Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Pojoniševs zaudē un netiek uz Japānu

Pojoniševs zaudē un netiek uz Japānu
Edvīns Kibus vs. Ruslans Pojoniševs
Foto: gladiator.lv

14. septembrī, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā Saku hallē notika starptautiskais „Baltic Grand Prix” turnīrs pēc „shoot boxing” noteikumiem ar nosaukumu „Gladiators”. Tajā Latviju pārstāvēja Ruslans Pojoniševs.

Šajā turnīrā uz ringa kāpa sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Holandes, Latvijas, Turcijas, Beļģijas, Vācijas un Taizemes. Turnīrs notika pēc play-off (izslēgšanas) sistēmas, kas nozīmēja, ka katra pāra zaudētājs izkrīt no tālākās dalības. Cīņas formula bija trīs raundi pa trīs minūtēm, bet neizšķirta gadījumā, lai noskaidrotu stiprāko bija nepieciešams aizvadīt vēl vienu papildus raundu.

Svara kategorijā līdz 70 kg, kurā piedalījās arī Latvijas pārstāvis Ruslans Pojoniševs bija četri dalībnieki (divi pāri) un zīmīgi, ka visi pārstāvēja Baltijas valstis - Edvīns Kibus (Igaunija), Tadas Jonkus (Lietuva) un Igors Litvinjuks (Igaunija).

Pojoniševa pretinieks bija Igaunijas pārstāvis ar latvisku vārdu Edvīns-Ēriks Kibus, pret kuru latvietis aizvadīja ļoti labu pirmo raundu, kuru pēc punktiem arī uzvarēja. Otrajā Ruslans nedaudz bija atslābinājies kā rezultātā izlaida garu pretinieka sitienu sēriju un bija spiests atdzīt zaudējumu ar tehnisko nokautu. Kā stāstīja pats sportists, tad otrā raunda laikā, kad tas izlaidis dažus sitienus, esot sajutis sāpēs gurnā, kuru jau agrāk bija traumējis. Tas arī bijis iemesls, lai atteiktos no turpmākās cīņas.

Edvīns – Ēriks Kibus uzvarēja arī visā turnīrā, finālā tiekoties ar otrā pāra uzvarētāju, savu tautieti Igoru Litvinjuku. Arī Litvinjuku Kibus uzvarēja ar TKO, kļūstot par absolūto „Baltic Grand Prix „ uzvarētāju svara kategorijā līdz 70 kg.

Kibus ieguva tiesības šī gada novembrī piedalīties „WORLD SHOOT BOXINGS-CUP 2008” sacensībās Japānā.

SHOOT BOXING noteikumi

SHOOT BOXINGā tāpat kā K-1 atļauti visa veida sitieni ar rokām, kājām un ceļiem, kā arī jebkāda veida metieni un žņaudzošie paņēmieni stāvus pozā. Taču cīņa uz partera gan nav atļauta. Cīņas formula SHOOT BOXINGā ir trīs raundi pa trīs minūtēm.

Izmantotie resursi:
gladiator.lv


, 2008-09-17 10:33, pirms 16 gadiem
Žēl gan
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.