Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgā četras spēles, divas no tām – interneta TV tiešraidē

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notiks četras spēles – Liepājā, Bauskā, Ķekavā un Valmierā. Maču starp Liepājas "Kuršiem" un Kocēnu "Rubeni", kā arī starp FBK "Valmiera/ViA" un FK "Madona" interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com. Divas spēles paredzētas sieviešu Virslīgā.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 17.00 "Kurši" – "Rubene" (Liepājas Olimpiskajā sporta centrā)
Liepājas "Kurši" (8.v.) 20 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras. Vakar liepājnieki savā laukumā ar 5:3 pārspēja "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Liepājnieku un kocēnieši pirmā apļa mačā ar 10:3 uzvarēja "Rubenes". Rezultatīvākais Liepājas komanda ar 48 (26+22) punktiem ir Gints Siliņš. Vārtsargs Mārtiņš Saulītis atvairījis 82.61 % pretinieku metienu.
Kocēnu "Rubene" (4.v.) 19 spēlēs izcīnījusi 16 uzvaras. Šobrīd kocēniešiem ir pieci panākumi pēc kārtas, pēdējais no tiem - bija mačā pret "Ulbroka/FS Masters" – 10:9. Rezultatīvākais Kocēnu komandas rindās ar 43 (24+19) punktiem ir Atis Stepāns. "Rubenes" vārtsargs Āris Ulmanis atvairījis 83.76 % pretinieku metienu.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 17.00 "Bauska" – SK "Pārgauja" (sporta centrā "Mēmele", Bauskā)
"Bauska" (6.v.) 21 spēlēs uzvarējusi 13 reizes. Vakar baušķenieki savā laukumā ar 3:12 piekāpās Cēsu "Lekringa" florbolistiem. Pirmā riņķa mačā, tiekoties ar šīsdienas pretiniekiem, baušķenieki svinēja uzvaru ar 9:7. Rezultatīvākais Bauskas komandā ar 54 (33+21) punktiem ir Pēteris Zeltiņš. Vārtsargs Elvis Holsts atvairījis 81.93 % metienu.
Stalbes SK "Pārgauja" (10.v.) 20 spēlēs uzvarējis sešas reizes. Vakar stalbieši viesos ar 8:10 piekāpās "Talsi/Triobet" florbolistiem. "Pārgaujas" uzbrukuma līderis ir Lauris Ābols, kuram 61 (40+21) punkts. Vārtsargs Juris Rubcovs atvairījis 76.13 % pretinieku metienu.

Pulksten 19.00 "Ķekavas Bulldogs" - "RTU/Inspecta" (Ķekavas sporta namā)
"Ķekavas Bulldogs" (13.v.) 20 spēlēs izcīnījusi divas uzvaras. Šobrīd ķekaviešiem seši zaudējumi pēc kārtas, pēdējais no tiem – vakar viesos pret "Lielvārdi" (5:17). Turnīra pirmajā riņķī ķekavieši šīsdienas pretiniekiem piekāpās ar 1:13. Rezultatīvākais "Ķekavas Bulldogs" rindās ar 36 (19+17) punktiem ir Matīss Jansons, Klāvam Ozoliņam 35 (26+9) punkti. Vārtsargs Edgars Gailītis atvairījis 77.33 % metienu.
Rīgas "RTU/Inspecta" (1.v.) 20 spēlēs izcīnījusi 17 uzvaras. Vakar rīdzinieki savā laukumā ar 5:4 pārspēja "Ķekavu", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Rīgas komandā rezultatīvākais ar 74 (36+38) punktiem ir Atis Blinds, bet vārtsargs Andis Blinds atvairījis 83.60 % metienu.

Pulksten 19.00 FBK "Valmiera/ViA" – FK "Madona" (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)
FBK "Valmiera/ViA" (9.v.) 21 spēlē ticis pie sešām uzvarām. Iepriekšējā mačā valmierieši viesos ar 9:6 pārspēja Liepājas "Kuršus". Ar šīsdienas pretiniekiem Valmieras komanda šosezon jau tikusies, viesos tika zaudēts ar 5:7. Rezultatīvākais valmieriešu rindās ar 28 (13+15) punktiem ir Mārtiņš Kājiņš, Gatim Liepiņam 27 (13+14) punkti. Valmieras komandas vārtsargs Renārs Arājs neitralizējis 80.66 % metienu.
FK "Madona" (11.v.) 21 spēlēs izcīnījis sešas uzvaras. Šobrīd gan madonieši piedzīvojuši astoņus zaudējumus pēc kārtas, pēdējo no tiem – pret FK "Rīga" (3:9). Rezultatīvākais starp Madonas komandas florbolistiem ar 29 (18+11) punktiem ir Kārlis Krastiņš, bet vārtsargs Valērijs Bodnieks neitralizējis 78.23 % metienu.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.00 FK "Ādaži" – FK "Ķekava" (Ādažu sporta namā)
FK "Ādaži" (5.v.) deviņās spēlēs izcīnījis vienu uzvaru. Šobrīd ādažnieces piedzīvojušas jau septiņus zaudējumus pēc kārtas. Iepriekšējā mačā ādažnieces viesos ar 0:6 piekāpās RSU florbolistēm. Ulrika Skakovska Ādažu komandas labā guvuši 6 (5+1) punktus, Monta Ločmele un Viktorija Gudino – pa pieciem punktiem. Vārtsardze Lāsma Rimša atvairījusi 86.52 % pretinieču metienu.
FK "Ķekava" (3.v.) uzvarējis piecās no deviņām spēlēm. Pēdējā mačā ķekavietes savā laukumā ar 1:10 piekāpās "Rubenei". Rezultatīvākā Ķekavas komandas sastāvā ar 11 (6+5) punktiem ir Gundega Vancāne, bet vārtsardze Jogita Gindra neitralizējusi 91.84 % pretinieču metienus.

Pulksten 16.00 "Ķekavas Bulldogs" - RSU (Ķekavas sporta namā)
"Ķekavas Bulldogs" (4.v.) deviņās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras. Pēdējā mačā ķekavietes savā laukumā ar 3:14 piekāpās "Rubenes" florbolistēm. Rezultatīvākā Ķekavas komandas sastāvā ar 23 (18+5) punktiem ir Inga Ametere, bet vārtsardze Sintija Bane atvairījusi 82.54 % pretinieču metienu.
RSU (3.v.) aizvadījusi 10 spēles, kurās izcīnītas sešas uzvaras. Iepriekšējā mačā rīdzinieces savā laukumā ar 6:0 pieveica "Ādažus". Rezultatīvākās Rīgas komandas sastāvā ir Santa Torstere un Aija Kuncīte – pa deviņiem punktiem. Vārtsardze Monta Čēma atvairījusi 88.18 % pretinieču metienu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvieši ar zelta medaļām un čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
8

Latvieši kļūst par pirmajiem pasaules čempioniem 3x3 florbolā

Šodien Somijas pilsētā Lahti noslēdzās 1. pasaules čempionāts florbolā 3 pret 3. Par pasaules čempioni 29 vīriešu izlašu konkurencē kļuva Latvijas valstsvienība, ar zelta burtiem ierakstot savu vārdu pasaules florbola vēsturē. Trillera cienīgā finālspēlē mūsējie pēcspēles metienos pārspēja florbola lielvalsts Zviedrijas komandu (10:9 PS). Izcīnītā zelta medaļa ir pirmā mūsu valsts godalga pasaules čempionātos florbolā.
Latvijas junioru izlase pēc uzvaras pār vācietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores pārliecinoši pārspēj vācietes un finišē 9. vietā

Šodien Somijas pilsētā Lahti savu pēdējo spēli pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā aizvadīja Latvijas U19 sieviešu izlase, kas mačā par 9. vietu ar 6:2 pieveica Vācijas valstsvienību. Rezultatīvākās mūsu komandā ar 3 (1+2) punktiem katrai bija Elīna Dīce un Madlēna Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 15 no 17 pretinieču metieniem.
Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Elīna Dīce cīņā ar dānietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores zaudē dānietēm un atkāpjas uz B divīziju

Šodien Somijas pilsētā Lahti notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja mūsu juniores, kas izslēgšanas spēlē ar 4:5 piekāpās Dānijas valstsvienībai, izkrītot no A divīzijas. Trīs rezultatīvas piespēles Elīnas Dīces kontā, divus vārtus guva Marta Reke, bet labākās spēlētājas balvu saņēma pirmā gola autore Madlēna Rozīte.