Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vasaras līga: Spraigas spēles ar dramatiskām beigām

„Vasaras Florbola līgas” regulārā turnīra pēdējā nedēļa sākusies ar četrām spēlēm, no kurām trijās uzvarētājs nebija zināms līdz pat tiesneša beigu svilpei. Viena spēle tā arī noslēdzās ar neizšķirtu iznākumu.

Pirms šīs nedēļas spēlēm kā galvenie pretendenti uz otro vietu A apakšgrupā bija „Babītes” florbolisti, taču viņi savas pozīcijas ievērojami sabojājuši. Vispirms komanda, spēlējot praktiski labākajā sastāvā, ļoti neveiksmīgi uzsāka divcīņu pret novājināto „Domā?”. Vispirms jau 22.sekundē Kristaps Gintauts izlauzās cauri visai pretinieku aizsardzībai, apspēlējot arī vārtsargu. Tas bija tikai sākums, jo Elvis Kasparāns un Mārtiņš Simsons drīz vien panāca jau 3:0, bet tad savu vārdu teica turnīra labākais fintotājs Mārcis Multiņš, panākot jau 4:0. Pieprasījuši pārtraukumu, „Babītes” florbolisti aktivizējās, pēc soda izspēles Mārtiņam Lapsiņam ar atkārtotu metienu beidzot gūstot vārtus. Tomēr līdz pārtraukumam Multiņš vēl divas reizes iefintoja bumbiņu Pētera Luksa vārtos, tādējādi pārtraukumā ļaujot savējiem doties ar 6:1 vadību. Pēc pārtraukuma „Babīte” darbojās ļoti aktīvi, bet „Domā?”, kas spēli aizvadīja ar pieciem laukuma spēlētājiem, izteikti darbojās no aizsardzības. Lapsiņš vienus vārtus atguva 26.minūtē, bet nākamo triju minūšu laikā „Babīte” pievilka līdz 4:6. Kad 34.minūtē Romans Demidovs guva arī piektos vārtus, šķita jau, ka „Babīte” spēs laimīgi izglābties. Spēle tuvojās beigām, spiediens uz pretinieku vārtiem pieauga, taču vārtus gūt neizdevās. Vēl vairāk – noraidījumus nopelnīja divi „Babītes” spēlētāji, atstājot savu komandu ļoti nepatīkamā situācijā. Partneri tā arī nespēja atspēlēt deficītu, ļaujot konkurentiem apsteigt sevi turnīra tabulā.

Kā jau to varēja paredzēt, visvieglāk pie diviem punktiem tabulā tika FK „Rīga”, kas jau ceturtajā minūtē bija panācis 4:0 vadību pret „Mārupi”. Turpinājumā gan centīgie mārupieši saņēmās, vairāk kā desmit minūtes noturot savus vārtus neskartus, turklāt izturēja arī divas minūtes mazākumā. Taču pagalam nesekmīga spēle vairākumā noveda pie trim ielaistiem vārtiem. Turpinājumā FK „Rīga” pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, bet, par lielu prieku sanākušajiem līdzjutējiem, arī „Mārupe” otrajā puslaikā nepalika sausā, izmantojot rīdzinieku vieglprātīgo spēli aizsardzībā. Beigās gan rīdzinieki tika pie graujošas 17:1 uzvaras, taču augstāk par piekto vietu turnīra tabulā joprojām neizdodas pakāpties.

Lai gan dienas otrajā spēlē „Babīte” bija spiesta iztikt bez viena no saviem līderiem Mārtiņa Lapsiņa, šķita, ka pret „Špinātpundurs Ponijs” komandu izdosies pierādīt, ka zaudējums iepriekšējā cīņā bija vien nejaušība. Tomēr spēle jau no paša sākuma aizritēja līdzvērtīgā cīņa, nevienai no komandām ilgu laiku netiekot pie vārtu guvuma. Puslaika beigās „Babīte” veica nozīmīgu izrāvienu, vispirms skaistus vārtus gūstot Matīsam Sīpolam, bet tad Igors Kamkins izmantoja partnera piespēli no aizvārtes – 2:0 pēc pirmā puslaika. Rezultāts ilgāku laiku nemainījās arī otrajā puslaikā, bet tad precīzs metiens vārtu augšējā stūrī padevās Mārim Kumerdankam – 2:1. Pagāja vien divas minūtes un Krišjānis Zumbergs izmantoja pretinieku kļūdu pie saviem vārtiem. Rezultāts kļuva neizšķirts 2:2 un tā vien šķita, ka spēle tā arī noslēgsies. 32 sekundes pirms cīņas beigām „Špinātpundurs Ponijs” palika skaitliskajā mazākumā, taču negaidīts Mārča Bajarūna metiens pagriezienā vienu sekundi pirms spēles beigu signāla neticamu uzvaru nodrošināja „Špinātpundurs Ponijs” komandai – 3:2. Tas viņiem gan pagaidām turnīra tabulā neļauj tikt augstāk par sesto vietu, taču vienu spēli pirms grupu turnīra beigām ir nodrošināta vieta izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pēdējā spēle starp „Quatro Pigeons” un „Rēzekne/Varska” varēja ieviest lielāku skaidrību, kura komanda varētu iekļūt turnīra pusfinālā. Ja „Quatro Pigeons” visnotaļ apmierinošs būtu arī neizšķirts, tad rēzekniešiem vajadzēja izcīnīt uzvaru. „Rēzekne/Varska” komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Igors Kalnačs, kamēr pretiniekiem nebija Emīls Liepiņš, Ritvars Golubevs un Krists Štelmahers. Jau spēles piektajā minūtē vārtsargs Edgars Jemeļjanovs uz dueli ar pretinieku vārtsargu izvirzīja Mareku Vaiskoviču, kurš atklāja rezultātu, vadībā izvirzot rēzekniešus. Spēles 17.minūtē skaistu uzbrukumu izspēlēja pretinieki un Pēteris Freimanis rezultātu izlīdzināja. Likās, ka puslaiks beigsies neizšķirti, taču Nikolajs Pogodins no vārtu priekšas otro reizi trieca bumbiņu „Quatro Pigeons” vārtos – 2:1. Pēc pārtraukuma cīņa kļuva ātrāka un asāka, kas piešķīra papildus spriedzi. Vispirms vārtsarga kļūdu izmantoja Valērijs Brīvers palielinot „Rēzekne/Varska” pārsvaru, bet tad vienā no epizodēm rēzekniešu kapteinis nopelnīja 2+2 minūšu sodu un Mārtiņš Zvidra ātri izmantoja skaitlisko vairākumu – 2:3. Turpinājās interesanta cīņa un pēdējā minūtē „Quatro Pigeons” nolēma spēlēt bez vārtsarga. Tas atmaksājās, jo Oskars Stepiņš no aizvārtes atrada Zvidru, kurš 38 sekundes pirms mača beigām izrāva tik vajadzīgo neizšķirtu – 3:3. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.