Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Dobeles sportisti dominē Latvijas ziemas čempionātā šaušanā

Dobeles sportisti dominē Latvijas ziemas čempionātā šaušanā
Dobeles sportisti. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 17. un 18. februārī, Dobeles šautuvē norisinājās Latvijas ziemas čempionāts šaušanā ar mazkalibra ieročiem, kur visvairāk uzvaru un arī medaļu izcīnīja mājnieki dobelnieki, dažās grupās pat aizņemot visu goda pjedestālu.

Vingrinājumā ar mazkalibra šauteni no šaušanas stāvokļa “guļus” 50 metru distancē uzvarētāja bija Sindija Čīma no Dobeles, otrajā vietā ierindojās Milena Timergalejeva no Krāslavas, bet bronza tika Dženetai Evardsonei no Dobeles. Vīriešu konkurencē zelta medaļa dobelniekam Guntim Inauskim, sudrabs Jāņa Lasmaņa kontā no Dienvidkurzemes novada, bronza tika vecmeistaram Ērikam Filipēnokam no Dobeles komandas.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni no trim stāvokļiem (no ceļa, guļus un stāvus) sieviešu konkurencē uzvarēja Dobeles sportiste Dženeta Evardsone, otrā bija Sabīne Ķeķe no Dienvidkurzemes novada, bet trešajā vietā ierindojās Anete Tukiša no Dobeles. Savukārt vīru konkurencē nepārspēts palika Rolands Liepiņš no Dienvidkurzemes novada. Dobeles sportisti Mārtiņš Bergmanis un Guntis Inauskis ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli un 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) ar sašautiem 576 punktiem uzvarētājas godā Alise Dvarišķe no Tukuma. Dobelniecēm Anitai Krieķei-Jermacānei un Kristiānai Agulei attiecīgi sudrabs un bronza. Vīriešu konkurencē visa goda pjedestāls Dobeles sportistiem – Ernestam Erbam zelts, Rihardam Zorgem sudrabs un Danielam Vilciņam bronza.

Ātršaušanā ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli sieviešu konkurencē viss uzvarētāju trijnieks no Dobeles – uzvarētāja Anita Krieķe-Jermacāne, sudrabs Kristiānai Agulei, bronza Marikai Alksniņai. Līdzīgi arī vīru konkurencē, kur arī izpaudās Dobeles sportistu dominance - zelts Ernestam Erbam, sudrabs Danielam Vilciņam, bet bronza Rihardam Zorgem.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle


Uzvarētāji "Garmin" 6h Klāvs Stankēvics un Pēteris Grīviņš. Foto: Xevents.

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 3. posmā Baložos līderi atkal tuvu punktu maksimumam

Kamēr Rīgas centrā ar pirmos sacensību dienu jau sācies lielā Rimi Ŗīgas maratona bums, tikmēr daudzi skriešanas un orientēšanās cienītāji izbaudīja apvidu un sacensību garšu “Pilsētas leģendas” rogaininga seriāla trešajam posmam “Baložu kūdras bānīša rogainingā”, ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu un kur vadošā komanda garākajā “Garmin” 6h distancē atkal bija tuvu, bet tomēr nesasniedza maksimālo 200 punktu robežu.
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un 
bodifitnesa federācija.

IFBB starptautiskajā turnīrā fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle" uzvaras četru valstu pārstāvēm

Rīgā notikušajā ikgadējā IFBB starptautiskajā kausā fitnesa sporta veidos “Rīgas Pērle 2024”, ko organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija, tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā, uzvaras svinēja četru valstu pārstāves.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.