Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Levša kļūst par Eiropas vicečempionu ziemas triatlonā

Levša kļūst par Eiropas vicečempionu ziemas triatlonā
Anatolijs Levša
Foto: sportaparvalde.lv

Nedēļas nogalē Zviedrijas pilsētā Esterzundā norisinājās Eiropas čempionāts ziemas triatlonā, kurā piedalījās arī vairāki Latvijas sportisti. Vislabākais starts padevās Anatolijam Levšam, kurš savā vecuma grupā ieguva otro vietu.

Eiropas čempionāts ziemas triatlonā no 19. līdz 20. martam norisinājās Zviedrijas pilsētā Esterzundā. Sportisti sacentās dažādās vecuma grupās: jauniešu, elites un veterānu. U-23 un Elites grupas pārstāvjiem bija jāsacenšas sešu kilometru skriešanā, 10 km braucienā ar riteni, kā arī astoņu kilometru slēpošanas distancē. Veterāni sacentās 3,5 kilometru skriesanas distancē, 7,5 kilometru braucienā ar riteni, kā arī 5,3 kilometru slēpojumā.

Anatolijs Levša vecuma grupā no 50 līdz 54 gadiem uzrādīja otro labāko laiku. Distanci viņš veica 1:03:06 stundās, par mazāk nekā minūti apsteidzot Lihtenšteinas sportistu. 1958. gadā dzimušais daugavpilietis apsteidza arīdzan Zviedrijas, Krievijas un vēl vienu Latvijas sportistu Ilmāru Glāzeru (5. vieta). Kopumā šajā grupā startēja astoņi dalībnieki. Levša ir regulārs pasaules un Eiropas līmeņa turnīru laureāts triatlonā, ultratriatlonā, slēpošanā un biatlonā veterānu konkurencē.

Citiem Latvijas pārstāvjiem tik labi neklājās. Tā, piemēram, sieviešu elites sacensībās pārliecinošā pēdējā, septītajā vietā palika bijusī Latvijas izlases biatloniste Līga Glāzere. Elites grupas sacensībās vīriešiem 20 dalībnieku konkurencē labākais no latviešiem bija Jānis Ozoliņš, kurš ierindojās 17. pozīcijā.

Lielāko daļu no zelta medaļām savāca Krievijas sportisti.

Izmantotie resursi:
Triathlon.org - The Official Triathlon Resource


, 2011-03-21 16:51, pirms 13 gadiem
Retais, kurs, sasniedzis pensijas gadus, neturpinas vaimanat par dzivi, par visu.
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.