Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas pārim trešā vieta pasaules čempionātā sporta dejās jauniešu grupā

Latvijas pārim trešā vieta pasaules čempionātā sporta dejās jauniešu grupā
Latvijas pāris Vjačeslavs Višņakovs un Terēze Kižlo.

Pagājušajās brīvdienās Ķīnas pilsētā Jičangā (Yichang) norisinājās Starptautiskās sporta deju federācijas (IDSF) rīkotais pasaules čempionāts Latīņamerikas deju programmā jauniešu grupai (16-18 gadus veci), kur augsto trešo vietu 70 pāru konkurencē izcīnīja Latvijas pārstāvji Vjačeslavs Višņakovs un Terēze Kižlo. Par pasaules čempioniem kļuva Krievijas pāris Armens Caturijans un Kristina Bespečnova.

Sporta deju klubu „Vecrīga” pārstāvošie Višņakovs ar Kižlo, kurus trenē bijušais Latvijas čempions Latīņamerikas dejās un viens no labākajiem Latvijas treneriem Atis Legzdiņš, šogad kļuva par valsts čempioniem jauniešu grupā un jūnijā Vācijā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja otro vietu, zaudējot vienīgi iepriekšminētajam Krievijas pārim Caturijanam/Bespečnovai.

Uzvarot trijās no piecām dejām, arī Pasaules čempionātā uzvara tika Caturijanam/Bespečnovai, bet mūsu un Krievijas pāra starpā šoreiz pamanījās iespraukties itāļi Gustavo Viglio un Alesia Santo, kas Eiropas čempionātā bija devītie. Mūsu pārim un itāļiem bija vienādas punktu skaits, katram arī par pirmajai vietai vienā dejā, taču itāļi bija augstākā vietā nekā mūsējie trijās no piecām dejām, līdz ar to pēc noteikumiem otrā vieta tika viņiem. Starp citu, Latvijas pāris bija vienīgie, kam visās piecās dejās izdevās iekļūt pirmajā trijniekā. Pat pasaules čempioni vienā dejā (Sambā) bija ceturtajā vietā. Tas vien rāda, cik sīva bija cīņa par uzvaru un pirmo trijnieku. Patīkams ir fakts, ka viens no kompetentākajiem sacensību tiesnešiem, zviedrs Knuts Sāborgs, kurš ir bijušais pasaules čempions amatieriem, mūsu pārim lika pirmās vietas visās piecās dejās.

Mūsu otrs pāris Harijs Locs un Alīse Miļkeviča no kluba „Daugava” iekļuva otrajā kārtā labāko 48 pāru vidū, bet tālāk 1/4 finālā netika un beigās ierindojās 39.vietā. Abi Igaunijas pāri bija pusfinālā, izcīnot attiecīgi 10. un 12.vietu, bet lietuviešu pāri izcīnīja attiecīgi 17. un 37.vietu.

Nenoliedzami jauniešu un junioru grupās mūsu pāru rezultāti pēdējos desmit gados ir krietni auguši salīdzinājumā ar deviņdesmitajiem gadiem. Deviņdesmitajos gados iekļūšana ¼ finālā starp labākajiem 24 pāriem bija jau ļoti labs sasniegums. Taču tagad tas vairs nav nekas īpašs, jo mūsējie ir bijuši ne tikai pusfinālos (labākais divpadsmitnieks) un finālos (labākais sešinieks), bet arī godalgotajās vietās. Višņakova un Kižlo sasniegums ir otrs labākais no mūsu pāriem jauniešu grupā Latīņamerikas dejās. Pirms pieciem gadiem viņa kluba biedri Jevgēņijs Suvorovs un Ņina Bezzubova Spānijā pasaules čempionātā jauniešiem izcīnīja sudraba medaļas. Junioru II grupā (14-15 gadi) Latvijai ir bijuši pat vairāki pasaules čempioni.

Latvijai vienmēr ir bijuši labi un talantīgi dejotāji, taču pēdējos gados daudz biežāk mūsu pāriem ir pieejami pasaules vadošie ārvalstu treneri un arī daudz labākā kvalitātē tiek mācīts, tāpēc arī rezultāti ir tā auguši. Taču vēl viens ļoti svarīgs fakts ir tas, ka pēdējos gados Latvijā parādās jaunie treneri, kas paši ir startējuši augstā līmenī pasaulē un salīdzinoši nesen beiguši aktīvo dejotāju karjeru, un kuriem ir nepieciešamās zināšanas, lai varētu labā līmenī uztrenēt pārus tepat uz vietas.

izmantotie resursi: spaeker.de


, 2009-09-16 12:32, pirms 15 gadiem
Augsts rezultāts, kaut arī itāliem nevajadzēja būt mūsējiem priekšā...
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.