Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zviedrijas kungi un Krievijas dāmas kļūst par Eiropas kērlinga čempioniem

Zviedrijas kungi un Krievijas dāmas kļūst par Eiropas kērlinga čempioniem
Zviedrijas izlases kērlingists Niklass Edins
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šodien Zviedrijā noslēgušās Eiropas čempionāta sacensības kērlingā. Vīriešu finālā Zviedrija ar 8:5 pieveica norvēģus, savukārt sieviešu finālā Krievija ar 6:5 uzvarēja Skotiju. Latvijas vīriešu un sieviešu izlasēm B grupā attiecīgi sudrabs un zelts.

Šodien ar vairākām spēlēm tika pielikts punkts 2012.gada Eiropas čempionātam kērlingā. Vīriešu A grupas finālā iekļuva Zviedrija, kas grupu turnīrā deviņās spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, bet izslēgšanas spēlēs ar 9:3 pieveica čehus, automātiski kvalificējoties finālam. Norvēģija apļa turnīrā ieņēma trešo vietu, tādēļ tai pa ceļam bija vispirms jāuzvar Dānija (6:5) un pēc tam arī Čehija (6:4).

Finālā pēc pirmajiem četriem endiem norvēģi bija vadībā ar rezultātu 2:1, tomēr pēc sestā enda Zviedrija jau bija priekšā ar 5:2. Norvēģija nākamajā endā guva divus punktus, tomēr zviedri uzvaru noturēja - 8:5. Bronzas godalgas tika izspēlētas jau vakar, kad Čehija pārliecinoši ar 12:4 pieveica dāņus.

Sieviešu finālā spēlēja apļa turnīra otrās un trešās vietas ieguvējas. Uzvarētāja Zviedrija izslēgšanas spēlēs vispirms zaudēja Skotijai (3:9), kas tādējādi automātiski iekļuva finālā, un pēc tam arī Krievijai (6:8), kas pirms tam bija pieveikusi Dāniju (7:6). Finālspēlē vadības groži nemitīgi no vienas komandas pārgāja otrai, un zelta medaļu liktenis tika izšķirts 11.endā, kurā pārāka bija Krievija.

Jau vēstījām, ka Latvijas vīriešu izlase B grupas čempionātā finālā tomēr nespēja vēlreiz uzvarēt Somiju un zaudēja ar 4:7. Latvija ieguva sudraba godalgas un kvalificējās nākamā finālturnīra A grupas čempionātam, tomēr palika bez izdevības cīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionātu - to vēlāk ieguva somi, kas trīs spēļu sērijā apspēlēja francūžus. Sieviešu konkurencē B grupā triumfēja Latvijas komanda, kas apļa turnīrā bija trešā (6-3), toties finālā ar 7:4 uzvarēja Norvēģiju (grupā 9-0). Latvijai gan jau bija tiesības spēlēt A grupā, jo nākamais čempionāts notiks Rīgā.

VVīriešiSievietes
1.ZviedrijaKrievija
2.NorvēģijaSkotija
3.ČehijaZviedrija
4.DānijaDānija
5.KrievijiaŠveice
6.ŠveiceItālija
7.SkotijaVācija
8.FrancijaČehija
9.VācijaSomija
10.UngārijaUngārija

Izmantotie resursi:
European Curling Championships 2012 - Home
Curling.Lv


, 2012-12-16 01:20, pirms 11 gadiem
Žēl, ka večiem pietrūka pavisam nedaudz, lai automātiski (uzvarot FRA) tiktu uz PČ. Par meitām prieks bezgalīgs.
Tas ir neizsakāms panākums, būt top 10 Eiropā!
Lai viss sanāk! Tiksimies Sočos!
, 2012-12-17 09:20, pirms 11 gadiem
Žēl tikai, ka liela daļa Latvijā neko nezina ne par šo sporta veidu, ne Latvijas sasniegumiem. Cerams, ka, izlašu panākumi, PČ Rīgā un Soču OS mainīs situāciju!
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.