Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Eiropas čempionātā nesekmējas

Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Eiropas čempionātā nesekmējas
Deniss Čerkovskis un Olga Šislova
Foto: pieccina.lv

Ungārijas pilsētā Sēkešfehērvārā notiekošajā Eiropas čempionātā neveiksmīgi nostartējuši Latvijas sportisti. Aizvadītajā nedēļas nogalē Deniss Čerkovskis (35) nekvalificējās finālsacensībām, bet Olga Šislova (23) sacensību noslēgumā ierindojās vien 29. vietā.

Olga Šišlova paukošanā ar 142 punktiem ieguva 36. vietu, peldēšanā ar 289 punktiem sasniedza astoto rezultātu, jāšanā ar 235 punktiem tikai 32. vieta, bet kombinētajā veidā ar 516 punktiem tika sasniegts 14. labākais rezultāts, kopsummā sanāca 29. pozīcija. Finālā ar 1361 punktiem uzvarēja 2008. gada olimpisko spēļu čempione Lena Šoneborna (Vācija).

Latvijas pieredzējušais sportists Deniss Čerkovskis piektdien nepārvarēja Eiropas čempionāta kvalifikāciju un savā pusfinālā palika 23. vietā. Vīriešu finālsacensībās ar 1493 punktiem uzvarēja Krievijas pārstāvis Aleksandrs Ļesuns.

Šodien un rīt ieplānotajās stafešu sacensībās mūsu sportisti nepiedalās.

2013. gada Eiropas čempionātā Šišlova izcīnīja 9. vietu, bet Čerkovskis bija desmitais, savukārt jauktajā stafetē Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis ieguva 6. vietu. Kā zināms, Čerkovskis un Rubļevska pagājušajā gada pasaules čempionātā izcīnīja sudrabu jauktajā stafetē, savukārt individuāli mūsu sportistam augstākais sasniegums ir 4. vieta 2004. gada olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
www.pentathloneu.org


Roberts Lagzdiņš. Foto no sportista privātā arhīva.

Kanoe airētājs Lagzdiņš pie olimpiskās ceļazīmes netiek

LETA. Roberts Lagzdiņš ceturtdien Ungārijā Eiropas zonas olimpiskajās atlases sacensībās smaiļošanā un kanoe airēšanā kanoe airēšanas sacensību finālā finišēja astotais un olimpisko ceļazīmi neieguva.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.
Foto: Latvijas Alpīnistu savienība.

Eiropas kausa posmā jauniešiem kāpšanas sportā augstākā vieta no Latvijas Novickai

Austrijā notikušajā Eiropas kausa posmā jauniešiem kāpšanas sportā no Latvijas pārstāvjiem augstķao vietu ieguvusi Annija Novicka, kura iekļuva trīsdesmitniekā.