Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"NB darts" turnīra piektajā posmā uzvar Gražuls

"NB darts" turnīra piektajā posmā uzvar Gražuls
Foto: www.thewaggon.net

Pagājušajā ceturtdienā 18. jūnijā NB biljarda klubā (Sķūņu ielā 9) notika darts turnīra 5. posms. Šajās sacensībās pārāks bija Mareks Gražuls, kurš finālā ar 3:2 pārspēja Ronaldu Mežalu.

Šoreiz sacensībās piedalījās 24 dalībnieki no kuriem divi bija debitanti. Apakšgrupu spēlēs vidējasi virs divdesmit padevās vairākiem spēlētājiem no kuriem labākais bija Madarma Razmam - 24,73 spēlē pret Uldi Zeitmani, kura vidējais - 23,37 bija otrs labākais apakšgrupu spēlēs. Vēl Marekam un Ronaldam vidējais bija 21,32 un Paulam Beķerim 20,07. Apakšgrupus spēlēs nevienu legu nezaudēja Imants Nikolajevs un Ieva Brikmane-Buklovska.

Pusfināli

Madars Razma (23,13) 1:3 Ronalds Mežals (23,95)
Mareks Gražuls (19,52) 3:0 Ilvars Draulis (16,83)

Spēle par 3. vietu

Madars Razma (20,62) 3:1 Ilvars Draulis (18,90)

Fināls

Fināls izvērtās ļoti interesants un dramatisks. Pirmo legu savā labā ar 17. šautriņu pabeidza Mareks - nobeigums no 84 ar divām šautrām). Arī otro legu pabeidzot ar 24. šautriņu uzvarēja Mareks. Mareks arī ļoti labi uzsāka trešo legu un jau likās, ka spēle noslēgsies trīs legos par labu Marekam, bet pievīla dubultie un Ronalds pabeidzot ar 25. šautriņu samazināja rezultāta starpību 1:2. Arī ceturto legu Mareks varēja noslēgt savā labā taču atkal pievīla dubultie un Ronalds izlīdzināja rezultātu 2:2 pabeidzot legu ar 27. šautriņu.

Lai noteiktu kurš sāks izšķirošo legu abi dalībnieki meta pa vienai šautriņai uz centru. Šajā mikromačā uzvarēja Mareks iemetot "bulli". Mareks izšķirošo legu sāka iemetot 100 uz ko Ronalds atbildēja 140. Nākamajā piegājienā Mareks iemeta 137 uz ko Ronalds atbildēja ar 125. Trešajā piegājienā Mareks iemeta 118 atstājot 146 punktus, bet Ronalds šoreiz spēja atbildēt tikai ar 60 punktiem un atstājot sev 176 punktus. Uz nākamo mareka metienu 58 Ronalds atbildēja ar vēl vienu 60 atstājot sev 116 punktus. Taču Mareks Ronaldam vairs neatstāja iespējas un izšķirošo legu pabeidzot no 88 pēdējo bultu iemetot "bullī" izcīnīja ilgi kāroto uzvaru. Piektais un izšķirošais legs tika pabeigts ar 15. šautriņu.

Ronalds Mežals (20,86) 2:3 Mareks Gražuls (23,24)

Statistika

Mareks šajā turnīrā uzvarēja 15 no 20 legiem un bija vienīgais kurš iemeta 180, jeb maksimumu, kā arī viņam bija turnīra lielākais kopējais vidējais 21,19. Augstākais vidējais vienā spēlē bija Madaram - 24,73. 100 un vairāk punktus vienā piegājienā guva Ilvars Draulis - 25 reizes. 140 un vairāk punktus pa piecām reizēm guva Madars un Ronalds. Ātrākais legs ar 14. šautriņu padevās Marekam, kā arī viņam ir augstākais nobeigums 98 ar divām šautrām.

Kopvērtējums

Turnīra kopvērtējuma pirmajā vietā ar 54 punktiem ir nostiprinājies Madars Razma, kuram atlikušajos divos posmos pietiek iegūt četrus punktus lai būtu nesasniedzams. Tākā atlikuši vairs tikai divi posmi līdz premjerlīgas sacensībām, tad maz ticams, ka kāds spēs aspteigt Madaru jo otrā vieta atpaliek par 20 punktiem.

Ar 34 punktiem otrajā esošais Mareks pēc piektā posma ar 2 punktu pārsvaru ir apsteidzis trešajā vietā ar 32 punktiem esošo Imantu.

Savukārt par ceturto vietu kopvērtējumā vēl ļoti reāli pacīnīties ir četriem dalībniekiem, jo pašlaik ceturtajā vietā ar 20 punktiem atrodas Ronalds Mežals, piektajā vietā ar 19 punktiem Jurijs Botvinko Dalītā sestajā vietā ar 18 punktiem Žanis Buklovskis un Pauls Beķeris.

Nav izslēgts arī, ka cīņā par kopvērtējuma ceturto vietu vēl var iesaistīties 8. vietā ar 16 punktiem esošais Uldis Zeitmanis, kā arī dalītajā 9. vietā ar 14 punktiem esošie Oļegs Piroženoks un Ieva Brikmane-Buklovska.

Premjerlīga

Pēc septiņu sacensību kopvērtējuma četri reitinga labākie kvalificējas NB Premjerlīgas pamatturnīram. Pērējiem būs iespēja piedalīties kvalifikācijā, lai noskaidrotu vēl 4 premjerlīgas dalībniekus. Premjerlīgas sacensības notiks 4. jūlijā. Kvalifikāciajs sacensībās par atlikušajām 4 vietām premjerlīgas pamatturnīrā var piedalīties ikviens.

Nākamais NB darts līgas posms notiks 25. jūnijā Vecrīgas NB biljarda kluba telpās Šķūnu ielā 9. Pieteikšanās sacensībām līdz plkst. 20:00.

Informāciju sagatavoja:
Žanis Buklovskis


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.