Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas šautriņu mešanas izlase Eiropas Kausā atgriežas ar 21. un 27. vietu

Latvijas šautriņu mešanas izlase Eiropas Kausā atgriežas ar 21. un 27. vietu
Publikācijas foto

No 20. līdz 24. septembrim Nīderlandē norisinājās WDF Eiropas Kauss šautriņu mešanā, kurā pēc vairāku gadu pārtraukumu atkal startēja Latvijas dāmu un kungu izlases. Diemžēl atgriešanās uz Eiropas skatuves Latvijas šautriņu metējiem sanāca ne pārāk veiksmīga un dāmu izlase ieņēma 21. vietu 26 izlašu vidū, bet kungi ierindojās 27. vietā 32 komandu konkuencē.

Turnīra pirmajā dienā abas Latvijas izlases aizvadīja komandu sacensības, kurās diemžēl cīņas apstājās jau ar grupu turnīru. Dāmas vispirms ar rezultātu 2:9 atzina Polijas pārākumu, bet vēlāk ar rezultātu 1:9 piekāpās arī Vācijas izlasei. Tikmēr kungi ar rezultātu 6:9 piekāpās zaudēja Beļģijas izlasei un ar 3:9 atzina kaimiņu lietuviešu pārākumu, bet grupas pēdējā spēlē pārliecinoši ar rezultātu 9:1 apspēlēja Grieķijas šautriņu metējus.

Turnīra otrajā dienā dāmas aizvadīja pāru sacensības, bet kungi startēja individuāli. Anda Seimane ar Kristīni Kuzmani turnīra 1. kārtā ar rezultātu 4:3 apspēlēja norvēģietes, bet 2. kārtā ar 0:4 atzina Vācijas spēlētāju meistarību. Tikmēr Irēna Bauze ar Zeltīti Stradi 1. kārtā ar rezultātu 4:2 pārvarēja Grieķijas barjeru, bet 2. kārtā atzina Norvēģijas vadošā pāra pārākumu. Diemžēl kungiem individuāli pie uzvaras spēja tikt vien Nauris Gleglu, kurš 1. kārtā pārliecinoši ar rezultātu 4:0 pārspēja Ungārijas spēlētāju, bet 2. kārtā tik pat pārliecinoši ar 0:4 piekāpās Somijas sportistam. No pārējiem Latvijas šautriņu metējiem Aigars Strēlis ar 2:4 zaudēja Norvēģijas pārstāvim, Guntars Stipins ar tādu pašu rezultātu piekāpās Čehijas sportistam, bet Madars Razma ar 3:4 atzina Skotijas izlases pārstāvja pārākumu.

Turnīra trešajā dienā dāmas piedalījās individuālajās sacensībās, bet kungi startēja pāros. Sāpīgus zaudējumus piedzīvoja Kristīne Kuzmane un Anda Seimane, kuras ar rezultātu 3:4 piekāpās attiecīgi Beļģijas un Ziemeļīrijas sportistēm, Irēna Bauze ar 0:4 atzina velsietes pārākumu, bet Zeltīte Strade turnīra 2. kārtā ar 1:4 zaudēja Ungārijas sportistei. Kungiem pāros Guntars Stipins un Nauris Gleglu ar rezultātu 1:4 zaudēja Turcijas pārim, bet Aigars Strēlis ar Madaru Razmu televīzijas tiešraidē ar 3:4 atzina serbu spēlētāju pārākumu.

Par Eiropas kausa ieguvējiem dāmu konkurencē kļuva Anglijas komanda, aiz sevis atstājot Nīderlandi un Velsu, bet kungiem labākie izrādījās mājnieki nīderlandieši, kuriem sekoja angļi un zviedri.

Latvijas dāmu izlases sastāvs: Irēna Bauze (Vaiņode), Kristīne Kuzmane (Vecpiebalga), Anda Seimane (Jēkabpils) un Zeltīte Strade (Lizums).
Latvijas kungu izlases sastāvs: Nauris Gleglu (Kolka), Madars Razma (Priekule), Guntars Stipins (Vecumnieki) un Aigars Strēlis (Priekule).
Latvijas izlases menedžeri: Ligita Vilks un Žanis Buklovskis

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Darts Organizācija.


, 2016-09-29 16:58, pirms 8 gadiem
where is the Riga city ??? No one from about 1 million city can throw darts good enough to represent their country ???

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.