Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

“McDonald’s” lauž SOK sponsorēšanas līgumu

“McDonald’s” lauž SOK sponsorēšanas līgumu
Foto: EPA/Scanpix

Ātrās ēdināšanas restorāns “McDonald’s” ir paziņojis, ka trīs gadus pirms paredzētā termiņa izbeidz sponsorēšanas līgumu ar Starptautisko olimpisko komiteju (SOK).

Atrās ēdināšanas gigants “McDonald’s” ar Starptautisko olimpisko komiteju sadarbojas jau kopš 1976. gada un visu šo laiku viņi bija spēļu globālie sponsori, kas ne tikai ēdināja visu olimpiāžu dalībniekus, bet arī paši aktīvi iesaistījās olimpiskās kustības popularizēšanā. Tomēr, neskatoties uz 41 gadu ilgušo sadarbību, kompānijas vadība ir nolēmusi priekšlaicīgi pārtraukt SOK sponsorēšanu, kas starptautiskajai organizācijai katrus četrus gadus deva vienu miljardu ASV dolāru lielus ieņēmumus.

Esošai līgums bija spēkā līdz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. 2018. gada olimpiādi, kas notiks Phjončanā, “McDonald’s” atbalstīs, taču jau nevis kā globālais sponsors, bet lokālo sponsoru līmenī.

Kā savu lēmumu skaidroja sabiedriskās ēdinšāsanas kompānija, pašlaik tā pārskata visu savu biznesu, tādēļ rūpīgi izvērtē katru tā aspektu. Savukārt nozares eksperti atzīst, ka Makdonalds pašlaik pilnībā pārbūvē savu biznesu, maina zīmola stratēģiju, pievēršoties veselīgā uztura tēmai.

SOK nav ziņojusi vai viņiem ir padomā kompānija, kas globālā sponsora līmenī varētu aizstāt “McDonald’s”, taču tiek baumots, ka miljardu vērtu sponsorēšanas līgumu olimpiskajai kustībai piedāvāja IT jomas grands “Intel”.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.