Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Notiks džudo turnīrs "Golden Score"

Notiks džudo turnīrs "Golden Score"
Jevgeņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

26. septembrī Ķīpsalas hallē notiks 4. starptautiskais turnīrs "Golden Score", kurā piedalīsies augsta līmeņa Eiropas un Āzijas džudisti un labākie Latvijas sportisti. Turnīra noteikumi nedaudz atšķiras no oficiālajiem džudo noteikumiem.

Cīņās darbosies "Golden Score" princips, kas nozīmē, ka cīņa beidzas pēc pirmās tiesnešu novērtētas darbības. Sacensību dalībniekiem nav tiesību kļūdīties. Šīs izmaiņas noteikumos padara turnīru dinamiskāku un vairāk orientētu uz skatītājiem nekā parastas džudo sacensības.

Turnīra ārzemju dalībnieku vidū - Atēnu Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs, pasaules vicečempions, septiņu Eiropas čempionātu medaļu ieguvējs Ariels Zeevi un divkārtējais Eiropas vicečempions Joeļs Razvozovs no Izraēlas, Latvijā mazpazīstami Āzijas čempionāta bronzas medaļu ieguvēji no Uzbekistānas Šokirs Muminovs un Mirali Šaripovs, kā arī jau "Golden Score" publikai jau pazīstami Valentīns Grekovs (Ukraina) un Sergejs Šundikovs (Baltkrievija), kas pirms mēneša Roterdamā izcīnija pasaules vicečempiona titulu.

Latvijas godu aizstāvēs Eiropas čempionāta medaļnieki Jevgēnijs Borodavko un Deniss Kozlovs, Eiropas junioru meistarsacīkšu vicečempions Aigars Mīlenbergs un daudzi citi.

Turnīrā programmā ir ne tikai cīņas, bet arī krāšņā atklāšana, lāzera šovs, konkursi, bet galvenais ārpus sacensību programmas ir izcila Latvijas sportista, Sidnejas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Vsevoloda Zeļonija atvadas no tatami.

Informāciju sagatavoja:
Darja Davidova, Latvijas Džudo federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


, 2009-09-25 11:40, pirms 15 gadiem
krīzes laikā lāzeršovs un krāšņa atklāšana
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.