Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Austrālijas neveiksmes turpinās, zaudē arī kriketa izlase

Austrālijas neveiksmes turpinās, zaudē arī kriketa izlase
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas kriketa izlase mačā pret Austrāliju guva 342 punktus un prata šo pārsvaru nosargāt, spēles beigās svinot panākumu ar 38 punktu pārsvaru.

Šodien tika aizvadīta otrā no sešām Anglijas un Austrālijas kriketa valstsvienību cīņām. Jāpiebilst, ka piecas spēles tiks aizvadītas ODI formātā, bet viena – T20, jeb īsākajā starptautiskā kriketa spēles versijā.

Kā pirmie uz atsišanu devās laukuma saimnieki, angļi un Džeisons Rojs, kurš laukumā devās sākuma duetā, saņēma 108 metienus no kuriem guva 120 punktus (piektā ODI spēle, kurā, viņš ir sasniedzis 100 punktu atzīmi), bet 91 punktu no 70 metieniem guva Džoss Batlers, kuru austrāliešiem tā arī neizdevās dabūt ārā no spēles. Kopumā Anglijas atsitēji guva 342 punktus, kas ir gana labs rādītājs un tas nozīmēja, ka dienvidu puslodes komandai būs pamatīgi jānopūlas, lai tiktu pie panākuma.

Tiesa, austrālieši paši no šāda izaicinājuma nenobijās un gana pārliecinoši deldēja angļu pārsvaru. Vislabāk tas izdevās Šonam Māršam, kurš guva 131 punktu. Viņa piemēram gan neatradās pietiekoši daudz sekotāju tāpēc Austrālijai, tomēr, pietrūka 38 punktu, lai tiktu pie uzvaras.

Laiems Plankets, lai arī bija viens no tiem, kurš ļāva Māršam gūt visvairāk punktus šajā mačā, kopumā bija labākais bouleris šajā spēlē, jo 9.1 overa laikā viņš vidēji zaudēja tikai 5.78 punktus, nepieļāva nevienu sešu punktu atsitienu un guva četrus viketus, jeb no spēles izslēdza četrus oponentus.

Jāpiebilst, ka šis zaudējums Austrālijas izlases izpildījumā ir piedzīvots vienā dienā ar zaudējumiem kā futbolā, kur austrālieši Pasaules kausa ietvaros ar 1:2 piekāpās Francijai, tā regbijā, kur viņi testa mačā atzina Īrijas pārākumu (21:26).

Savukārt otrā šodien notikušajā starptautiskā kriketa ODI mačā tikās Īrija un Skotija. Jāpiebilst, ka šī spēle tika aizvadīta Nīderlandes Triju nāciju kausa ietvaros. Skotiem šis bija pirmais turnīra mačs, kamēr īri to jau bija uzsākuši ar divām neveiksmēm pret Nīderlandi.

Vēl no aizvadītajām spēlēm ir jāmin Indijas un Afganistānas valstsvienību tikšanos, kas gan norisinājās prestižākajā un arī spēles ilguma ziņā, apjomīgākajā kriketa versijā, testu spēlē. Šī spēle arī bija ar vēsturisku nozīmi, jo pirmo reizi starptautiskā kriketa vēsturē Afganistānas komanda spēlēja šī formāta maču.

Debija gan afgāņiem pavisam neizdevās. Ja Indijas valstsvienība, uzbrukumā ejot kā otrā, savā pirmajā iningā guva 474 punktus, tad Afganistāna pirmajā iningā izcēlās vien ar 109 punktiem, bet otrajā guva vēl mazāk – 103 punktus. Tieši tāpēc spēle beidzās daudz ātrāk nekā plānots, ar graujošu indiešu uzvaru.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma Eiropas tūres posmā zaudē pirmajā kārtā

LETA. Latvijas šautriņu metējs Madars Razma piektdien Austrijā Eiropas tūres piektajā posmā piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).