Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Izstrādāta jauna kārtība naudas balvu piešķiršanai par izciliem sasniegumiem sportā

Izstrādāta jauna kārtība naudas balvu piešķiršanai par izciliem sasniegumiem sportā
Olimpiskais čempions Māris Štrombergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lai precizētu kārtību un kritērijus, kādā Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem un attiecīgajām sporta federācijām piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvu apmēru, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar sporta organizācijām sagatavojusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru”, kas šodien, 2011.gada 16.jūnijā, izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts vairākās pozīcijās precizē piešķiramās naudas balvas maksimālo apmēru, kā arī nosaka, ka naudas balvas vairs netiks piešķirtas sporta spēļu sporta federācijām par sporta spēļu izlašu komandu dalību Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātu finālturnīros. Saskaņā ar jauno kārtību, plānots paaugstināt sportista vecuma barjeru, lai pretendētu uz naudas balvas saņemšanu – turpmāk naudas balvas varēs piešķirt par sasniegumiem sacensībās, kas paredzētas sportistiem vecumā no 19 gadiem. Par biedrības „Latvijas Paralimpiskā komiteja” un biedrības „Latvijas Nedzirdīgo sporta federācija” sportistu un komandu sasniegumiem paredzēts piešķirt naudas balvas 50% apmērā no noteikumos noteiktā naudas balvas apmēra. Precizēta arī iesniegumu par naudas balvu piešķiršanu iesniegšanas un izskatīšanas kārtība, kā rezultātā turpmāk izvērtēšanai Latvijas Nacionālā sporta padomē tiks iesniegti tikai tie iesniegumi, kuri atbilst noteikumu prasībām.

Kopš 2005.gada sporta nozares tiesiskajā regulējumā, sporta organizatoriskajā pārvaldes struktūrā, kā arī sporta attīstībā kopumā Latvijā ir notikušas vairākas būtiskas izmaiņas, bet pašreiz spēkā esošajos noteikumos ietvertie kritēriji, lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, naudas balvu apmēri, kā arī naudas balvas piešķiršanas procedūra nav tikusi mainīta. Tāpēc Latvijas Nacionālā sporta padome, kura sniedz MK priekšlikumus attiecībā uz naudas balvu piešķiršanu, ir aicinājusi IZM izvērtēt nepieciešamību atbilstoši šī brīža apstākļiem un situācijai aktualizēt naudas balvu piešķiršanas kārtību, liekot uzsvaru uz kritēriju konkretizēšanu un paaugstināšanu, kā arī uz iesnieguma par naudas balvas piešķiršanu iesniegšanas un izskatīšanas kārtības pilnveidošanu.

MK noteikumu projektu izstrādāja IZM izveidotā darba grupa, kuras sastāvā bija iekļauti pārstāvji no biedrības „Latvijas Olimpiskā komiteja”, biedrības „Latvijas Sporta federāciju padome” un biedrības „Latvijas Paralimpiskā komiteja”. Noteikumu projekts izskatīts un atbalstīts Latvijas Nacionālās sporta padomes 2011.gada 28.aprīļa sēdē.

Ar MK noteikumu projektu „Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru” var iepazīties ŠEIT

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un 
bodifitnesa federācija.

IFBB starptautiskajā turnīrā fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle" uzvaras četru valstu pārstāvēm

Rīgā notikušajā ikgadējā IFBB starptautiskajā kausā fitnesa sporta veidos “Rīgas Pērle 2024”, ko organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija, tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā, uzvaras svinēja četru valstu pārstāves.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Gruzītis sporta kāpšanas OS atlases sacensībās nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā nepārvarēja kvalifikāciju.