Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Badmintoniste Šefere iekļuvusi Eiropas čempionāta 1/8 finālā

Badmintoniste Šefere iekļuvusi Eiropas čempionāta 1/8 finālā
Kristīne Šefere
Foto: Badminton Europe

Latvijas badmintona spēlētāji uzsākuši savas cīņas Eiropas čempionātā, kas risinās Francijā no 26. aprīļa līdz 1. maijam. Savā pirmajā spēlē Rīgas badmintoniste Kristīne Šefere 1/32 finālā uzvarēja armēnieti Lilitu Poghosjanu, bet 1/16 finālā pieveica arī maltieti Fiorellu Mariju Sadovsku.

Kristīnei Šeferei pirmā cīņa izvērtās spraiga un, lai izcīnītu uzvaru, bija jācīnās trijos setos 39 minūtes. Pirmajā setā Kristīne izvirzījās vadībā un, ejot pirmajā pārtraukumā, Kristīne bija vadībā ar 11:9. Pirms tam Kristīne bija ieguvusi vēl lielāku atrāvienu - 9:5. Taču seta otrajā pusē dominēja armēniete un, lai arī Kristīnei izdevās izrauties vadībā ar 17:15, pirmais sets noslēdzās ar rezultātu 18:21.

Otrajā setā Kristīne jau sākumā nodrošināja pārsvaru, atraujoties līdz 9:2, un pēcāk šo pārsvaru saglabājot, bet setu uzvarot ar 21:13. Trešā seta sākumā Kristīne ieguva nelielu pārsvaru 4:1, līdz 9:7 turpinājās sīva cīņa, taču pārtraukumā Kristīne devās jau pie rezultāta 11:7. Pēc pārtraukuma viņa turpināja atrauties, sasniedzot arī 16:7, bet izšķirošo setu Kristīne uzvarēja ar 21:13.

1/16 finālā Šefere spēlēs ļoti pārliecinoši divos setos ar 21:10 un 21:4 sagrāva Maltas badmintonisti Fiorellu Mariju Sadovsku. Šefere šobrīd pasaules rangā ir 167. vietā, bet Sadovski - 1000. vietā. Astotdaļfinālā latviete tiksies ar pasaules rangā 68. vietā esošo Petju Nedeļčevu no Bulgārijas vai Beatrisu Koralesu no Spānijas, kura rangā ieņem 43. vietu.

Otrdien notika arī vēl viena spēle - Latvijas talantīgais jaunietis, divkārtējais Latvijas čempions Niks Podosinoviks 1/32 finālā tikās ar Blagovestu Kisjovu no Bulgārijas. 26 minūšu ilgajā spēlē Podosinoviks piekāpās divos setos, pirmo zaudējot ar 11:21, bet otro ar 13:21. Pirmajā setā Niks vēl turējās līdz rezultātam 8:8, nevienu reizi neizvirzoties vadībā, pārtraukumā devās jau pie rezultāta 8:11, bet seta otrā pusē izcīnot tikai trīs punktus. Otrajā setā Nikam izdevās atspēlēties no 3:11 līdz 12:12, taču pēc tam gan Niks guva vairs tikai vienu punktu.

Latvija Eiropas čempionāta badmintonā ir pārstāvēta četrās no piecām badmintona disciplīnām, izņemot vīriešu dubultspēles. Eiropas čempionātā ir iespēja piedalīties tikai 48 badmintonistiem vienspēļu turnīros, un 32 pāriem dubultspēļu turnīros. Lai kvalificētos uz Eiropas čempionātu badmintonā, Latvijas badmintonistiem, piedaloties turnīros tuvās un tālās valstīs, bija jāizcīna pēc iespējas augstāka vieta Pasaules badmintona federācijas reitingā.

Ja badmintona spēlētāji zaudē spēli, tad turnīrs viņam līdz ar to ir beidzies. Noteikumi Eiropas badmintona čempionātā, tāpat kā citos lielajos badmintona turnīros, ir skarbi - netiek izspēlētas visas vietas, pat nenotiek spēle par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas saņem abi pusfinālu zaudētāji.


, 2016-04-26 22:42, pirms 8 gadiem
kkur rāda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-27 01:47, pirms 8 gadiem
, 2016-04-27 15:23, pirms 8 gadiem
Savādi, ka Kristīnei 2. kārtā tik vāja pretiniece pagadījusies, bet Eiropas TOP-16 ir milzīgs sasniegums Latvijas badmintonam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Noslēgusies Rīgas ģimeņu sporta diena – aktīvās atpūtas un kopā būšanas svētki

Pārceltaja brīvdienā, 6. maijā Sporta klubs Jari bija lepns par iespēju “Beach Arena” telpās organizēt krāšņu Rīgas ģimeņu sporta dienu, kurā piedalījās vairāk par 70 Rīgas ģimeņu, sniedzot iespēju tām pavadīt laiku kopā, veicinot veselību un fizisko aktivitāti.
Godalgoto trijnieks vīriešiem. Foto: Mareks Gaļinovskis.

Par Latvijas čempioniem 24h rogainingā kļūst Šmaukstelis un Lauders, savācot visus kontrolpunktus

20 stundās un 10 minūtēs pieveikti 124 kilometri, apmeklēti pilnīgi visi kontrolpunkti un savākti maksimāli iespējamie ieskaites 520 punkti – tas pa spēkam bija Guntim Šmaukstelim un Kārlim Lauderam no komandas „Šmauders”, kuri kļuva par Latvijas čempioniem rogainingā vīrīešu komandām.
Godalgoto trijnieksU16 meitenēm. Foto: Latvjias Dambretes federācija.

LČ 64 lauciņu dambretē spraigākas cīņas jaunietēm, divās grupās līderēm vienāds punktu skaits

Vakar Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu čempionāta fināls klasikā 64 lauciņu dambretē vairākās jauniešu grupās, vissīvākajām cīņām par uzvaru norisinoties meitenēm U13 un U16 grupā, kur pirmo divu vietu ieguvējas nopelnīja vienādu punktu skaitu.