Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Iespēja vēlreiz sarūgtināt čehus

Iespēja vēlreiz sarūgtināt čehus
No aktīvajiem florbolistiem Artis Raitums ir rezultatīvākais latviešu florbolists spēlēs pret Čehijas izlasi
Foto: IFF Floorball

Liepājā šodien noslēgsies pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Sacensību pēdējā mačā Latvija spēkosies ar florbola lielvalsti Čehiju, lai noskaidrotu mūsu zonas labāko komandu.

Čehijas izlase spēlēja E apakšgrupā un jau pēc pirmajām divām spēlēm bija nodrošinājuši uzvaru tajā. Trīs spēles čehi uzvarēja ar kopējo vārtu attiecību 50:2, nesastopoties ar vērā ņemamu pretestību cīņās pret Lihtenšteinas, Spānijas un Nīderlandes valstsvienībām. Tiesa, pret holandiešiem līdz pat 39. minūtei čehi atradās iedzinējos ar 0:1, kas, visticamāk, liecināja par nespēju koncentrēties spēlei, kas neko būtiski neizšķīra. Čehijas valstsvienība Liepājā ieradusies bez vairākiem potenciālajiem izlases līderiem, kuriem radies konflikts ar somu speciālistu Petri Ketunentu, kura vadībā 2018. gada pasaules čempionātā savās mājās neizdevās sasniegt izvirzīto mērķi, ar milzu grūtībām iekļūstot pusfinālā, čempionātu noslēdzot tradicionālajā ceturtajā vietā. Liepājas kvalifikācijas grupas rezultatīvākais spēlētājs ar 11 (7+4) punktiem ir 19 gadus jaunais Jakubs Bočeks, kuram šīs ir pirmās spēles kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase arī aizvadījusi trīs pārliecinošas spēles, sagraujot Francijas un Austrijas izlases un pārliecinoši apspēlējot arī Vāciju, kas pēdējos gados sarūpējusi pāris ļoti sāpīgus zaudējumus mūsējiem, bet vakar Liepājā vien uz dažām minūtēm spēja radīt nelielu uztraukumu Latvijas izlases nometnē. Lielisku turnīru aizvadījis Pēteris Trekše, kurš iekrājis 9 (7+2) punktus, Liepājas zonā esot otrs rezultatīvākais florbolists. Tāpat labs pienesums bijis no otrās maiņas uzbrucējiem Klāva Jansona un Toma Akmeņlauka, kuri ar septiņiem punktiem arī ir rezultatīvāko spēlētāju sešniekā. Starp vārtsargiem Jānis Salcevičs ar 96.15% atvairīto metienu ir trešais starp amata brāļiem, nepilnu divu spēļu laikā ielaižot vienus vārtus.

Šodien abas izlases varēs doties laukumā bez papildus atbildības, jo, uzvarot savās kvalifikācijas grupās, gan čehi, gan latvieši jau priekšlaicīgi nodrošinājuši ceļazīmes uz finālturnīru un šovakar cīņai vairāk būs prestiža un principa nozīme. Skaidrs, ka latviešiem nemaz tik bieži neizdodas aizvadīt pārbaudes spēles ar TOP-4 florbola nācijām, tādēļ šīvakara spēle jāizmanto kā laba iespēja salīdzināt savu varēšanu uz lielo izlašu fona. Abas izlases savā starpā sacentušās deviņas reizes, no kurām septiņās pie uzvarām tikuši čehi. Taču, ja skatāmies pēdējās trīs spēles, latvieši uzvarējuši divās no tām, vienīgo neveiksmi piedzīvojot 2016. gada pasaules čempionātā Rīgā, kad tika vāji nospēlēta pirmā trešdaļa (1:6), visu spēli zaudējot ar 3:9. Divus gadus vēlāk jau čehu mājās Prāgā tika svinēta 4:3 uzvara, kas gandrīz čehus atstāja ārpus labāko astotnieka. Diemžēl Latvijas florbolisti paši pameta glābšanas riņķi, nākamajā dienā zaudējot vāciešiem.

Pret čehiem rezultatīvākie latvieši bijuši Jānis Jansons un Ingus Laiviņš, katram iekrājot pa sešiem punktiem. No pašlaik izlasē esošajiem florbolistiem četrus punktus iekrājis kapteinis Artis Raitums, bet Mihails Kostusevs un Morics Krūmiņš var lepoties ar diviem vārtu guvumiem.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:00 un maču tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieksRezultāts
29.janvāris19:00Francija17:0
30.janvāris19:00Austrija10:1
31.janvāris19:00Vācija6:1
1.februāris19:00Čehija

Rezultatīvākie Latvijas izlases florbolisti spēlēs pret Vāciju

VietaSpēlētājsVārtiPiespēlesPunkti
1.Jānis Jansons426
2.Ingus Laiviņš336
3.Artis Raitums224
4.Ivars Jēkabsons134
5.Kristiāns Lisovskis303
6.Mihails Kostusevs213
7.Ainārs Juškēvičs123
8.Atis Blinds033
9.Morics Krūmiņš202
10.Jānis Alps202

Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.