Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijai 2.vieta pasaules reitinga turnīrā Latīņamerikas dejās Rīgā

Latvijai 2.vieta pasaules reitinga turnīrā Latīņamerikas dejās Rīgā
M.Smolko/V.Puhovika.

Svētdien Rīgā notikušajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrā World open Latīņamerikas (LA) dejās Latvijas labākais pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika no 60 dalībniekiem izcīnīja otro vietu, bet profesionāļiem “Super Grand prix” Standartdejās (ST) Ilmārs Ozols un Santa Dmitrijeva 16 pāru konkurencē iekļuva pusfinālā un ieņēma 8.vietu.

Vakar izstāžu centrā Ķīpsalā noslēdzās trīs dienas ilgušais 33.Starptautiskais sporta deju festivāls “Baltic Grand prix 2014”, kas kopumā pulcēja vairāk kā 1000 deju pāru no 30 pasaules valstīm un 4 kontinentiem. Svētdien galvenie notikumi bija “Super Grand prix” profesionāļiem ST dejās un WDSF World open reitings LA dejās pieaugušajiem. Vislielāko iespaidu atstāja un skatītāju simpātijas izpelnījās Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Donatas Veželis un Lina Hatkevičiute no Lietuvas, kas ar savu lielisko un azartisko sniegumu pelnīti svinēja pārliecinoši uzvaru profesionāļiem ST dejās. Ļoti līdzīgajā cīņā par pārējām godalgām Somijas pāris Luka Rosinjoli un Merje Stifa, pateicoties labākam rezultātam noslēdzošajā piektajā dejā Kviksteps, spēja apsteigt Krievijas dejotājus Denisu Donskoju un Mariju Gaļcevu, bet puspunkts līdz trijniekam pietrūka Stīvam Godē un Marioarai Čeptenē (Francija). Pavisam nedaudz līdz finālam pietrūka Latvijas pārim Ilmāram Ozolam un Santai Dmitrijevai, kuri ieņēma 8.vietu. Viņi vislabāko vērtējumu saņēma Lēnajā valsī un Kvikstepā, bet Tango un Lēnajā Fokstrotā nedaudz zemākais vērtējums liedza mūsu pārim iekļūt sešu labāko vidū.

Pieaugušajiem LA dejās galvenajiem favorītiem un pasaules reitinga septītajam pārim Staņislavam Nikolajevam un Jeļenai Zjuzjukinai (Krievija) uz papēžiem centās mīt Latvijas čempioni un pasaules reitinga devītais pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika. Krievi bija pirmie visās piecās dejās un izcīnīja uzvaru, bet mūsējie skatītāju ovāciju sarūpēti divās dejās Sambā un Ča-Ča-Čā bija diezgan tuvu uzvarētājiem. Trešo vietu ieguva Pasaules kausa ieguvēji 10 deju programmā Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova no Igaunijas, bet tūdaļ aiz trijnieka ierindojās pazīstamais Latvijas dejotājs Jevgēņijs Suvorovs, kas ar Jevgēņiju Libmanu otro gadu pārstāv Izraēlu.

Pirmajā dienā pieaugušajiem WDSF reitingā 10 dejās otro vietu izcīnīja Marts Puniņš un Dana Jākobsone, bet sestdien ST dejās finālā piektie bija Edgars Līnis un Elīza Ancāne, aiz sevis 6.vietā atstājot Madaru Freibergu, kas ar Dariušu Miku pārstāv Poliju. Jauniešu grupā (16-18 g.) abās programmās finālā iekļuva un vislabāko vietu no Latvijas ieguva Everts Gulbis ar Elīnu Kalvāni, kuriem 4.vieta LA dejās un 6.vieta ST dejās 70 pāru konkurencē, bet LA dejās jauniešiem finālā bija un sestajā vietā ierindojās Karls Aņiščenko un Estere Klapere.


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.