Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Skumstot par cietušo katedrāli, Jelgavā parādīsies "Notre-Dame" korts

Skumstot par cietušo katedrāli, Jelgavā parādīsies "Notre-Dame" korts
Parīzes Dievmātes katedrāle. Foto: Didi Rogue / badmintoneurope.com

Solidarizējoties ar Francijas un visas Eiropas skumjām par Parīzes Dievmātes katedrāles ("Notre-Dame de Paris") ugunsgrēku, Jelgavā notiekošajā badmintona turnīrā "Yonex Latvia International" viens no sešiem badmintona kortiem tiks nodēvēts "Notre-Dame" vārdā. Šis pasaules reitinga badmintona turnīrs risināsies no 30. maija līdz 2. jūnijam. Turnīrs notiks uz sešiem badmintona kortiem, kuri tradicionāli tiek nosaukti sponsora vārdā, informē pašmāju badmintona federācija.

Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds: "Šobrīd esam emociju varā pēc negulētas nakts pie TV ekrāniem, cerībā, ka izdosies saglābt kaut daļu no šī Eiropas simbola. Iespējams, maija beigās, kad Jelgavā notiks Latvijas turnīrs, cilvēki par Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku būs jau aizmirsuši, to aizēnos jaunāki notikumi un ziņas. Tieši tāpēc es vēlos šobrīd ielikt mazu fundamentu šo atmiņu paildzināšanai. Tas nav tikai ugunsgrēks, tas ir mudinājums padomāt par Eiropu, par vērtībām, par mums visiem. Tas ir fantastiski, ka uzņēmēji Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai nepilnas dienas laikā saziedo miljards eiro. Mums nav iespēja piedalīties ar līdzvērtīgu finansiālo pienesumu, taču mēs varam piedalīties ar savu iniciatīvu, ar savu skanējumu. Arī tas ir daudz!”

Badmintona turnīra laikā ikdienu uz viena badmintona korta var notikt ne vairāk kā 20 spēles. Līdz ar to 20 reizes šis korta nosaukums tiks skandēts sporta zālē, piesakot kārtējo spēli uz šī laukuma. Korta nosaukums tiek publicēts arī visās turnīra tabulās, spēļu aprakstos, kā arī TV un interneta tiešraidēs no šī korta. "Šobrīd mēs plānojam, kā šo kortu papildus vizualizēt, lai spēlētājiem, treneriem un skatītājiem ataust atmiņā "Notre-Dame" vēsture, ugunsgrēka traģēdija un arī vīzija par tās nākotni," informē Rozenvalds, kurš ir turnīra "Yonex Latvia International" direktors.

"Šāda sociālā reklāma, manuprāt, ir labs sākums, kaut kas nebijis Latvijas, Eiropas un pasaules badmintonā. Tā ir iespēja arī badmintona un jebkura cita sporta veida turnīram kā publiskam notikumam kļūt sociāli nozīmīgākam. Mēs noteikti arī citus gadus plānosim šādi pievērst uzmanību kaut kam sociāli aktuālam, ne tikai reklamējot savus sponsorus. Domāju, ka šādas sociālās iniciatīvas tiks drīzumā realizētas arī citu valstu badmintona turnīros," atzīst Latvijas badmintona vadītājs.

"Yonex Latvia International" ir īpašas attiecības ar Francijas badmintonistiem. Francijas delegācija Jelgavā tradicionāli bijusi viena no lielākajām. Trīs gados, kopš turnīrs notiek Jelgavā, Francijas badmintona spēlētāji ir izcīnījuši piecus no 15 tituliem.

Pagājušajā gadā "Yonex Latvia International" bija masveidīgākais Eiropas badmintona turnīrs - Jelgavā pulcējās 350 spēlētāji no 40 valstīm. Vēl nav zināms, vai šogad šis rekords tiks pārspēts, taču jau šobrīd uz turnīru ir pieteikušies badmintonisti no valstīm, kuras Latvijas turnīros nav bijušas pārstāvētas, tostarp Dominikāna, Peru, Čīle un Austrālija. Pieteikšanās termiņš uz šī gada turnīru noslēgsies 30. aprīlī.

Izmantotie resursi:
badmintoneurope.com
badminton.lv


, 2019-04-18 13:44, pirms 5 gadiem
Neviens par to katedrāli nerunāja līdz viņa neaizdegās.
, 2019-04-18 17:42, pirms 5 gadiem
Nu jau aiziet drusku absurdā. Neviens negāja bojā, neviens pat nopietni necieta, visi svarīgākie mākslas darbi arī tika izglābti, leģendārie torņi, freskas arī vietā, pāris gadu laikā atjaunos pārējo. Nav par traku haips?
, 2019-04-18 19:06, pirms 5 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Nu jau aiziet drusku absurdā. Neviens negāja bojā, neviens pat nopietni necieta, visi svarīgākie mākslas darbi arī tika izglābti, leģendārie torņi, freskas arī vietā, pāris gadu laikā atjaunos pārējo. Nav par traku haips?
tikmēr citur pasaulē bērni mirst no bada, bet šeit sēro par nezin ko! murgs
, 2019-04-18 23:51, pirms 5 gadiem
Latvijā nekad nav bijušas pareizās prioritātes... tāpēc esam tādā pak**ā, kādā esam...
, 2019-04-19 13:10, pirms 5 gadiem
Kristians Rozenvalds: "Šobrīd esam emociju varā pēc negulētas nakts pie TV ekrāniem, cerībā, ka izdosies saglābt kaut daļu no šī Eiropas simbola. Iespējams, maija beigās, kad Jelgavā notiks Latvijas turnīrs, cilvēki par Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku būs jau aizmirsuši, to aizēnos jaunāki notikumi un ziņas. Tieši tāpēc es vēlos šobrīd ielikt mazu fundamentu šo atmiņu paildzināšanai. [..]"

Kristian, nomierinies.
, 2019-04-20 14:02, pirms 5 gadiem
Galdu, uz kuru ar kaimiņiem Janku,Petju raujam mūsu nacionālo sporta veidu zolīti, mēs jau vakar pagodinājām ar šo nosaukumu.
, 2019-04-21 13:16, pirms 5 gadiem
Jāatzīst, ka katedrāli ir iespaidīga... Neesmu baznīcas un kristiecisima liels piekritējs, kā arī nekad neesmu spējis saprast to alkatību, mantrausīgumu, un to greznību un dižosānos, ko piekopj dažādu veida baznīcas... tas pats Vatikāns - drausmīgi.
Bet šī katedrāle man patika, ar savu gotisko un drūmo stilu, izskatījās ļoti iespaidīgi un tiešam bija sajūta, ka ir kaut kas apbrīnojams uzcelts, nevis plika izrādīšanās ar bagātību...
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.