Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Katara nepadodas, kandidēs uz 2024. gada olimpiādes rīkošanu

Katara nepadodas, kandidēs uz 2024. gada olimpiādes rīkošanu
2022. gada Pasaules kausa stadiona makets
Foto: Reuters/Scanpix

Ja neizdodas vienu vai divas reizes, droši mēģini trešo. Katara oficiāli pieteikusies uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu.

Katara uz vasaras olimpiādes organizēšanu pretendēja arī 2016. un 2020. gadā, taču cieta neveiksmi. Kataras Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Saūds bin Abdulrahmans al-Tani svētdien paziņoja, ka Katara mēģinās vēlreiz: "Mēs mēģinājām divreiz un turpināsim to darīt, nepadosimies. Mūsu vīzija ir Kataru padarīt par sporta centru."

Katara 2020. gada olimpiādi vēlējās rīkot oktobrī, lai izvairītos no arābu valsts ierastā karstuma, kas ir vasaras mēnešos. Mazā valsts 2014. gadā rīkos pasaules peldēšanas čempionātu īsajā baseinā, bet gadu vēlāk uzņems pasaules labākos handbolistus.

Katara neieguva tiesības rīkot 2017. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā, toties sensacionāli uzvarēja sacensībā tikt pie 2022. gada Pasaules kausa futbolā finālturnīra rīkošanas.

"Esam apņēmušies kandidēt uz vēl vairāku sporta veidu čempionātu rīkošanu, par ko informēsim vēlāk," piebilda Saūds.

Izmantotie resursi:
Reuters


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-24 18:00, pirms 12 gadiem
kad naudu nav kur likt...
, 2012-06-24 18:09, pirms 12 gadiem
Spararats rakstīja: kad naudu nav kur likt...
vismaz cenšas izlietot savu bagātību lietderīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-24 19:50, pirms 12 gadiem
Olimpiāde oktobrī nekas ārkārtējs nebūtu. Sidnejā bija septembra otrajā pusē līdz 1.oktobrim. Savulaik Melburnā vispār novembrī-decembrī. Tas saistīts ar atšķirīgajiem gadalaikiem dienvidu puslodē, bet vienalga... Netiek piedāvāts taču šī gada OS pārcelt, bet laicīgi ieplānot grafikus pēc vairāk kā 10 gadiem.
, 2012-06-24 20:47, pirms 12 gadiem
ljames237 rakstīja: vismaz cenšas izlietot savu bagātību lietderīgi.
tas būtu tāpat kā limbažos uzbūvēt 60000 ietilpīgu stadionu
, 2012-06-24 20:48, pirms 12 gadiem
ljames237 rakstīja: vismaz cenšas izlietot savu bagātību lietderīgi.
tas tavā skatījumā ir liederīgi? Tuksneša vidū uzbūvēt olimpisko pilsētu ar visiem stadioniem, arēnām?
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.