa sākās ar Juškēviča hat trick, tādējādi izvirzot vadībā "RTU/Inspecta” vienību (3:2). Pēc tam pēc skaistas "RTU/Inspecta" spēlētāja Kristiana Lisovska piespēles vārtiem pāri meta Remārs Vikānis. Spēles turpinājumā kuriozus vārtus guva "Rubenes" aizsargs Jānis Belasovs (3:3), bet pēc nepilnām 20 sekundēm Jānis Grundšteins vārtu priekšā pielaboja komandas biedra metienu, tādējādi jau vadībā izvirzot kocēniešus - 4:3.

Spēles turpinājumā lieliska iespēja rezultātu palielināt bija "Rubenei", kad divas minūtes nopelnīja pretinieku spēlējošais treneris Andris Pīlups, "RTU/Inspecta" gan mazākumu izturēja, pat vairāk, tieši pēc minūtes noraidījumu saņēma rubenietis Lauris Vidzis un ceturtos vārtus spēle guva Ainārs Juškēvičs. Trešā trešdaļa noslēdzās ar 4:4, sekoja pagarinājums.

Pagarinājumā abām komandām bija momenti, bet vārtus nevienai neizdevās gūt, sekoja pēcspēles metieni, kuros pārāki ar 5:4 izrādījās "Rubenes" florbolisti, izšķirošo metienu realizēja Ivars Jēkabsons.

"RTU/Inspecta" - "Rubene" 4:5 (0:0, 2:2, 2:2, 0:1)

Metienu attiecība:
39:31 (12:11, 10:10, 11:9, 6:1)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" - Ainārs Juškēvičs 4 (4+0), Artis Raitums 2 (0+2), Remārs Vikānis 2 (0+2).

Izmantotie resursi: floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.