Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kuba turpmāk ļaus sportistiem slēgt līgumus ar ārvalstu klubiem

Kuba turpmāk ļaus sportistiem slēgt līgumus ar ārvalstu klubiem
Kubas prezidents Rauls Kastro
Foto: AP / Scanpix

Kubas ministru padome pieņēmusi lēmumu palielināt sportistu atlagojumu un atļaut parakstīt līgumus ar ārvalstu klubiem. Jaunā kārtība stāsies spēkā no 2014. gada. Mērķis ir uzlabot sportiskos sasniegumus un radīt jaunus ienākumu gūšanas avotus.

Saskaņā ar jaunajiem notiekumiem, piemēram, olimpiskais čempions saņems atalgojumu 1,5 tūkstošus Kubas peso (apmēram 35 lati) mēnesī. Turpmāk būs ne tikai pamatalga, bet arī prēmijas. Olimpiskais čempions saņems prēmiju 2,5 tūkstošus peso (apmēram 58.5 lati).

Kubas sportistiem turpmāk būs tiesības noslēgt līgumus ar ārvalstu klubiem. Sportisti varēs paturēt 80 % no naudas summām, kas nopelnītas ārzemēs. Līdz šim, piemēram, vieglatlētikā sportists varēja paturēt tikai 15 % no ārvalstu sacensībās nopelnītās naudas.

Jaunā politika ir vērsta uz to, lai samazinātu kubiešu sportistu bēgšanu uz ārzemēm. Aizbēgušajiem sportistiem iepriekš tika liegts spēlēt nacionālajā izlasē, līdz ar to būtiski samazinājās valsvienību iespējas sasniegt augstus rezultātus.

Izmantotie resursi:
miamiherald.com, laikraksts "Granma"


, 2013-09-28 17:05, pirms 11 gadiem
Kubas beisbolisti var sākt ieņemt MLB. Algas pieaugums ar būs diezgan labs. rupji rēķinot jaunie ASV iekarotāji varēs saņemt vismaz kādas 30 000 reizes lielāku kāpostu.
, 2013-09-28 17:09, pirms 11 gadiem
Un Lv sportisti veel raud ka maz sannem
, 2013-09-28 17:58, pirms 11 gadiem
Sējēj, rīkojies!
, 2013-09-28 21:27, pirms 11 gadiem
Lipman,atkāpies!
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.