Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

5. septembris pasaules sportā

Andrejs Siliņš

5. septembris pasaules sporta vēsturē iegājis ar to, ka šajā dienā pirms 11 gadiem SOK paziņo, ka par 2004. gada olimpisko spēļu mājvietu tikusi izvēlēta Atēnu pilsēta. Grieķijas galvaspilsēta ir arī olimpisko spēļu dzimtene.

2001. Vāciešu treneris Oto Rehāgels debitē pie Grieķijas futbola valstsvienības stūres, pārbaudes mačā Helsinkos, piedzīvojot zaudējumu pret Somijas izlasi ar rezultātu 1:5. Diezin vai kādam tobrīd varēja ienākt prātā, ka pēc trim gadiem Rehāgela vadībā grieķi kļūs par Eiropas čempioniem.

2001. Krievu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) superzvaigzne Aleksejs Jašins paraksta jaunu līgumu ar Ņujorkas "Islanders" par 90 miljoniem dolāru uz nākamajām desmit sezonām, un tas kļūst par visu laiku lielāko darījumu NHL un hokeja vispār vēsturē.

1998. Kipras futbola nozīmīgākais notiks vēsturē - kiprieši pieveic Spāniju ar rezultātu 3:2 2000. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā. Pēc spēles spāņu treneris Havjērs Klements iesniedz atlūgumu.

1997. Leģendārais Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Huans Antonio Samarančs pavēsta, ka par 2004. gada vasaras spēļu mājvietu izvēlēta Grieķijas galvaspilsēta un olimpisko spēļu dzimtene Atēnas.

1979. Anna Meijersa kļūst par pirmo un, kā vēlāk izrādās, arī vienīgo sievieti, kura kā spēlētāja parakstījusi līgumu ar Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Indianas "Pacers". Meijersa bija pirmā dāma, kas tika iekļauta valsts izlasē, kamēr vēl spēlēja vidusskolā, pirmā sieviete, kura parakstīja līgumu ar kādu universitāti par spēlēšanu tajā. Šobrīd Meijersa ir Fīniksas "Suns" viceprezidente, kā arī Sieviešu NBA (WNBA) kluba Fīniksas "Mercury" ģenerālmenedžere.

1972. Notiek asiņainie terorakti Minhenes olimpisko spēļu laikā. Palestīniešu teroristiskā organizācija "Black September" uzbrūk izraēliešu delegācijai. Divi pārstāvji tiek nogalināti uz vietas, vēl deviņi sportisti, kā arī pavadošais personāls tiek saņemti par gūstekņiem. Spēles tiek pārtrauktas. Vācu policija mēģina atbrīvot ķīlniekus, bet deviņi sportisti tiek nogalināti, tāpat pieci teroristi un viens policijas darbinieks.

     [+] [-]

, 2008-09-05 11:56, pirms 16 gadiem
NBA-> sieviete, tad nu gan brīnumi

     [+] [-]

, 2008-09-05 12:40, pirms 16 gadiem
seksigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja