Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2400, Did:0, useCase: 3

15.jūlijs sportā

Agris Suveizda

15.jūlijs sportā
Ingus Jakovičs
Foto: FIBA Europe

Piedāvājam atskatu uz 15.jūlija notikumiem Latvijas un pasaules sportā.

- Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ar rezultātu 78:72 uzvarēja Slovēnijas valstsvienībi un trešo gadu pēc kārtas sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu. Ar 20 gūtiem punktiem rezultatīvākais laukumā bija Ingus Jakovičs, bet viņam ar 16 punktiem piebalsoja Ojārs Siliņš.

- Pēc līguma parakstīšanas oficiāli par Latvijas futbola izlases galveno treneri kļuva Marians Pahars, kuram augustā apritēs tikai 37 gadi. Ar kādreiz izcilo uzbrucēju līgums ir parakstīts līdz šā kvalifikācijas cikla beigām, kā arī uz diviem nākamajiem. Par 90% Pahara asistentu loku sastādīs palīgi, kas kopā ar viņu strādāja Latvijas U-21 izlasē.

- Krievijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Iļja Kovaļčuks parakstījis četru gadu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas klubu Sanktpēterburgas SKA. Kovaļčuks nesen paziņoja par karjeras beigām Nacionālajā hokeja līgā, tādējādi atsakoties no 12 gadus ilga un 77 miljonus ASV dolāru vērta līguma ar Ņūdžersijas "Devils".

- Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" uz pārbaudes laiku pievienosies divi Čehijas hokejisti – 23 gadus vecais vārtsargs Jakubs Sedlāčeks un 28 gadus vecais uzbrucējs Patriks Valčaks. Pirmais visu karjeru Čehijas Ekstralīgā ir pavadījis "Zlin" komandā, bet pēdējais aizvadīto sezonu spēlēja Polijas klubā "Cracovia".

- Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas Lasvegasas Vasaras līgā aizvadīja Jānis Timma un viņa pārstāvētā Memfisas "Grizzlies". Memfisa ar 58:69 atzina Klīvlendas "Cavaliers" pārākumu, bet Timma spēli sāka pamatsastāvā, laukumā pavadīja 19 minūtes, guva divus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.