Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Notikušas kamanu suņu sacensības

Latvijas Kamanu suņu sporta federācija sadarbībā ar Baložu pilsētas Sporta iniciatīvu centru un e-zoopreču veikala majasmilulis.lv atbalstu 20. septembrī rīkoja sacensības "Baložu kauss 2008", lai noskaidrotu labākos.

Lai stiprinātu sportisko konkurenci, savu dalību sacensībās bija pieteikuši arī sportisti no daudz pieredzējušākām Lietuvas un Igaunijas kamanu suņu biedrībām.

Pirmie Baložu piepilsētas meža trasē, kur tikai divas stundas iepriekš bija noslēdzies pilsētas velokross kalnu divriteņiem, devās vīriešu baikdžoringa pārstāvji. Uzvaru līkumotajā un smilšainajā trasē izcīnīja Lietuvas vicečempions latvietis Raitis Šmits ar Sibīrijas haskiju Šukeru, aiz sevis atstājot igauni Viljāru Krohvu ar suni Esy, kuram savukārt piecas sekundes zaudēja Ģirts Eldmanis ar Aļaskas malamutu Rūnu. Godalgoto vietu sadalījums varēja būt citāds, ja nebūtu dalībnieku kritienu un braucienu krūmos dēļ nesaprašanās ar suni.

Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Ilze Dombrovska ar rudo Sibīrijas haskiju Caruso, aiz sevis atstājot Lietuvas čempioni Jūliju Križinauskaiti un Ilzi Sausiņu. Tieši Ilze un Raitis kopā ar vēl vienu Latvijas pārstāvi Hariju Krišbaumu oktobra sākumā Čehijas pilsētā Decinā cīnīsies Eiropas čempionātā kā Latvijas pārstāvji baikdžoringa klasē.
Vīriešu konkurencē kanikrosā bija visraibākais suņu šķirņu sadalījums: Vācu aitusuns, Sibīrijas haskijs, bīgls, Austrālijas aitusuns un pat pūdelis.

Suņa izmēriem nav nozīmes, kamēr vien suns skrien ātrāk par savu saimnieku. Uzvaru pelnīti izcīnīja pārstāvis ar ne kamanu suni - Gundars Ošmucnieks ar Vācu aitusuni, apsteidzot pasaules čempionātā pabijušo lietuvieti Ramūnas Juskavičus ar bīglu un Intaru Cimmermani ar Sibīrijas haskiju Koniju.

Sievietēm pārāka bija Egija Gailuma ar metisu Foksu, pierādot, ka svarīgāka par suņa šķirni ir laba sagatavotība un sadarbība ar savu četrkājaino draugu. Otro vietu ieņēma Victoria Voronova no Lietuvas, bet trešo Anete Tauriņa, kuru bija ieradušies atbalstīt speciāli tērpta vīriešu karsējkomanda.

Skūteru klasē visas godalgotās vietas tika Lietuvas pārstāvjiem, bet, apdzenot Igaunijas komandu un tikai 10 sekundes zaudējot pieredzējušākiem lietuviešiem, ceturto vietu ieguva Latvijas pārstāvis ar Korland Rein audzētavas malamutiem.
Dienas "saldajā ēdienā" bija palikusi tikai viena disciplīna - labākā Lietuvas velokomanda pret Latvijas debitantiem. Lai arī Lietuvas četrinieks bija fiziski pārāks, liela nozīme šeit ir komandas saliedētībai un komandu klausīšanai pajūga vadītājam.

Latvijas tīršķirnes Sibīrijas haskiju komanda speciāli audzētajiem "eirodogiem" galu galā piekāpās tikai par divām minūtēm, lai arī spēja turēties līdzi divas trešdaļas tieši sarežģītākās trases daļas.

Kamanu suņu sacensībās var piedalīties jebkurš interesents neatkarīgi no suņa šķirnes. Nākamās sacensības ir paredzētas jau sniega apstākļos īstajās pajūgu kamanās un skidžoringā (slēpošana kopā ar suni) un atkarībā no laika apstākļiem notiks 2009.gada janvārī vai februārī. Sīkāk sekojiet līdzi informācijai Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas mājas lapā sleddog.lv


, 2008-09-24 13:29, pirms 16 gadiem
Sacensību kopvērtējuma tabula skatāma spiežot uz sekojošās saites: sleddog.lv
, 2008-09-24 20:33, pirms 16 gadiem
Raksta autors varēja paskaidrot ko dara disciplīnās. Baikdžorings- saimnieks uz velo, suns pavadā skrien pa priekšu. Kanikross- kārtīgs kross duetā ar suni. Bet kā ir skūteros??
Lai veicas mūsējiem starptautiskos mačos! Cerams, ka sagaidīsim brīdi, kad latvieši startēs kamanu sporta prestiža sacensībās ''Iditarod"
, 2008-09-24 22:55, pirms 16 gadiem
Es te biški papētīju virtuālos sporta kalendārus un tāpēc precizēšu par Eiropas čempionātu. No 10- 12.oktobrim Čehijā notiks Eiropas kanikrosa un baikdžoringa federācijas rīkotais Eiropas čempis. Mājaslapa ecf.cc: ECF - European Canicross and Bike-Joring...
Bet no 29.-30. novembrim Vācijā notiks otrs Eiropas čempis, ko rīko Eiropas kamaņu suņu braucēju savienība (European Sled Dog Racing Association)
čempja mājaslapa em-rastede.de
, 2008-09-25 10:05, pirms 16 gadiem
Nu ja raksta autors preses relīzei būtu pielicis klāt kādu bildi kas bija komplektā, viss būtu daudz skaidrāks
Jā, kabaddis, tev par čempjiem pilnīga taisnība. Arī kamanu suņiem tā pat kā Boksā ir vairākas federācijas. Lielākā un prestižākā ir IFSS, kur ESDRA ir kā biedrs.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.