Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2400, Did:0, useCase: 3

14.maijs sportā

Agris Suveizda

14.maijs sportā
Latvija atzīmē vārtu guvumu pret Somiju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam īsu atskatu uz 14.maija notikumiem pasaules un Latvijas sporta dzīvē.

- Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu noslēdza ar izcīnītu punktu pret mājinieci Somiju (2:3). Latvija čempionātā ieņēma 11.vietu, bet par izlases labākajiem spēlētājiem atzina Kristeru Gudļevski, Kristapu Sotnieku un Lauri Dārziņu.

- Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva Čehija un Slovākija, kas izšķirošajos mačos uzvarēja attiecīgi Norvēģiju (7:0) un ASV (4:1). Čehi 1/4 finālā spēlēs pret Šveici, bet slovāki tiksies ar Somiju.

- Pirmo zaudējumu SMScredit.lv Virslīgā piedzīvoja Rīgas "Daugava", kas savā laukumā atzina "Ventspils" pārākumu (0:1). Vienīgos vārtus guva Ahmeds Abdultaofiks, bet mājiniekiem tika noraidīts Mants Savens.

- Cīņu par Stenlija kausu turpina Bostonas "Bruins", kas septītajā spēlē galotnē atspēlēja trīs vārtu deficītu un neticami izglābās pret Toronto "Maple Leafs" (5:4, pagarinājumā). "Bruins" tiksies ar Ņujorkas "Rangers", kas septītajā mačā pieveica Vašingtonas "Capitals" (5:0).

- Uzvaras attālumā no NBA savu konferenču fināliem ir nokļuvušas Maiami "Heat" un Memfisas "Grizzlies", kas tika galā ar Čikāgas "Bulls" (88:65) un Oklahomsitijas "Thunder" (103:97). Abās sērijās rezultāts ir 3-1.

- Kā jau to varēja paredzēt, galveno treneri atlaidis Anglijas Premjerlīgas klubs Mančestras "City". Roberto Mančīni tika atlaists pēc trīsarpus gadu darba, bet kā galvenais kandidāts uz viņa aizstāšanu tiek minēts Manuels Pelegrini.