Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latviešu burātāju komanda Maltā – ceļā uz prestižo "Rolex Middle Sea Race 2017" un pasaules burātāju eliti

Apciemojot Maltu decembra sākumā, gluži negaidīti tiku uzaicināta piedalīties Maltas Karaliskā jahtkluba organizētās ikgadējās sacensībās apkārt visai Maltas salai Medcomms Round Malta Race 2017, kas katru gadu pulcē labākos burātājus. Šogad regatē, kam starts tika dots vakar, 13. decembrī plkst. 8.40 no Valletas jahtu ostas, piedalījās 19 komandas no Maltas, Lielbritānijas, Itālijas un citām vidusjūras valstīm, kuru vidū šogad cīnījās arī vienīgā jahtas Knyaz Latvijas komanda ar profesionālo burātāju un treneri Ilgoni Balodi priekšgalā, kuram izdevies paveikt gandrīz neticamo – nokomplektēt komandu tikai no Maltā dzīvojošiem latviešu puišiem, kas no I. Baloža kā no burāšanas trenera prasījis milzīgu laika un darba ieguldījumu.

18:18, skarbā cīņā mūsu komanda finišēja 9-tie, taču precīzus rezultātus saņemsim šodien vēlāk vakarā, pēc veiktajām korekcijām. Šis ir ļoti labs rezultāts un, jo konkurence bija ārkārtīgi liela, pārējās komandas ļoti spēcīgas un ar milzu pieredzi un profesionāliem burātājiem, kas mūsu vīrus tikai priecēja, jo šie paši konkurenti startēs arī citās lielākajās un prestižākajās Vidusjūras regatēs, un šī cīņa mūsu komandai deva labu atskaites punktu samērojot spēkus.

Regatē piedalījās dažādu izmēru jahtas, katra ar savu ātruma koeficientu, kas, pareizināts ar reālo distances laiku veido kopvērtējuma laiku. Tas ļauj arī mazākām jahtām ar veiksmīgu komandas darbu uzvarēt lielāku izmēru jahtas.

Un tagad būtiskākais – mūsu komandas ambīcijas. Jautājot mūsu kapteinim par sportiskiem mērķiem, tiek sniegta ļoti konkrēta atbilde – komanda plāno iekļūt pasaules top desmitniekā! Šo savu uzvaras gājienu komanda nolēmusi sākt ar dalību Saint-Tropez 900 martā un Rolex Middle Sea Race oktobrī, kas ir viena no četrām pasaules prestižākajām un sarežģītākajām regatēm pasaulē. Pie nepieciešamības, kapteinis Ilgonis Balodis ir gatavs piesaisīt papildu profesionālus burātājus no Latvijas. Šis viennozīmīgi ir ļoti skaļš pieteikums tam, lai iekļūtu pasaules līmeņa burātāju elitē.

Nelielu negatīvu noskaņu šajā īstas veiksmes stāstā ienes risks, ka mūsu komandai var nebūt iespēju ilgi noturēties zem Latvijas karoga, ja vien puiši neatradīs patiesi ieinteresētu atbalstītāju, kam rūpēs gan fakts, ka latviešu komanda burāšanas mekā Maltā var startēt zem savas tēvzemes karoga, gan arī būs ieinteresēts ar savu zīmolu iziet plašajā pasaulē. Cerot arī šajā jomā būt tik pat veiksmīgiem kā savas sportiskās karjeras sākumā, Latvijas sportisti Maltā cer uz abpusēji izdevīgu risinājumu, un mēs vēlam viņiem veiksmi!

Dana Gonago
no Marina di Valleta, Maltā


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.