Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Igaunijā veiksmīgi jauno sezonu uzsākuši Latvijas tramplīnlēkšanas un ziemeļu divcīņas klubi

Pirms dažām dienām notika pirmās šīs sezona sacensības lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un ziemeļu divcīņā, kuras rīko Igaunijas slēpošanas federācija. Šis bija pirmais no šosezon paredzētajiem deviņiem etapiem bērniem un jauniešiem.

Jau ilgu gadu garumā izveidojusies cieša draudzība Latvijas un Igaunijas lēcējiem un divcīņniekiem arī šogad nes savus augļus. Pateicoties igauņu viesmīlībai, Latvijas sportistiem ir iespēja startēt bērnu un jauniešu sacensībās, rādot lieliskus sniegumus ne tikai uz maziem tramplīniem (līdz 15 metru jaudas, kādi ir Latvijā (Ogrē un Siguldā)), bet arī uz nedaudz lielākas jaudas tramplīniem, tādējādi izaicinot sevi un sasniedzot jaunus mērķus.

Šogad, sezonu sākot, sacensībās Igaunijas pilsētā Elvā piedalījās 35 sportisti 5 vecuma kategorijās:
• MN8 – 7 gadi un jaunāki zēni un meitenes;
• MN10 – 8-9 gadi veci zēni un meitenes;
• MN12 – 10-11 gadi veci zēni un meitenes;
• MN14 – 12-13 gadi veci zēni un meitenes;
• un OPEN (atklātā klase) – 14 gadi un vecāki zēni un meitenes.

No Latvijas startēja 13 dalībnieki no četriem klubiem – Ogres, Siguldas, Ikšķiles un Līgatnes klubiem.
Jaunākajā MN8 vecuma grupā Latvijai nebija neviena pārstāvja, tāpēc pjedestāls tika sadalīts mājiniekiem.
N10 (meitenes) sacensības gan lēkšanā, gan divcīņa vinnēja Igaunijas pārstāve Lenne Linda Orgse, kamēr otro vietu ieguva Siguldas “Lidojošā slēpotāja” sportiste Sonora Nagle.

M10 zēniem 12 dalībnieku vidū no mūsu valsts bija vislielākā pārstāvniecība – Markus Broks (Lidojošais slēpotājs, Sigulda) izcīnīja uzvaru lēkšanā, aiz sevis atstājot igauni Rūbertu Tederu, bet trešo vietu ieguva Ralfs Aupe (Ikšķile). Divcīņā godalgu sadalījums nedaudz mainījās, un uz pirmajām divām vietām izvirzījās mājinieki igauņi, kamēr vietu trijniekā nosargāja un trešo vietu nopelnīja siguldietis Markuss Broks.

N12 klasē divas Latvijas pārstāves pārspēja mājiniece Karolina Rometsa, kura bija labākā gan lēkšanā, gan divcīņā summā. Mūsu meitenēm nācās pacīnīties par otro un trešo vietu. Aelita Krasiļščikova (Ikskilec, Ikšķile) bija otrā pēc lēkšanas, bet viņas komandas biedrene Demija Ansone, labi noskrienot 2 km garo distanci, apsteidza Aelitu un no 3.vietas pakāpās uz otro.

N14 klasē startēja 3 meitenes no Latvijas, sacenšoties ar 3 vienaudzēm no Igaunijas. Šī bija viskuplāk pārstāvētā vecuma klase uz 25 metru jaudas tramplīna. Lēkšanā Alise Krasiļščikova (Ikskilec, Ikšķile) un Kamila Krustiņa (Ogres stils) ierindojās 1. un 2 vietā. Divcīņā pēc lēkšanas vadībā atkal bija Krasiļščikova, taču lēnā skriešana viņu nobīdīja uz piekto vietu. Tikmēr Krista Lamstere (Ogres stils) ar labāku lēcienu divcīņā nekā individuāli pēc lēkšanas divcīņā bija otrā pirms krosa un, lieliski noskrienot 3 km distanci, spēja noturēties godalgotajā 3. vietā.

OPEN jeb atklātajā klasē startēja 2 dalībnieki – Sandis Kauliņš (Ogres stils, Ogre) un Kerstins Miško (Igaunija). Gan lēkšanā, gan divcīņa Sandis bija pārliecinošs līderis ar dienas tālākajiem lēcieniem 24 un 23,5 metri uz 25 metru jaudas tramplīna.

Informāciju sniedza:
Margarita Sokolova
Ziemeļu divcīņas trenere
Tālr. 22329345
e-pasts: info@skijumping.lv


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.