Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bergmanis: "Sporta pasaule nedaudz pazaudējusi sajūtu par patiesajām vērtībām"

Bergmanis: "Sporta pasaule nedaudz pazaudējusi sajūtu par patiesajām vērtībām"
Raimonds Bergmanis
Foto: Dmitrijs Suļžics, f64

LETA. Sporta pasaule ir nedaudz pazaudējusi sajūtu par patiesajām sporta vērtībām, šodien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā pauda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka Latvijas sportistu sasniegumi, salīdzinot ar citu valstu iespējām, ir apbrīnojami. Viņš atzinīgi atsaucās par Latvijā aizvadītajiem starptautiskajiem sporta pasākumiem, uzsverot, ka atkārtota to uzticēšana Latvijai liecina par kvalitāti.

Ministrs pauda cerību, ka šogad izdosies realizēt pārmaiņas Sporta likumā, vienlaikus norādot, ka viņš cer šogad sākt arī divu lielu sporta infrastruktūru izveidi aizsardzības nozarē.

Uzrunā LOK Ģenerālās asamblejas viesiem Bergmanis uzsvēra, ka sportā un arī citur vienmēr ir jāatceras par vērtībām.

"Esam drusku pazaudējuši sajūtu, kas ir tās patiesās vērtības - saskaramies ar dopinga skandāliem, negodīgu spēli. Kur tad mēs ejam? Dzirdam par visādiem notikumiem arī Latvijā dažādās federācijās, redzam, kā uzvedas atsevišķi cilvēki. Mēs nedrīkstam aizmirst par godīgu spēli," teica politiķis.

Bergmanis uzslavēja arī Izglītības un zinātnes ministrijas darbu, atgādinot arī par Liepājā nesen atklāto, viņaprāt, labāko sporta manēžu Baltijas valstīs. "Pie lielas skolas, pareizi ieguldot līdzekļus, ir panākts labs rezultāts," teica ministrs.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-03-23 21:23, pirms 6 gadiem
Bergmanis- tā ir laba vērtība.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma Eiropas tūres posmā zaudē pirmajā kārtā

LETA. Latvijas šautriņu metējs Madars Razma piektdien Austrijā Eiropas tūres piektajā posmā piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).