Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Labdarības akcijas "Laimīga ģimene" ietvaros Daugavpilī arī sporta pilsētiņa

Sestdien 21. augustā Daugavpils centrālajā parkā norisināsies labdarības akcija – festivāls „Laimīga ģimene”, un viena no tā sastāvdaļām būs arī "sporta pilsētiņa".

2007.gada augustā Daugavpils centrālajā parkā daudzbērnu ģimenēm, ģimenēm ar audžubērniem, maznodrošinātām ģimenēm un visiem, kam vajadzīga sociālā palīdzība, notika pirmais festivāls "Laimīgā ģimene". Akciju atbalstīja pašvaldības iestādes, uzņēmēji no Daugavpils un Rīgas, organizācijas un privātpersonas no Norvēģijas, dažādu konfesiju kopienas, partiju biedrības un sabiedriskās organizācijas no Latvijas. Līdz ar to svētki izdevās neaizmirstami un krāšņi, atpūta apvienoja bērnus un pieaugušos - notika īsta ģimenes atpūta brīvdienās, ko pavadīja koncerti, sacensības, mākslas darbnīcas un neizpalika arī bez dāvanām un pārsteigumiem. Spēkā esošajiem dažādiem apstākļiem, tai skaitā arī ekonomiskajiem, tika piedāvāts festivāla rīkošanu pārcelt uz 2011.gadu, taču pēc daudzajiem lūgumiem tika nolemts sarīkot pasākumu jau šogad.

Pilsētas centrālajā parkā tiks gaidīti visi. Izklaides pasākumu klāsts būs ļoti plašs – dažādi konkursi, izstādes, paraugdemonstrējumi, ekskursija pa dzimtsarakstu nodaļu, bezmaksas saldējumi visiem sanākušajiem viesiem, kā arī daudz kas cits. Visiem sportiskas aktivitātes cienītājiem tiks piedāvāta „sporta pilsētiņa”.

Sporta pilsētiņā tiks pārstāvēti 11 sporta veidi – futbols, basketbols, volejbols, šahs-dambrete, svarcelšana, cīņa, paukošana, hokejs, bokss, airēšana, kā arī orientēšanās. Pasākuma viesiem būs iespēja ne tikai vērot paraugdemonstrējumus, piemēram, svarcelšanā, paukošanā, cīņā un boksā, bet arī pašiem izmēģināt airēšanas trenažieri, uzspēlēt futbolu, volejbolu, basketbolu, hokeju, kā arī izbaudīt, kā tas ir paukoties. Tāpat būs iespēja izmēģināt savus spēkus orientēšanās sportā, jautrajās stafetēs, kā arī boksa ringā. Protams, ka būs sarūpētas arī balvas. Visus labākos apbalvos Daugavpils sporta slavenības, kuras nesušas pilsētas godu pasaules mērogā – Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva, pasaules un Eiropas vieglatlētikas čempionātu dalībnieks Dmitrijs Jurkevičs, kuram pieder Latvijas rekords 1500 metru distancē, kā arī ilggadējais Latvijas izlases futbolists Aleksandrs Isakovs. Būs arī citi pazīstami sportisti, starp viņiem arī spīdvejists Andžejs Ļebedevs. Gan ar viņu, gan ar spīdveja braucamo, gan arī ar citiem slavenajiem sportistiem būs iespēja arī nofotografēties.

Šis pasākums ir lieliska iespēja jautri atpūsties ar ģimeni, kā arī tikt pie patīkamām balvām. Sākums plkst. 12, bet aktivitātes norisināsies līdz pat 16.


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.