Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sporta muzejā notiks Gata Šļūkas karikatūru izstāde

No piektdienas gandrīz mēnesi Latvijas Sporta muzejā Vecrīgā notiks izstāde, kurā būs skatāmi pazīstamā karikatūrista Gata Šļūkas darbi. Šļūkas devums sporta karikatūras jomā ikdienā novērtējams Latvijas presē, tostarp "Sporta Avīzē", kur Gatis regulāri publicējas jau 12 gadus.

Gatis Šļūka ikdienā strādā laikrakstā "Latvijas Avīze", taču zīmē karikatūras arī žurnāliem FHM un "Sporta Avīze", ar ko regulāri sadarbojas jau kopš 1999. gada. Gata zīmējumi gadu gaitā iemantojuši lasītāju atsaucību, un vairāki kariķētie sporta tēli (Kirovs Lipmans, Oļegs Znaroks, 32 kg svara bumba u.c.) sportā jau kļuvuši par žanra klasiku.

Šļūka, kurš ar karikatūru zīmēšanu mērķtiecīgi sāka nodarboties jau 1. klasē, pabeidzis Rīgas Lietišķās mākslas koledžu un ieguvis maģistra grādu grafikas mākslā Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī izgājis animācijas kursus studijā "A Film Latvija". Dažādās izstādēs piedalās jau gandrīz desmit gadus, un guvis arī atzinības (balva par labāko montāžu un skatītāju balva Kinoamatieru festivālā "Ahūns" 2005. gadā, trešā godalga UMO 4. Starptautiskajā karikatūru konkursā Hiderbadā (Indija) 2008. gadā), kā arī pirms pieciem gadiem izdeva karikatūru krājumu "Gatis Šļūka. Karikatūras".

Izstāde Sporta muzejā Vecrīgā, Alksnāja ielā 9 būs skatāma no 20. maija līdz 18. jūnijam.


, 2011-05-16 17:13, pirms 13 gadiem
Neapšaubāmi Gatis Šļūka ir Latvijas labākais karikatūrists un par viņa karikatūrām vienmēr var ierēkt lai par kādu tēmu tās būtu. Forši ir uzzīmētas arī karikatūras fons, piemēram, bieži ir redzams apstulbis kaķis kas neizpratnē kaut kur veras utt. Arī šajā karikatūrā tik prikolīgas ir visiem sejas.
, 2011-05-16 17:40, pirms 13 gadiem
Karikatūras ģēnijs 8)
, 2011-05-16 18:08, pirms 13 gadiem
Šis noteikti jāredz!
, 2011-05-19 14:25, pirms 13 gadiem
es vienmēr smaidu par šitiem
kad man būs kāzas, noteikti aicināšu Šļūku, lai zīmē sejas kāzu viesiem
, 2011-05-20 11:00, pirms 13 gadiem
Kurš liedz šo izstādi darīt pieejamu pirms 6 dienām, kad bija muzeju nakts? Tad viņu apskatītu 100 vairāk cilvēku.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.